Bolečina v križu – Medicohealth GYM d.o.o. Obrt in Storitve, Zdravje

Bolečina v križu – Medicohealth GYM d.o.o.

Hrbtenica je skupaj s hrbtenjačo najbolj zapleten in ključen del človeškega telesa, saj zagotavlja pokončno držo, omogoča gibanje, nudi oporo in posreduje informacije med telesom in možgani. Zaradi svoje osrednje vloge je pogosto tarča različnih poškodb in bolečin, pri čemer je bolečina v križu ena izmed najpogostejših težav.

Bolečina v križu se pogosto pojavi zaradi prisilne drže, kot je dolgotrajno sedenje, nepravilnih gibalnih vzorcev, prekomernih obremenitev ali oslabljenih mišic trupa. Za zdravljenje in preprečevanje nadaljnjih zapletov je ključno pravočasno ukrepanje, ki vključuje ustrezno terapijo in gibalne vaje. Stanja, kot so diskus hernija, kronične bolečine in stenoza spinalnega kanala, zahtevajo strokovno obravnavo.

Z ustreznimi terapevtskimi pristopi in prilagojenimi gibalnimi vajami lahko ublažimo bolečine v križu, izboljšamo gibljivost in odpravimo posledice poškodb. Individualiziran pristop k diagnozi in zdravljenju omogoča hitrejše okrevanje in preprečuje nadaljnje težave, kar izboljša kakovost življenja in omogoča vzdrževanje aktivnega življenjskega sloga.

O podjetju Medicohealth GYM

Medicohealth GYM, ustanovljen leta 2019, predstavlja inovativni rehabilitacijski center, kjer ekipa mladih, a izkušenih fizioterapevtov in kinezioterapevtov prinaša vrhunsko strokovno znanje. Ti strokovnjaki se nenehno izobražujejo na področjih najnovejših tehnologij in pristopov v fizioterapiji in kinezioterapiji, s čimer zagotavljajo celostno obravnavo pacientov. Ponosni na širok spekter zdravstvenih storitev, uporabljajo vrhunske naprave za natančno diagnozo in učinkovito zdravljenje, kot so elektroterapija, ultrazvok, laser terapija in tecar terapija.

V Medicohealth GYM se vsakemu pacientu posvetijo individualno, prilagajajo terapijo njegovim potrebam in ciljem z namenom hitrega okrevanja, izboljšanja gibljivosti, prožnosti ter zmanjševanja bolečin. Zavezani odličnosti in pacientovemu zadovoljstvu, se odlikujejo s prilagojenim in ciljno usmerjenim zdravljenjem, ki obsega različne tehnike, kot so masaže, vaje za krepitev in mobilizacije, in tehnike za zmanjševanje bolečin.

Njihova vizija in cilji so osredotočeni na visoko kakovost, inovativnost in dolgoročno uspešno zdravljenje s podporo skozi celoten proces zdravljenja. Ekipa je zavezana k zdravju in dobremu počutju pacientov, deluje z visokim standardom zdravstvenega varstva in ponuja prilagojene rešitve. Poudarek je tudi na preventivi in izobraževanju pacientov za vzdrževanje zdravega in aktivnega življenjskega sloga.

PONUDBA PODJETJA

Fizioterapija - 1716394082

Fizioterapija

Fizioterapija je oblika rehabilitacije, ki se osredotoča na preprečevanje, diagnosticiranje in zdravljenje širokega spektra težav z mišično-skeletnim sistemom. Z uporabo ...

Fizioterapija

Fizioterapija - 1716394082

Fizioterapija je oblika rehabilitacije, ki se osredotoča na preprečevanje, diagnosticiranje in zdravljenje širokega spektra težav z mišično-skeletnim sistemom. Z uporabo različnih tehnik, kot so manualna terapija, vaje za krepitev in raztezanje ter različne oblike elektroterapije, fizioterapevti pomagajo izboljšati gibljivost, lajšajo bolečine in spodbujajo splošno zdravje pacientov. Ta pristop ne le da olajša telesne težave, ampak tudi izboljša kakovost življenja posameznikov.

 

Tecar terapija - 1716394083

Tecar terapija

Tecar terapija je sodobna oblika fizioterapije, ki uporablja visokofrekvenčne elektromagnetne valove za pospeševanje naravnega celjenja telesa in zmanjševanje bolečin. Deluje ...

Tecar terapija

Tecar terapija - 1716394083

Tecar terapija je sodobna oblika fizioterapije, ki uporablja visokofrekvenčne elektromagnetne valove za pospeševanje naravnega celjenja telesa in zmanjševanje bolečin. Deluje tako, da spodbuja mikrocirkulacijo in celični metabolizem, kar vodi do hitrejšega okrevanja tkiv in lajšanja bolečin. Ta metoda je še posebej učinkovita pri zdravljenju mišično-skeletnih težav, kot so poškodbe mišic, sklepov in vezi.

 

bolečine v križu

Pomoč pri bolečinah v križu

Pomoč pri bolečinah v križu pogosto vključuje kombinacijo fizične terapije, prilagoditev življenjskega sloga in, v nekaterih primerih, zdravil. Fizioterapevtski pristopi, ...

Pomoč pri bolečinah v križu

bolečine v križu

Pomoč pri bolečinah v križu pogosto vključuje kombinacijo fizične terapije, prilagoditev življenjskega sloga in, v nekaterih primerih, zdravil. Fizioterapevtski pristopi, kot so manualna terapija, posebne vaje za krepitev in raztezanje ter različne oblike elektroterapije, so usmerjeni v izboljšanje mobilnosti, zmanjšanje vnetja in krepitev mišičnega sistema, ki podpira hrbtenico. Poleg tega lahko spremembe v dnevnih aktivnostih in ergonomiji delovnega mesta pripomorejo k zmanjšanju napetosti v križu in preprečevanju ponovitve bolečin.

 

Vaje za hrbtenico - 1716394084

Vaje za hrbtenico

Vaje za hrbtenico so ključnega pomena za krepitev mišic, ki podpirajo hrbtenični steber, ter za izboljšanje gibljivosti in zmanjševanje bolečin ...

Vaje za hrbtenico

Vaje za hrbtenico - 1716394084

Vaje za hrbtenico so ključnega pomena za krepitev mišic, ki podpirajo hrbtenični steber, ter za izboljšanje gibljivosti in zmanjševanje bolečin v hrbtu. Pogosto vključujejo raztezanje, krepitev in stabilizacijske vaje, ki so namenjene izboljšanju drže in zmanjševanju obremenitev na hrbtenici. Redna izvedba teh vaj lahko pripomore k boljšemu počutju, zmanjšanju tveganja za poškodbe in splošnemu zdravju hrbtenice.

GALERIJA

KONTAKT