Biodom

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true"}

BIODOM 27 D.O.O.

SODOBNI SISTEMI OGREVANJA

Biodom 27 vam že več let zagotavlja nizke stroške ogrevanja, zanesljivost in vedno topel dom, brez odrekanja udobju.

Z razvojem kotlov na pelete smo začeli že leta 1999. Z lastno serijsko proizvodnjo in prodajo pa v letu 2004. Začeli smo na slovenskem trgu, leta 2006 pa smo se začeli uspešno širiti tudi na tuje trge. Trenutno izvozimo do 90 % svoje proizvodnje. S pravim pristopom in urejeno organizacijo smo lahko kos najuspešnejšim mednarodnim in slovenskim konkurentom na področju razvoja in prodaje ogrevalnih naprav ter kljub spremembam na trgu, stalno dosegamo vrhunske rezultate.

Naš program vključuje proizvodnjo in prodajo kotlov za centralno ogrevanje na pelete, kjer smo z drugačnim pristopom v razvojni fazi ustvarili tehnološko inovativne produkte.

Prednost podjetja Biodom 27, poleg inovativnega pristopa k reševanju uporabniških in tehnoloških težav na področju ogrevanja pred ostalimi podjetji je, da vedno skušamo ustreči zahtevam in potrebam svojih strank. Kupcem skušamo zagotoviti ekonomičen, zanesljiv, kakovosten in ekološki način ogrevanja ter udobje bivanja. Na prihodnost gledamo optimistično in z občutkom, da lahko dosežemo prav vse cilje, ki smo si jih zastavili, oziroma jih lahko tudi presežemo.

Vso svojo energijo umerjamo v razvoj kurilnih naprav na biomaso. V vseh teh letih delovanja si je Biodom 27 ustvaril dobro ime ter pridobil vrsto strokovnih znanj in izkušenj v oblikovanju ter proizvodnji.

 

BLAGOVNE ZNAMKE

V podjetju Biodom 27 trdno zaupamo v kakovost naših produktov in v inovativnost tehnologije, ki smo jo razvili, zato smo se odločili za uradno registracijo dveh blagovnih znamk.

Na Uradu Evropske Unije za intelektualno lastnino, smo registrirali blagovno znamko BIODOM, No 015291065, Na Uradu – za usklajevanje na notranjem trgu, pa še blagovno znamko BIOLOGIC, No. 013129515.

biodom 101

 

POSLANSTVO PODJETJA

Poslanstvo podjetja Biodom 27 je zagotavljanje celovitih kakovostnih rešitev v sektorju ogrevanja ter izpolnitev pričakovanj in potreb naših končnih kupcev in poslovnih partnerjev, ter s tem ustvarjanje in krepitev partnerstva za dolgoročno poslovanje.

 

VIZIJA

Postati eno izmed vodilnih podjetj na področju ogrevanja na lesno biomaso v Evropi, hkrati pa tudi obdržati visok odstotek prodaje na domačem trgu.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke!

IZDELKI

Kaminska peč Biodom H 25 - 1529315730

Kaminska peč Biodom H 25

Kaminska peč BIODOM H-25 združuje toploto klasične kaminske peči ter kotla centralnega ogrevanja na pelete. Namenjena je ogrevanju stanovanjskih in ...

Kaminska peč Biodom H 25

Kaminska peč Biodom H 25 - 1529315730

Kaminska peč BIODOM H-25 združuje toploto klasične kaminske peči ter kotla centralnega ogrevanja na pelete. Namenjena je ogrevanju stanovanjskih in poslovnih prostorov.

Kaminska peč in kotel BIODOM H-25 združuje toploto klasične kaminske peči ter kotla centralnega ogrevanja na pelete.

Ličen izgled in omejene dimenzije omogočajo ogrevanje prostorov ter sanitarne vode s pogledom na plamen v prostoru. Upravljanje je popolnoma avtomatizirano, zaradi česar dosega visok izkoristek izgorevanja, nizke emisije ter visoko učinkovitost izrabe energenta.

Sodobna programska oprema omogoča nastavitve in regulacijo glede na vaše želje in potrebe, s samodejnim vžigom ter tedensko nastavitvijo programske ure, da bi bilo ogrevanje vašega doma čim bolj udobno.

Kaminska peč BIODOM h-25 je popolnoma avtomatizirana, zato z njo nimate veliko dela, vzdrževanje pa je hitro in enostavno.

BIODOM omogoča dopolnitev obstoječega sistema ogrevanja ali uporabo izbrane peči kot edini vir toplote, ki dopolnjuje domačnost ustvarjeno z izbranim pohištvom.

Izdelek je upravičen do subvencije EKO SKLADA.


Osnovni podatki

Nazivna moč: 5,86 – 25,5 kW
Ogrevalna površina: 70,00 – 200,00 m2
Izkoristek: 93,00 – 96,50 %
Poraba pelet: 1,50 – 5,25 kg/h


Tehnični podatki

Specifikacija za kaminsko peč BIODOM H20Vrednost
Nazivna toplotna moč25,5 kW (5,86 – 25,5 k W)
Termična moč na vodi25,7 (5,9 – 22,7 kW)
Kapaciteta rezervoarja za pelete45kg
Površina ogrevanjaOd 70 do 200 m2
IzkoristekNad 93%
Minimalna poraba pelet1,5 kg/h
Maximalna poraba pelet5,25 kg/h
Avtonomija delovanja z polnim rezervoarjemdo 30 h
Dimenzije V x Š x G (v cm)116 x 67 x 57
Teža233 kg
Odvod dimnih plinovØ 80
Vsebnost vode45 l
Obtočna črpalka in ekspanzijska posodaIntegrirana

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke!

Kotel Biodom C 15 - 1529315730

Kotel Biodom C 15

Kotel na pelete Biodom C-15 predstavlja nov sistem popolnega izgorevanja lesne biomase, z avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet. Tehnologija BioLogic ...

Kotel Biodom C 15

Kotel Biodom C 15 - 1529315730

Kotel na pelete Biodom C-15 predstavlja nov sistem popolnega izgorevanja lesne biomase, z avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet. Tehnologija BioLogic predstavlja velik korak v smeri večje učinkovitosti, prihrankov pri stroških energentov, obenem pa z nizkimi emisijami ščiti okolje.

Upravljanje kotla je popolnoma avtomatizirano, zaradi česar dosega kotel visok izkoristek izgorevanja, nizke emisije ter visoko učinkovitost izrabe energenta. Sodobna programska oprema omogoča nastavitve in regulacijo glede na vaše želje in potrebe. S samodejnim vžigom ter tedensko nastavitvijo programske ure, bo ogrevanje vašega doma vedno udobno. Kotel na pelete Biodom C15, zahvaljujoč tehnologiji BioLogic, neprekinjeno prilagaja vse operativne parametre ter obenem zagotavlja veliko lažje in manj pogosto vzdrževanje. Kotel sam prepoznava kakovost pelet ter obenem regulira njihov dotok in dotok zgorevalnega zraka, ob upoštevanju vleka dimnika. S periodičnim aktiviranjem sistema za čiščenje izmenjevalca toplote, bo kotel Biodom C15 zagotavljal vedno vrhunsko učinkovitost in udobje. Neprekinjeno samodejno prilagajanje delovanja kotla zagotavlja, da le-ta optimalno deluje v vseh pogojih.

Moderen dizajn, nova tehnologija BioLogic, preprosto vzdrževanje in udobje, ki ga zagotavlja velik rezervoar za pelete, zanesljivost in prihranki pri stroških ogrevanja so argumenti, ki vas bodo prepričali, da je kotel Biodom C15 pravi vir ogrevanja za vaše stanovanje ali hišo.

Prednosti:

 • prepoznavanje kvalitete pelet;
 • neprekinjeno avtomatično prilagajanje procesa izgorevanja;
 • nizka poraba pelet v vseh pogojih delovanja;
 • integrirana obtočna črpalka in ekspanzijska posoda;
 • poenostavljena inštalacija (samodejna namestitev pri prvem zagonu);
 • velik zalogovnik pelet (do 45 kg pelet)
 • izdelek je upravičen do subvencije EKO SKLADA.

Osnovni podatki

Nazivna moč: 4,97 – 17,13 kW
Ogrevalna površina: 50,00 – 200,00 m2
Izkoristek: +93,83 %
Poraba pelet: 1,13 – 3,77 kg/h


Tehnične specifikacije

Ogrevalna površina50 – 200 m2
Nazivna termična moč17,13 kW (4,97 – 17,13)
Izkoristek93,83
Odvod dimnih plinovø 80
Vsebnost vode42
Električno napajanje230 V / 50 Hz
Obtočna črpalka in ekspanzijska posodaintegrirani
Zalogovnik pelet45 kg
Poraba pelet na uromin: 1,13 kg/h, max: 3,77 kg/h
Dimenzije V x Š x G (v cm)122 x 57 x 67
Teža261 kg

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke!

Kotel Biodom 21 - 1529315730

Kotel Biodom 21

Zanesljivost kotla Biodom BD21 je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži ...

Kotel Biodom 21

Kotel Biodom 21 - 1529315730

Zanesljivost kotla Biodom BD21 je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži in vzdrževanju. Biodom BD21 je sistem popolnega izgorevanja lesne biomase, z avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet. Biodom BD21 je pomanjšana verzija kotla BD27, prilagojena trgom varčnih hiš, kjer ni potrebe po visokih ogrevalnih močeh. S pomočjo zalogovnika pa ta kotel ogreva tudi klasične hiše, tudi do 300 m2.

Kotel BD21 deluje s pomočjo sistema BioLogic, ki avtomatsko prepoznava in regulira vse pogoje za gorenje in prenos toplote iz dimnih plinov na vodo, hkrati pa prepozna kvaliteto pelet in posledično spreminja hitrost doziranja pelet v gorilnik. Detektira tudi gostoto zraka ter z avtomatsko regulacijo zagotavlja vedno pravilno količino izgorevalnega zraka v gorilnik. Programska ura podpira tedensko nastavitev delovanja, kar se lahko spreminja na preglednem zaslonu skozi celoten proces. Dnevno – tedenski zalogovnik pelet je integriran v zgornjem delu kotla, iz katerega s pomočjo motornega gonila, ki je pritrjen na vrhu polžnega transporterja energent nalagamo v gorilnik, narejen iz posebne litine, ki vzdrži visoke temperature v izgorevalni komori. Tako dosežemo popolno izgorevanje, čiste dimne pline in dolgo življenjsko dobo kotla. Zgorevalni zrak in dimni plini se s pomočjo ventilatorja, ki ustvarja podtlak odvajajo skozi štirideset cevnih izmenjevalcev – turbolatorjev, ki skozi dolgo pot poskrbijo za optimalen prenos toplote iz dimnih plinov na ogrevalni medij.

Kvalitetna izdelava, sodobno oblikovana zunanjost, izredna prilagodljivost in zanesljivo delovanje je samo nekaj lastnosti, ki vam zagotavljajo udobje, varnost in prihranek.

 

PREDNOSTI:

 • krmilni sistem BIOLOGIC,
 • visok izkoristek v vseh pogojih delovanja,
 • samodejno prepoznavanje kvalitete peletov,
 • maksimalen izkoristek ter minimalne emisije,
 • brezhibna ponovna vzpostavitev delovanja pri izpadih elektrike,
 • popolna, certificirana varnost,
 • samodejno prilagajanje moči, enostavna montaža in izredna prilagodljivost,
 • majhno število rezervnih delov znižuje stroške vzdrževanja,
 • izdelek je upravičen do subvencije EKO SKLADA.

Osnovni podatki

Nazivna moč: 6,10 – 22,70 kW
Ogrevalna porvšina: 50,00 – 300,00 m2
Izkoristek: +91,00 %
Poraba pelet: 1,40 – 5,10 kg/h


Tehnične karakteristike kotla na pelete BIODOM 21

Specifikacije za kotel na pelete BIODOM 21Vrednost
Ogrevalna površinaod 50 do 300m2
Termična moč22,7 kW
Izkoristekveč kot 91 %
Dimniški priključek¤ 80 mm
Vsebnost vode61 l
Električno napajanje230V 50 Hz
Zalogovnik pelet120 kg
Poraba pelet na uromin: 1,4 kg/h, max: 5,1 kg/h
Dimenzije V x Š x G (v cm)140 x 72 x 66
Teža215

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke!

Kotel Biodom DF 34 - 1529315730

Kotel Biodom DF 34

Zanesljivost kotla Biodom DF 34 je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži in ...

Kotel Biodom DF 34

Kotel Biodom DF 34 - 1529315730

Zanesljivost kotla Biodom DF 34 je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži in vzdrževanju. Biodom DF 34 je sistem popolnega izgorevanja lesne biomase, z avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet.

S pomočjo tehnologije BioLogic se kotel sam prilagaja spreminjajočim pogojem delovanja in s tem omogoča optimalne izkoristke in stabilno delovanje skozi leta uporabe. Sistem BioLogic namreč avtomatsko prepoznava in regulira vse pogoje za gorenje in prenos toplote iz dimnih plinov na vodo, hkrati pa prepozna kvaliteto pelet in posledično spreminja hitrost doziranja pelet v gorilnik. Detektira tudi gostoto zraka ter z avtomatsko regulacijo zagotavlja vedno pravilno količino izgorevalnega zraka v gorilnik, neodvisno od napajalne napetosti kotla in nadmorske višine. Programska ura podpira tedensko nastavitev delovanja,kar se lahko spremlja na preglednem zaslonu skozi celoten proces. Dnevno – tedenski zalogovnik pelet je integriran v zgornjem delu kotla, iz katerega s pomočjo motornega gonila, ki je pritrjeno na vrhu polžnega transporterja, pelete nalagamo v gorilnik, narejen iz posebne litine, odpornega na visoke temperature v izgorevalni komori. Tako dosežemo popolno izgorevanje, čiste dimne pline in dolgo življenjsko dobo kotla. Zgorevalni zrak in dimni plini se s pomočjo ventilatorja, ki ustvarja podtlak odvajajo skozi štirideset cevnih izmenjevalcev – turbolatorjev, ki skozi dolgo pot poskrbijo za optimalen prenos toplote iz dimnih plinov na ogrevani medij. Zaradi izredno hitrega starta je življenjska doba vžigalne svečke zelo dolga, odziv kotla hiter in poraba goriva med vžigom minimalna. Posebni štartni algoritem preprečuje prenasutje zgorevalne komore in s tem zadimljenje kotla in neprijetne vonjave v kurilnici. Ker kotel deluje z REGULIRANIM podtlakom v komori je izgorevanje neodvisno od dimnika, poleg tega pa posebni varnostni mehanizem kotel izklopi, če se v njem pojavi višji zračni tlak kot v okolici. V primeru zamašenega dovoda zraka, kotel avtomatsko požene izhodne ventilatorje na polno moč in se kontrolirano ustavi.

Kvalitetna izdelava, sodobno oblikovana zunanjost, izredna prilagodljivost in zanesljivo delovanje je samo nekaj lastnosti, ki vam zagotavljajo udobje, varnost in prihranek.

PREDNOSTI

 • krmilni sistem BIOLOGIC
 • visok izkoristek v vseh pogojih delovanja
 • samodejno prepoznavanje kvalitete peletov
 • maksimalen izkoristek ter minimalne emisije
 • brezhibna ponovna vzpostavitev delovanja pri izpadih elektrike
 • hiter štart
 • popolna, certificirana varnost
 • samodejno prilagajanje moči
 • enostavna montaža in izredna prilagodljivost
 • majhno število rezervnih delov
 • znižuje stroške vzdrževanja
 • izdelek je upravičen do subvencije eko sklada

Osnovni podatki

Nazivna moč: 8,60 – 30,80 kW
Ogrevalna površina: 80,00 – 450,00 m2
Izkoristek: +93,00 %
Poraba pelet: 1,90 – 6,80 kg/h


Tehnične karakteristike kotla na pelete BIODOM DF 34

Specifikacija za kotel na pelete BIODOM DF 34Vrednost
Ogrevalna površina80 do 450 m2
Termična moč30,8 kW (8,6 – 30,8 kW)
Izkoristeknad 92%
Dimniški priključekØ 80
Vsebnost vode74L
Električno napajanje220V 50Hz
Zalogovnik pelet180kg
Poraba pelet na uromin 1,9 kg/h – max 6,8 kg/h
Dimenzije V x Š x G (v cm)141 x 91 x 66
Teža270kg

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke!

Kotel Biodom 33 - 1529315730

Kotel Biodom 33

Kotel Biodom 33 je predstavnik nove generacije kotlov za ogrevanje na lesne pelete podjetja Biodom 27 d.o.o. iz Kozine. To že na ...

Kotel Biodom 33

Kotel Biodom 33 - 1529315730

Kotel Biodom 33 je predstavnik nove generacije kotlov za ogrevanje na lesne pelete podjetja Biodom 27 d.o.o. iz Kozine. To že na prvi pogled dokazuje s svojo na novo zasnovano moderno zunanjostjo, ki daje slutiti, da gre za izdelek z vgrajeno najmodernejšo tehnologijo.

Z novo zasnovano krmilno elektroniko lastnega razvoja in tehnologijo BIO-LOGIC ter z bogatejšo opremo kotel dosega izjemne rezultate pri izgorevanju in nizke emisije. Tehnologija BIO-LOGIC poleg petstopenjskega popolnoma avtomatskega prilagajanja moči glede na potrebe ogrevanja zagotavlja neprestano avtomatsko prilagajanje parametrov delovanja za optimalno izgorevanje energenta. Krmilna elektronika s tehnologijo BIO-LOGIC omogoča, da kotel Biodom 33 prepozna trenutni vlek dimnika, gostoto zraka ter ključni dejavnik – kakovost pelet in tako izgorevanje ves čas poteka v optimalnih pogojih. Kotel Biodom 33 se odlikuje tudi po veliki vsebnosti kotlovske vode, ki s kar 142 litri zmore zagotoviti veliko količino ogrevalne energije. Z na vrhu kotla vgrajenim rezervoarjem za pelete kapacitete 200 kg, kotel nudi tedensko ogrevalno avtonomijo. S svojo enostavnostjo rokovanja in vzdrževanja pa poskrbi za udobje skozi celotno ogrevalno sezono.

Izdelek je upravičen do subvencije EKO SKLADA.


Osnovni podatki

Nazivna moč: 8,65 – 30,80 kW
Ogrevalna porvšina: 80,00 – 450,00 m2
Izkoristek: +92,00 %
Poraba pelet: 1,80 – 6,90 kg/h


Tehnični podatki

Specifikacija za kotel na pelete BIODOM 33Vrednost
Ogrevalna površina80 do 450 m2
Termična moč30,8 kW ( 8,6 do 30,8 kW)
Izkoristeknad 92%
Odvod dimnih plinovØ 80
Dovod zrakaØ 60
Vsebnost vode142 L
Priključki za vodoDN 25
Električno napajanje220 – 230 V 50Hz
Zalogovnik pelet200 kg
Poraba pelet na uromin 1,9 kg/h – max 6,8 kg/h
Dimenzije V x Š x G (v cm)150 x 100 x 72
Teža330 kg

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke!

Kotel Biodom 27 E - 1529315730

Kotel Biodom 27 E

Biodomove inovativne tehnologije so vzrok za številne nove in preizkušene rešitve vašega ogrevanja, ki pomenijo korak naprej v energetski učinkovitosti. ...

Kotel Biodom 27 E

Kotel Biodom 27 E - 1529315730

Biodomove inovativne tehnologije so vzrok za številne nove in preizkušene rešitve vašega ogrevanja, ki pomenijo korak naprej v energetski učinkovitosti. BIODOM 27 E ponuja varčen koncept delovanja z napredno integrirano regulacijo, ki samodejno prilagaja parametre, da izgorevanje poteka ves čas v optimalnih in kontroliranih pogojih, z visoko stopnjo izkoristka zaradi možnosti neprekinjenega – kontroliranega obratovanja v modulacijskem območju od delne do nazivne obremenitve. Rezultat je zmanjšana in kontrolirana poraba kuriva, manjši izpust emisij ter škodljivih plinov tudi pri različni kakovosti pelet.

Avtomatičen vžig in regulacijo v celoti vodi mikroprocesor, ki ves čas nadzira vrednosti – temperaturo dimnih plinov, primarnega ter sekundarnega zraka, podtlak v kurišču in vedno doseže optimalno izgorevanje. Kotel vam ponuja sodobno tehnologijo, ki izpolnjuje vse zahteve okoljevarstvenih predpisov ter izpolnjuje vsa pričakovanja monterja in uporabnika.

Sodobno oblikovana zunanjost, preprosto vzdrževanje, zanesljivo delovanje ter prihranek pri letnem strošku ogrevanja so argumenti, kateri vas bodo zagotovo prepričali.

Kotel BIODOM 27 E:
TEHNOLOŠKI DOSEŽEK, KI DOSEGA NAJSTROŽJE KRITERIJE PO NORMATIVU EN 303-5 klasa 5

Sistem krmiljenja BioLogic samodejno regulira – prilagaja parametre ter tako skrbi za optimalno delovanje. To pomeni, da pri spremembi pogojev, ki jih povzročajo kakovost in kurilna vrednost pelet ali sprememba vleke dimnika zaradi vremena oziroma zračnega tlaka, ne prihaja do nižjega izkoristka. BioLogic zagotavlja prepoznavanje in kontrolo:

 • Vnesenega ter gostoto zraka za izgorevanje
 • Vlek dimnika
 • Kakovosti pelet glede na kurilno vrednost, vlažnost in dolžino
 • Prenos toplote iz dimnih plinov na vodo
 • Delovanja ter izgorevanja v gorilniku

Zaradi stalnega samodejnega reguliranja oziroma programiranja sta delovanje in izkoristek goriva vedno optimalna.

Izdelek je upravičen do subvencije EKO SKLADA.


Osnovni podatki

Nazivna moč: 8,60 – 30,80 kW
Ogrevalna površina: 80,00 – 450,00 m2
Izkoristek: +92,00 %
Poraba pelet: 1,90 – 6,80 kg/h


Tehnični podatki

Specifikacija za kotel na pelete BIODOM 27 EVrednost
Ogrevalna površina80 do 450 m2
Termična moč30,8 kW ( 8,6 do 30,8 kW)
Izkoristeknad 92%
Dimniški priključekØ 80
Vsebnost vode74L
Električno napajanje220V 50Hz
Zalogovnik pelet220 kg
Poraba pelet na uromin 1,9 kg/h – max 6,8 kg/h
Dimenzije V x Š x G (v cm)156 x 105 x 69
Teža290kg

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke!

Kotel Biodom 27 - 1529315730

Kotel Biodom 27

Zanesljivost kotla Biodom 27 je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži ...

Kotel Biodom 27

Kotel Biodom 27 - 1529315730

Zanesljivost kotla Biodom 27 je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži in vzdrževanju. Biodom 27 je sistem
popolnega izgorevanja lesne biomase, z vključno avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet.

Namensko razvit krmilni sistem omogoča permanentno kontrolo vseh nastavljenih vrednosti ter samodejno prilagajanje moči, kar omogoča optimalen izkoristek toplotne energije in s tem dodaten prihranek pri letnem ogrevalnem strošku. Programska ura podpira tedensko nastavitev delovanja, kar se lahko spremlja na preglednem zaslonu skozi celoten proces. Dnevno – tedenski zalogovnik pelet je integriran v zgornjem delu kotla, iz katerega s pomočjo motornega gonila, ki je pritrjen na vrhu polžnega transporterja ener-gent nalagamo v gorilnik, narejen iz posebne litine, ki vzdrži visoke temperature v izgorevalni komori. Tako dosežemo popolno izgorevanje, čiste dimne pline in dolgo življenjsko dobo kotla. Za regulacijo gorilnika skrbi krmilnik s programom v povezavi s temperaturnimi senzorji, ki spremljajo različne parametre delovanja kotla (dimni plini, temperatura kotlovske in povratne vode). Zgorevalni zrak in dimni plini se s pomočjo ventilatorja, ki ustvarja podtlak odvajajo skozi štirideset cevnih izmenjevalcev – turbolatorjev, ki skozi dolgo pot poskrbijo za optimalen prenos toplote iz dimnih plinov na ogrevani medij.

Kvalitetna izdelava, sodobno oblikovana zunanjost, izredna prilagodljivost in zanesljivo delovanje je samo nekaj lastnosti, ki vam zagotavljajo udobje, varnost in prihranek.

PREDNOSTI

 • lastna krmilna elektronika
 • visok izkoristek v vseh pogojih delovanja
 • enostavna montaža in izredna prilagodljivost
 • samodejno prilagajanje moči
 • lasten razvoj in preizkusni center
 • slovenska kakovost  s prodajo po celi Evropi
 • servisna mreža z garantiranim odzivom (24h) po vsej Sloveniji
 • izdelek je upravičen do subvencije eko sklada

Osnovni podatki

Nazivna moč: 8,60 – 30,80 kW
Ogrevalna površina: 80,00 – 450,00 m2
Izkoristek: +92,00 %
Poraba pelet: 1,90 – 6,80 kg/h


Tehnične karakteristike kotla na pelete BIODOM 27

Specifikacija za kotel na pelete BIODOM 27Vrednost
Ogrevalna površina80 do 450 m2
Termična moč30,8 kW (8,6 – 30,8 kW)
Izkoristeknad 92%
Dimniški priključekØ 80
Vsebnost vode74L
Električno napajanje220V 50Hz
Zalogovnik pelet180kg
Poraba pelet na uromin 1,9 kg/h – max 6,8 kg/h
Dimenzije V x Š x G (v cm)140 x 91 x 66
Teža240kg

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke!

Kotel Biodom 27 C5 Valter - 1529315730

Kotel Biodom 27 C5 Valter

Zanesljivost kotla Biodom 27 C5 Valter je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži ...

Kotel Biodom 27 C5 Valter

Kotel Biodom 27 C5 Valter - 1529315730

Zanesljivost kotla Biodom 27 C5 Valter je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži in vzdrževanju. Biodom 27 C5 Valter je sistem popolnega izgorevanja lesne biomase, z avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet.

S pomočjo tehnologije BioLogic se kotel sam prilagaja spreminjajočim pogojem delovanja in s tem omogoča optimalne izkoristke in stabilno delovanje skozi leta uporabe. Sistem BioLogic namreč avtomatsko prepoznava in regulira vse pogoje za gorenje in prenos toplote iz dimnih plinov na vodo, hkrati pa prepozna kvaliteto pelet in posledično spreminja hitrost doziranja pelet v gorilnik. Detektira tudi gostoto zraka ter z avtomatsko regulacijo zagotavlja vedno pravilno količino izgorevalnega zraka v gorilnik, neodvisno od napajalne napetosti kotla in nadmorske višine. Programska ura podpira tedensko nastavitev delovanja,kar se lahko spremlja na preglednem zaslonu skozi celoten proces. Dnevno – tedenski zalogovnik pelet je integriran v zgornjem delu kotla, iz katerega s pomočjo motornega gonila, ki je pritrjeno na vrhu polžnega transporterja, pelete nalagamo v gorilnik, narejen iz posebne litine, odpornega na visoke temperature v izgorevalni komori. Tako dosežemo popolno izgorevanje, čiste dimne pline in dolgo življenjsko dobo kotla. Zgorevalni zrak in dimni plini se s pomočjo ventilatorja, ki ustvarja podtlak odvajajo skozi štirideset cevnih izmenjevalcev – turbolatorjev, ki skozi dolgo pot poskrbijo za optimalen prenos toplote iz dimnih plinov na ogrevani medij. Zaradi izredno hitrega starta je življenjska doba vžigalne svečke zelo dolga, odziv kotla hiter in poraba goriva med vžigom minimalna. Posebni štartni algoritem preprečuje prenasutje zgorevalne komore in s tem zadimljenje kotla in neprijetne vonjave v kurilnici. Ker kotel deluje z REGULIRANIM podtlakom v komori je izgorevanje neodvisno od dimnika, poleg tega pa posebni varnostni mehanizem kotel izklopi, če se v njem pojavi višji zračni tlak kot v okolici. V primeru zamašenega dovoda zraka, kotel avtomatsko požene izhodne ventilatorje na polno moč in se kontrolirano ustavi.

Kvalitetna izdelava, sodobno oblikovana zunanjost, izredna prilagodljivost in zanesljivo delovanje je samo nekaj lastnosti, ki vam zagotavljajo udobje, varnost in prihranek.

PREDNOSTI

 • krmilni sistem BIOLOGIC
 • visok izkoristek v vseh pogojih delovanja
 • samodejno prepoznavanje kvalitete peletov
 • maksimalen izkoristek ter minimalne emisije
 • brezhibna ponovna vzpostavitev delovanja pri izpadih elektrike
 • hiter štart
 • popolna, certificirana varnost
 • samodejno prilagajanje moči
 • enostavna montaža in izredna prilagodljivost
 • majhno število rezervnih delov
 • znižuje stroške vzdrževanja
 • izdelek je upravičen do subvencije eko sklada

Osnovni podatki

Nazivna moč: 8,60 – 30,80 kW
Ogrevalna površina: 80,00 – 450,00 m2
Izkoristek: +93,00 %
Poraba pelet: 1,90 – 6,80 kg/h


Tehnične karakteristike kotla na pelete BIODOM 27 C5 Valter

Specifikacija za kotel na pelete BIODOM 27 C5 ValterVrednost
Ogrevalna površina80 do 450 m2
Termična moč30,8 kW (8,6 – 30,8 kW)
Izkoristeknad 92%
Dimniški priključekØ 80
Vsebnost vode74L
Električno napajanje220V 50Hz
Zalogovnik pelet180kg
Poraba pelet na uromin 1,9 kg/h – max 6,8 kg/h
Dimenzije V x Š x G (v cm)141 x 91 x 66
Teža270kg

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke!

 

OGREVANJE

OGREVANJE NA BIOMASO - 1529315730

OGREVANJE NA BIOMASO

Zakaj biomasa? V sodobnem svetu se čedalje bolj ukvarjamo z vprašanjem, kako zagotoviti gospodarno ravnanje z energijo,  zmanjšati onesnaževanje okolja ...

OGREVANJE NA BIOMASO

OGREVANJE NA BIOMASO - 1529315730

Zakaj biomasa?

V sodobnem svetu se čedalje bolj ukvarjamo z vprašanjem, kako zagotoviti gospodarno ravnanje z energijo,  zmanjšati onesnaževanje okolja ter ogrevanje ozračja zaradi toplogrednih plinov. Glavni izziv, ki se postavlja, ni uporaba same energije, temveč način, kako jo pridobimo in uporabimo. Les je obnovljivo gorivo, naraven, ekološko sprejemljiv način ogrevanja, zato ga zaradi njegove vsestranske uporabnosti in cenovne ugodnosti mnogi imenujejo »energent prihodnosti«.

Pri zgorevanju lesa se sprosti toliko CO2, kot so ga drevesa absorbirala v teku svojega življenja, zato z lesno biomaso v prvi vrsti pridobivamo energijo, ki je okolju prijazna in varčna alternativa z ogrevalnimi sistemi na fosilna goriva.

Prihranite pri stroških ogrevanja

Učinkovitost ogrevalnega sistema je ob čedalje višjih cenah energentov še toliko bolj pomembna, zato si je smotrno zagotoviti prihranke pri energiji in v denarnici.

Številna gospodinjstva imajo še vedo zastarele in predimenzionirane ogrevalne sisteme. Takšni sistemi imajo slabe letne izkoristke in zaradi velikih toplotnih izgub se zvišujejo že tako visoki stroški ogrevanja. S posodobitvijo ogrevalnega sistema in prehodom na obnovljivo lesno kurivo prihranimo do 50 % obratovalnih stroškov.

Kako kupovati pelete?

1. Na kaj moramo biti pozorni pri nabavi peletov in kako ločimo dobre od manj dobrih in neprimernih peletov?

V zadnjih letih uporaba peletov za ogrevanje ni nič več modna muha za ekološke zanesenjake, temveč je zaradi svoje ekološkosti in nizkih stroškov danes ena od najpogostejših odločitev pri obnovah kotlovnic in novogradnjah.

Pelete lahko kupite pri številnih trgovcih širom po sloveniji ali pa naročite njihovo dostavo na dom. Pri tem potrošnik naleti na težavo, saj za pelete ni predpisov, ki bi določali minimalno kakovost, ni nobenega nadzora in posledično so v prodaji peleti najrazličnejše kakovosti.

Na vsaki vreči so podatki o tehničnih lastnostih, proizvajalec, ki izpolnjuje najstrožje pogoje, bo to seveda vidno označil s standardom. DIN plus je jasno viden znak, vse ostale številke in standarde lahko prezrete.
Če na vreči ni opazne oznake tega standarda si poglejte, kaj piše o ostankih pepela. Ta podatek je vedno na vreči, zapomniti si morate le to, da po kurjenju ne sme ostati več kot 1% pepela. Če peleti izpolnjujejo ta pogoj, so sigurno dobre kvalitete.

2. Kakšna je razlika med kakovostnimi in manj kakovostnimi peleti?

Ključne lastnosti, pomembne za potrošnika so kurilna vrednost in vlažnost ter vsebnost pepela.
Kurilna vrednost in vlažnost nam povesta koliko energije bomo dobili iz kilograma peletov, poenostavljeno povedano višja kot je kurilna vrednost in nižja kot je vlažnost, več uporabne toplotne energije bomo dobili.
Vsebnost pepela vpliva na to kako pogosto bomo morali čistiti pepel iz naše kurilne naprave.
Iz prakse so poznani primeri, da so bile velike težave pri delovanju peči, na kar je stranka uporabila pelete drugega proizvajalca in peč je delovala brezhibno.

Priporočamo, da kupujete pelete z do 1% pepela. Povedano drugače to pomeni, da je smiselno za kakovostnejše pelete plačati nekokliko več, ker iz njih dobimo več toplote in imamo manj opravka s pepelom.
Peleti nepreverjenega izvora so praviloma tudi manj obstojni in se drobijo zaradi česar avtomatsko doziranje v kurilni napravi ni pravilno, peč kadi in poveča se poraba.

3. Kakšna je »prava« barva peletov?

Barva peletov je odvisna od dveh dejavnikov: surovinske sestave in proizvodnega procesa.
Na trgu so najbolj čislani ti. beli peleti ki so narejeni iz smrekove žagovine, ki je ostanek od proizvodnje pohištvene industrije.

V primeru, da se peleti proizvajajo iz smrekovih debel imajo precej temnejšo barvo, ker se v procesu proizvodnje sušijo po hitrem postopku.

Zelo pogost les za pelete je tudi bukev iz katere so peleti precej temnejši. Na barvo peletov vpliva tudi prisotnost lubja, kar prepoznamo po izrazito temnejših delcih.

Enostavno.

Če na vreči ni označeno niti koliko pepela ostane po gorenju, teh peletov ne kupite, saj obstaja velika verjetnost, da vam bo peč slabo delovala.

TEHNOLOGIJA BIOLOGIC - 1529315730

TEHNOLOGIJA BIOLOGIC

Tehnologija za maksimalen izkoristek Biodom -ove inovativne tehnologije so vzrok za številne nove in preizkušene rešitve vašega ogrevanja. Nov in ...

TEHNOLOGIJA BIOLOGIC

TEHNOLOGIJA BIOLOGIC - 1529315730
Tehnologija za maksimalen izkoristek

Biodom -ove inovativne tehnologije so vzrok za številne nove in preizkušene rešitve vašega ogrevanja.
Nov in varčen koncept delovanja z napredno in integrirano regulacijo BIOLOGIC, ki samodejno prilagaja parametre, da izgorevanje poteka ves čas v optimalnih in kontroliranih pogojih. Rezultat je zmanjšana in kontrolirana poraba kuriva, manjši izpust emisij ter škodljivih plinov tudi pri različnih kvalitetah pelet.

Medtem, ko klasične krmilne naprave delujejo po sistemu fiksno nastavljenih parametrov, sistem krmiljenja BioLogic samodejno regulira parametre ter tako skrbi za optimalno delovanje.
To pomeni, da pri spremembi pogojev, ki jih povzročajo kakovost in kurilna vrednost pelet ali sprememba vleke dimnika zaradi vremena oziroma zračnega tlaka, ne prihaja do nižjega izkoristka.
BioLogic omogoča prilagoditve, pri klasičnih krmilnih napravah pa se izkoristek zniža za več kot 10 odstotkov.
Sistem krmiljenja BioLogic zagotavlja prepoznavanje vnesenega zraka za izgorevanje, prepoznavanje gostote zraka, prepoznavanje vleka dimnika, prepoznavanje kakovosti pelet glede na kurilne vrednosti, vlažnost in dolžino, prepoznavanje prenosa toplote iz dimnih plinov na vodo v kurilni napravi ter prepoznavanje delovanja gorilnika.
Zaradi stalnega samodejnega reguliranja oziroma programiranja ne prihaja do anomalij, zato sta delovanje in izkoristek goriva vedno optimalna.

Napredna tehnologija omogoča zelo učinkovito gorenje z najvišjimi izkoristki in najmanjšimi izpusti v ozračje.

LESNI PELETI - 1529315730

LESNI PELETI

Lesna biomasa je uskladiščena sončna energija, ki jo lahko kontrolirano koristimo, ko jo rabimo. Lesna biomasa nastaja s pomočjo fotosinteze, ...

LESNI PELETI

LESNI PELETI - 1529315730
Lesna biomasa je uskladiščena sončna energija, ki jo lahko kontrolirano koristimo, ko jo rabimo. Lesna biomasa nastaja s pomočjo fotosinteze, kjer listi dreves oziroma iglice s pomočjo klorofilnih celic in sončne energije razkrajajo molekule CO2. Ogljik – C postane glavni sestavni del lesa, O2-kisik se vrne v ozračje, iz okolja se pa odvzame sončna energija. Gnitje lesa na prostem je enak pojav kot gorenje lesa, produkt je CO2 in sproščena sončna energija v okolje, ki je bila pri razpadu molekule CO2 odvzeta iz okolja. Razlika med gnitjem in kontroliranim kurjenjem je v tem, da s sončno energijo, ki je bila uskladiščena v lesni biomasi pri kontroliranem kurjenju ogrevamo objekte ali ustvarimo kako drugo obliko energije. Medtem, ko se pri gnitju lesa v naravi nekontrolirano sproščata CO2 in energija v okolje.

V slovenskih gozdovih trenutno gnijejo ogromne količine lesa in s takim početjem se zelo mačehovsko obnašamo do energetskega potenciala, ki ga imamo.

Slovenija je s 58,5% gozdnih površin na tretjem mestu v Evropi, takoj za Švedsko in Finsko, medtem, ko je Evropa pokrita z gozdovi 32%. Lesna biomasa se v slovenskih gozdovih povečuje, saj letno sekamo približno polovico manj kot je letni prirast lesne biomase.

Lesno biomaso koristimo v energetske namene na več načinov, v Sloveniji se večina lesne biomase uporabi za ogrevanje, kjer pa se to vrši na več načinov in sicer:

 • ogrevanje s poleni; kjer zaradi različnih kvalitet drv in različne vsebnosti vode-vlage v drveh težko doseči visok izplen in nizke emisije,
 • ogrevanje s sekanci; kjer je zaradi visokih amortizacijskih stroškov (visoka investicija v opremo) tako ogrevanje primerno za objekte z večjimi potrebami po toploti.
 • ogrevanje s peleti; oplemenitena lesna biomasa, ki zagotavlja popolnoma avtomatizirano delovanje in zagotavlja visoke izkoristke ter nizke emisije.

Zakaj so peleti najprimernejša oblika lesne biomase za ogrevanje?

Peleti so oplemenitena lesna biomasa z dodano vrednostjo in sicer, les je najprej zdrobljen, nato posušen, še zmlet in sprešan v konstantno obliko in omejeno dolžino. S standardi so določeni limiti vsebnosti pepela, vsebnosti vlage, debeline in dolžine pelet. Slednje zagotavlja konstanto gorivu, zato so kurilne naprave za ogrevanje s peleti tehnološko manj zahtevne od kurilnih naprav na sekance in drva. Kurilne naprave, ki za gorivo uporabljajo pelete lažje dosegajo boljše rezultate, zagotavljajo avtomatsko delovanje in so cenovno sprejemljive za stanovanjske hiše, saj se investicija v tako naložbo zelo hitro povrne.

Prednosti ogrevanja s peleti:

 • Peleti so energent pridobljen iz lesne biomase, ki lahko v celoti nadomesti druge energente fosilnega izvora.
 • Ogrevanje s peleti je danes polovico cenejše od ogrevanja s kurilnim oljem.
 • Peleti so tržno blago, kar pomeni, da se cena energenta neprestano prilagaja trgu (povpraševanje ponudba) in ni podvržena oblikovanju cene s strani države tako kot elektrika, kurilno olje ali plin.
 • Sodobne kurilne naprave omogočajo visoke izkoristke, nizke emisije ter nizke stroške za ogrevanje in investicijo.
 • Ogrevanje s peleti je naravi prijazno, saj pri izgorevanju ne ustvarja okolju škodljivih izpustov.

GIBANJE CEN LESNIH PELET - 1529315730

GIBANJE CEN LESNIH PELET

Lesna goriva so najpomembnejša alternativna oblika fosilnim gorivom. So obnovljiv in lokalen vir energije in zato predvidevamo, da bo njihova ...

GIBANJE CEN LESNIH PELET

GIBANJE CEN LESNIH PELET - 1529315730
Lesna goriva so najpomembnejša alternativna oblika fosilnim gorivom.

So obnovljiv in lokalen vir energije in zato predvidevamo, da bo njihova pomembnost v prihodnosti še naraščala. Lesna goriva so po definiciji vse vrste biogoriv, ki posredno ali neposredno izvirajo iz lesa. Lesna goriva so lahko različnega izvora in jih najdemo v različnih tržnih oblikah. Po izvoru jih delimo na les neposredno iz gozda, stranske proizvode in ostanke iz lesnopredelovalne industrije ter na odslužen les. Med lesna goriva štejemo drva, lesne sekance, lesne pelete in lesne brikete.

Pomembno gonilo v razvoju pridobivanja, predelave in rabe lesnih goriv so cene fosilnih goriv, predvsem kurilnega olja.

Skok cen kurilnega olja v preteklem obdobju je eden izmed pomembnih razlogov, da se vedno več uporabnikov v Sloveniji in širši okolici odloča za ogrevanje z lesnimi gorivi. Cene lesnih in fosilnih goriv lahko primerjamo glede na ceno energije (EUR/MWh). Ob tem se postavlja vprašanje kako se bodo oblikovale cene lesnih pelet v prihodnosti? Ekonomska logika nam pravi, da bi z povečevanjem povpraševanja po peletih morali pričakovati tudi rast cene. Seveda pa bo zaradi novih poslovnih priložnosti rastlo tudi število dobaviteljev. Računamo lahko, da bo hkrati prihajalo tudi do sezonskih nihanj zaradi razkoraka med ponudbo in povpraševanjem. Glede na vse povedano, se bodo cene pelet v primerjavi s kurilnim oljem najverjetneje zvišale – ne bodo več za polovico cenejši od kurilnega olja, vendar bo povprečna letna cena pelet še vedno najmanj 30% nižja. Ravno dovolj, da se bo porabnikom izplačala investicija v predelavo sistema ogrevanja. Vsako leto se ena tretjina novozgrajenih eno družinskih hiš odloči za ogrevanje z izdelki iz biomase, od tega jih več kot 90% za gorivo uporablja lesne pelete.

Proizvodnja pelet v Evropi se je med letoma 2009 in 2010 povečala za 13 % in je tako v letu 2010 znašala 9,01 mio/ t, leta 2014 pa je znašala že 13,5 mio/ t. Največji proizvajalci so Nemčija, Švedska in Latvija, pa tudi Francija in Portugalska. Evropa predstavlja največji trg za lesne pelete, saj proizvede polovico vseh lesnih pelet na svetu, njena poraba pelet pa je večja od ponudbe, zaradi česar je Evropa tudi največja uvoznica lesnih pelet. Lesne pelete uvaža predvsem iz Severne Amerike in Rusije.

MONTAŽA

Skupina 01

TERMOPRO VELETRGOVINA IN STORITVE D.O.O.
CESTA 15 A
5270 AJDOVŠČINA
David Pizzoni
041 647 632
david@termopro.si

PASTA D.O.O.
GLOBNO 11
5210 DESKLE
Ambrož Kodelja
Darij Kodelja
051 306 818
darij.kodelja@gmail.com

INSTALACIJE MOHORČIČ, MATJAŽ MOHORČIČ S.P.
USTJE 31B
5270 AJDOVŠČINA
Matjaž Mohorčič
031 362 980
instalacije.mohorcic@gmail.com

ELTER D.O.O.
KOMEN 126B
6223 KOMEN
Andrej Marušič
041 649 882
info@elter.si

ELEKTRO IN STROJNE INŠTALACIJE KEBER JAN S.P.
SKRILJE 22
5263 DOBRAVLJE
Jan Keber 031 293 970
Dušan Šušmelj 031 281 273
jan.keber81@gmail.com

Skupina 02

MDM-ELMEX D.O.O.
DOBJE 5
4260 BLED
Dušan Mandeljc
041 448 504
mdm-elmex@telemach.net
Ivan Piber – BLED
Peter Jalen – ŽIROVNICA – 040 200 525
Iztok Romih – TRŽIČ – 041 200 730
Peter Ahačič – GORIČE – 040 617 356

Skupina 03

Skupina 04

INSTAL-M, STORITVE IN TRGOVINA, D.O.O.
TOPOLC 9
6250 ILIRSKA BISTRICA
Stanko Majdič
040 473123
info@instalm.si

Skupina 05

TERMOCENTER IMAM d.o.o.
BRAČIČEVA ULICA 1
1380 CERKNICA
051 225304
termocenter.imam@siol.net

EKOHUM D.O.O.
KOVAČEVA 11
1380 CERKNICA
Branko Kranjc
031 872 705
ekohum@gmail.com

Skupina 06

ZDRAVKO TRČEK ml. s.p.
PODPEŠKA CESTA 104
1351 BREZOVICA PRI LJUBLJANI
Zdravko Trček
041 622 059
zdravko.trcek@siol.net

MARKO TRČEK S.P.
PODPEŠKA CESTA 103
1351 BREZOVICA PRI LJUBLJANI
01 363 71 41

A2B GORIVA D.O.O.
SLAMNIKARSKA CESTA 1D
1230 DOMŽALE
Grum Jernej
040 646 865
renova.express@gmail.com

ENOMA D.O.O.
GROHARJEVA ULICA 11
1241 KAMNIK
Aleš Šprah
051 641 888
info@enoma.si

SERVIS IN MONTAŽA OGREVALNIH IN VODOVODNIH NAPRAV ALOJZIJ ROGELJ S.P.
JEZERO 90
1352 PRESERJE
Alojzij Rogelj
041 715 412

SERVIS IN MONTAŽA, MIHEVC BOJAN S.P.
MALI MOST 16
1370 LOGATEC
041 616 943

PAVEL INSTALACIJE, PAVEL BIZJAN S.P.
STRMICA 11
1360 VRHNIKA
Pavel Bizjan
041 688 211
bizjansp@gmail.com

INŠTALACIJE JAMNIK D.O.O.
LANIŠČE 39
1291 ŠKOFLJICA
Rok Jamnik
040 123 003
instalacfije.jamnik@gmail.com

Skupina 07

JOŽE KRALJ S.P.
VELIKA DOBRAVA 35
1294 VIŠNJA GORA
041 891703

Skupina 08

INŠTALATERSTVO “BBOSS” BOJAN BANOVEC S.P.
TUŠEV DOL 7
8340 ČRNOMELJ
Bojan Banovec
041 561 103
instalaterstvo.bbos@gmail.com

INŠTALATER CENTRALNE KURJAVE POCEK DRAGO S.P.
KAJUHOVO NASELJE 1
1330 KOČEVJE
Drago Pocek
041 743 687
drago_pocek@t-2.net

Skupina 09

MONMETAL – USLUŽNOSTNE DEJAVNOSTI – VODOVODNE IN OGREVALNE NAPELJAVE- OŠTIR JOHANNES, S.P.
BREZINA 28
8250 BREŽICE
Johannes Oštir
041 636 585

Skupina 10

TRGOVINA CEV D.O.O.
IVAN REK
RONKOVA ULICA 4
2380 SLOVENJ GRADEC
041 623 179
trgovina.cev@amis.net

POTEL D.O.O.
CENTER 81
2393 ČRNA NA KOROŠKEM
PETER POTOČNIK
041 646 233
potel@siol.net

ZAVERŠNIK FRANC S.P.
MALA MISLINJA 8A
2382 MISLINJA
041 646 559

Skupina 11

BLAŽUN, trgovina in storitve, d.o.o.
MARIBORSKA CESTA 14
3000 CELJE
Niko Blažun
03 49 23 550

Skupina 12

SAGADIN D.O.O.
KOLODVORSKA ULICA 31B
2310 SLOVENSKA BISTRICA
02 8430355
info@sagadin.net

HALO HIŠNIK, IGOR RAJŠP S.P.
CELESTRINA 2B
2229 MALEČNIK
041 963 891
Igor.rajsp@triera.net

KRIČEJ D.O.O.
MIKLAVŠKA CESTA 75
2311 HOČE
Miran Kričej
031 327 875

ROBERT POTOČNIK S.P.
UL. TALCEV 28
2204 MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU
041 760 528

FRANC DREVENŠEK S.P.
CIZLJEVA ULICA 4
2000 MARIBOR
041 649 868

DANPI MONTAŽA VODOVODA,CENTRALNE IN SERVIS DANIJEL PIPAN, S.P.
ULICA 8. FEBRUARJA 18A
2204 MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU
041 682 315

BOŠTJAN SIVKA S.P.
TABORNIŠKA 3
3210 SLOVENSKE KONJICE
031 640 743

IGOR PIPAN
POD POHORJEM 11A
2000 MARIBOR
031 308 583

ZDENKO GASENBURGER S.P.
SLOVENJA VAS 62
2288 HAJDINA
02 7885433
zdenko.gasenburger@siol.net

Skupina 13

SILVO ZUPANČIČ S.P.
SVETINJA 16
8211 DOBRNIČ
031 654324

INSTALACIJE GREGOR GOLOB S.P.
DREJČETOVA POT 14
8000 NOVO MESTO
07 3341738
041 636 232
gregor@golob-sp.si

MPM PETR MARN S.P.
DOL PRI TREBNJEM 10
8210 TREBNLE
041 354 480
marnpetr@gmail.com

JANC MIRO S.P. INSTALACIJE, CENTRALNO OGREVANJE IN VODOVOD
PRAPROČE 3
8210 TREBNJE
041 635 882

INSTALACIJE JANI JANKO PRIJATELJ S.P.
DOLNJI KRIŽ 12
8360 ŽUŽEMBERK
041 629641
jani.prijatelj@gmail.com

DRAGO PUŠNIK S.P.
TROBNI DOL 36
3271 ŠENTRUPERT
041 765 094

 

PARTNERJI

Biodom Italija

Via delle Case Rosse
16
Loc. Tuori – Civitella in Val di Chiana (AR)
Italia
Telef/Fax: +39 0575-441415
E-mail: info@biodomitalia.it
Spletna stran: www.biodomitalia.itSegreteria
Elena Terziani
Tel. +39 3332548720
E-mail: elenaterziani@biodomitalia.it

Responsabile Commerciale
Enrico Falini
Tel.+39 3466990912
E-mail: e.falini@biodomitalia.it

Ufficio Assistenza
E-mail: assistenza@biodomitalia.it
E-mail: amministrazione@biodomitalia.it

Biodom Baltia

BIODOM 27 SIA
15 A, Celtnieku str., Kekava
Riga, LV-2123, LATVIA
Tel: +371 66 555 072
M: +371 28 694 907
E-mail: info@biodom27.com
Spletna stran: http://www.biodombaltia.com

Biodom Rusija

БИОДОМ 27 ООО
ИНН 3906222230
Калининградская область, г. Калининград,
ул. А. Невского, 188-3-69, 236009
Тел.: +7 (495) 127-02-72
E-mail: russia@biodom27.com
www.biodomrussia.com

Biodom Romunija

MELINDA INSTAL
Odorheiu Secuiesc
Str. Beclean nr. 314
România 535600
http://www.melindainstal.ro/
Tel: +40 266 207400, +40 740 150150
Fax: +40 266 207401, +40 266 207402

CALL CENTER
Mobil: +40 745 771110
Tel: +40 266 207407
E-mail: reclamatie@melinda.ro
Program
Luni-Vineri: 8:00-17:00
Odorheiu Secuiesc

Biodom Poljska

BIODOM POLSKA
ul. Nakielska 78
85-347 BYDGOSZCZ
Tel: +48 667 056 620
E-mail: info@biodompolska.com

Biodom Kosovo

Biodom Kosovë
Rr. Gazmend Zajmi nr. 29, Prishtine
Tel: +386 (0)49 540 770
E-mail: biodomks@biodom27.si

Biodom Bosna in Hercegovina

Landgold d.o.o.
Polje bb
Stjepan Polje 75324
Gračanica
Bosna i Hercegovina
Tel.:  +387 (0)35 792 602
Fax.:  +387 (0)35 792 311
E-mail: landgold.doo@bih.net.ba
Spletna stran: http://www.landgold.com.ba/landgold_biodom

Biodom Grčija

Biodom Španija

OTSA, INGENIERIA Y DESARROLLO, S.L.
POLIGONO LA ENCANTADA PARCELA 14
18830 HUESCAR (GRANADA)
SPAIN
E-mail: manolootsaid@gmail.com
Tel: +34 958 74 1579

Biodom Srbija

VALDOM d.o.o.
Vodovodska 164e
11250 Beograd
Srbijahttp://www.landgold.com.ba/landgold_biodom
E-mail: m.milosevic@valdom.rs
Tel: +381 11 2581 364
Web: www.valdom.rs

Beograd:
Zoran Spasojević
Tel: +381 63 328 277

Leskovac:
Goran Bogdanović
Tel: +381 61 1813 849
+381 63 7000 788

Bujanovac:
Bekim Kasumi
Tel: +381 63 8170 238

Kladovo:
Goran Ivović
Tel: +381 63 1115 828

Zagubica:
Zlatan Rašić
Tel: +381 60 3088 646

Paraćin:
Saša Mijajlović
Tel: +381 60 0540 043

Kragujevac:
Nenad Cekić
Tel: +381 60 5615 620

Biodom Danska

Stabel Models
Kauslundevej 37
5500 Middelfart
Denmark
Tel: +45 6440-3219
Tel: +45 2175-2014
Web: www.biodom.dk
E-mail: biodomdk@gmail.com

Biodom Francija, Belgija, Nizozemska, Luxemburg

ECO4YOU DUURZAME ENERGIESSYSTEMEN
Veldstraat 51, 6039 EB, Straproy
Holland
E-mail: info@eco4you.nl
Tel:  +31 495564 143

Biodom Hrvaška

Obrt za servis plamenika i elektronike Perkovič
tel:+385 16 521 284
Mob: +385 98 278 618
E-mail: info@servis-perkovic.hr
Spletna stran: www.servis-perkovic.hr

Biodom Čile

2D ELECTRONICA S.A.
Av. Colorado 941, Quilicura, Santiago
Chile
Tel:  +56 02 271 94 102

E-mail: comex@2delectronica.cl

 

logo_biodom27

info@biodom27.si

SERVIS

Vladimir Cergol
Tel: +386 40 450 004
Mail: montaza@biodom27.si

Ljubljana z okolico, Gorenjska

MA-PIKO strojne inštalacije
Piotr Mariusz Korytowski s.p.
Kubed 47a
6272 Gračišče

Piotr Mariusz Korytowski
Tel: +386 40 622 915

Dolenjska

MPM Peter Marn s.p.
Dol pri Trebnjem 10
8210 Trebnje
Peter Marn

Tel: +386 51 400 705
Tel: +386 41 354 480
Mail: marnpeter@gmail.com

Štajerska

Halo hišnik, Igor Rajšp s.p.
Celestrina 2b
2229 Malečnik

Igor Rajšp
Tel: +386 41 963 891
Mail: igor.rajsp@triera.net

Obala

MA-PIKO strojne inštalacije
Piotr Mariusz Korytowski s.p.
Kubed 47a
6272 Gračišče

Piotr Mariusz Korytowski
Tel: +386 40 622 915

KONTAKT

BIODOM 27 d.o.o.
OIC Hrpelje 4A
6240 Kozina

Davčna št. SI71987657
Matična št. 1304496000

Za ponudbe in informacije smo dosegljivi na :

Tel.: +386 (0)5 6626750

E-mail: info@biodom27.si

Prodaja

Tajništvo
Tel.: +386 (0) 5 6801 456
E-mail: info@biodom27.si

Valter Počkaj
Tel: +386 51 680 265
E-mail: valter@biodom27.si

Prodaja: sales@biodom27.si
Fax: +386 (0) 5 6626 757

POVPRAŠEVANJE