Čebelarstvo – Čebelarstvo Pislak Obrt in Storitve, Živila, Ostalo

Čebelarstvo, Čebelarstvo Pislak

Čebelarstvo Pislak je bilo ustanovljeno leta 1946, ko je Janko Pislak, legendarni slovenski čebelar, kot dvanajstleten fantič kupil svoj prvi roj čebel z denarjem, ki ga je dobil za birmo. Pri nas s čebelami tako živimo že tretjo generacijo.

Danes je čebelarstvo Pislak največje čebelarstvo v Sloveniji in eno od večjih v EU. Zadovoljimo lahko potrebe po medu, čebeljih maticah, matičnem mlečku, vosku in ostalih čebeljih pridelkov ne samo manjših, ampak tudi večjih kupcev po svetu. Ker se zavedamo pomena kakovosti izdelka, ki ga ponujamo potrošnikom, smo že leta 2007 uvedli stalni nadzor v pridelavi medu, matičnega mlečka ter cvetnega prahu HACCP. Čebelarstvo Pislak se lahko pohvali lahko pa se pohvalimo tudi z lastnim priročnim laboratorijem, ki omogoča nadzor nad glavnimi parametri, ki so pokazatelji kakovosti. Leta 2013 smo uspešno prestali nadzor kontrole kakovosti našega medu in pridobili pravico do uporabe označbe Slovenski med z geografskim poreklom SMGO.

Človeški rod že dolga stoletja s pridom uporablja čebelje izdelke. Do zdaj je ugodno delovanje pridelkov znanih pri več kot 500 različnih bolezenskih stanjih in težavah. V Čebelarstvu Pislak Bali se zavedamo pomena kvalitete in našim pridelkov ne dodajamo nobenih konzervansov ali drugih aditivov, hkrati pa smo pozorni tudi na to, da čebele živijo v čim bolj neokrnjenem okolju. Prepričani smo, da boste naš trud in kvaliteto izdelkov prepoznali tudi vi, zato vas vabimo, da jih poskusite.

Proizvodi našega čebelarstva:

 • Med
 • Cvetni prah
 • Matični mleček
 • Propolis
 • Medomix
 • Vosek in izdelki iz voska
 • Medica
 • Medena čokolada
 • Suho sadje v medu

 

Čebelarstvo Pislak se ukvarja tudi z vzrejo matic Apis mellifera carnica intenzivno ukvarjamo že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja let in se lahko pohvalimo z več kot 450.000 vzrejenimi maticami. Selekcijo izvajamo na 2600 gospodarskih družinah, kar nam omogoča veliko količino prvovrstnega plemenskega materiala.

PONUDBA-PODJETJA

PONUDBA ČEBELARSTVA PISLAK

Čebelarstvo

MED

Med  je dragocena hrana rastlinskega izvora, ki jo čebele pripravljajo z nabiranjem nektarja ali medičine in medene rose ali mane ...

MED

Čebelarstvo

Med  je dragocena hrana rastlinskega izvora, ki jo čebele pripravljajo z nabiranjem nektarja ali medičine in medene rose ali mane na rastlinah, temu dodajo izločke lastnih žlez, vse skupaj zgostijo in shranijo v pokritih celicah satovja.

Vsebuje približno 40 % sadnega sladkorja (fruktoze), 34 % grozdnega sladkorja (glukoze), 1-4 % trsnega sladkorja, 17,7 % vode in 5,3 % drugih snovi, kot so vitamini (posebej vitamin C), dušikove spojine, minerali, atraktanti …, ki dajejo različnim vrstam cvetličnih in gozdnih medov specifične lastnosti.

 

MATIČNI MLEČEK - 1716385926

MATIČNI MLEČEK

Presni matični mleček v steklenih kozarčkih po 30g, 160g ali 700g v zaščitni stiroporni embalaži To je substanca, ki jo ...

MATIČNI MLEČEK

MATIČNI MLEČEK - 1716385926

 • Presni matični mleček v steklenih kozarčkih po 30g, 160g ali 700g v zaščitni stiroporni embalaži

To je substanca, ki jo izločajo mlade čebele in je namenjena prehrani čebeljega zaroda prve tri dni življenja, čebelja matica pa je celo življenje hranjena izključno z matičnim mlečkom.

Dokazano je bilo, da deluje protivnetno, antibakterijsko in antivirusno (deluje celo na viruse gripe), povečuje energijo in vzdržljivost ter odpornost na stres in bolezni, ima biostimulativni učinek, pospešuje izmenjavo snovi v organizmu, stimulira parasimpatični center vegetativnega sistema in povečuje izločanje adrenalina, pomaga pri vzdrževanju tonusa kože, rasti las in nohtov, sodeluje pri regeneraciji celic in tkiv,

 

Čebelarstvo

VOSEK IN VOŠČENI IZDELKI

Vosek uporabljamo za izdelavo okraskov in voščenih sveč, ki s svojo prijetno naravno svetlobo, vonjem in dolgim časom gorenja nimajo ...

VOSEK IN VOŠČENI IZDELKI

Čebelarstvo

Vosek uporabljamo za izdelavo okraskov in voščenih sveč, ki s svojo prijetno naravno svetlobo, vonjem in dolgim časom gorenja nimajo enakovrednega nadomestka.

 • Voščene sveče in okraske
 • Voščene odlitke v obliki kocke po 400g
 • Voščene kolače po 25 kg
 • Satnice za čebelarje
 • Satnice za izdelavo sveč

 

Propolis

PROPOLIS

Propolis, imenovan tudi čebelja zadelavina ali čebelja smola, vsebuje več kot 70 različnih snovi. Približno 55 % propolisa predstavlja 30 ...

PROPOLIS

Propolis

Propolis, imenovan tudi čebelja zadelavina ali čebelja smola, vsebuje več kot 70 različnih snovi. Približno 55 % propolisa predstavlja 30 različnih vrst smol in balzamov, ki jih čebele nabirajo na drevesih ter predelejo z žlezami slinavkami, okrog 10 % je eteričnih olj, do 5 % cvetnega prahu ter 30 % voska.

Uporablja se pri vnetjih grla, bronhitisu, herpesu, razjedah na želodcu in dvanajsterniku, vnetjih v prebavnem traktu, paradontozi, opeklinah, poškodbah kože in abscesih.

 

MEDICA

MEDICA

Medica, narejena po staroslovanski recepturi, je ena najstarejših pijač na svetu, ki nastane s procesom fermentacije iz izbranih sort medu ...

MEDICA

MEDICA

Medica, narejena po staroslovanski recepturi, je ena najstarejših pijač na svetu, ki nastane s procesom fermentacije iz izbranih sort medu in vode povsem brez umetnih dodatkov. Združuje zdravilne lastnosti medu z opojem najodličnejših desertnih vin.

Uživanje rahlo ohlajene medice (6 do 10 C) vas bo razvedrilo in okrepilo. Ponudite jo kot aperitiv ali desertno vino.

GALERIJA

POVPRAŠEVANJE