Delovanje, montaža toplotne črpalke, prezračevanje z rekuperacijo, pametne inštalacije Tehnologija

Delovanje, montaža toplotne črpalke, prezračevanje z rekuperacijo, pametne inštalacije

V podjetju PROF.EL, profesionalna elektronika, d.o.o. izdelujemo sisteme za avtomatizacijo in vodenje vseh ogrevalno hladilnih sistemov v stavbi. Naša specializacija je delovanje, montaža toplotne črpalke, prezračevanje z rekuperacijo, pametne inštalacije.


Delovanje, montaža toplotne črpalke, prezračevanje z rekuperacijo, pametne inštalacije

Naši regulatorji ogrevanja za avtomatizacijo in nadzor ogrevalno hladilnih naprav so prijazni do uporabnika in okolja, so preprosti za uporabo s katerekoli primerne naprave (računalnik, prenosnik, pametni telefon, tablica…) in skrbijo za varno, varčno in zanesljivo delovanje ogrevalnih sistemov, kar pomeni povečanje udobja in zmanjšanje stroškov za energijo.

Regulator ogrevanja Dialog EQ

Delovanje, montaža toplotne črpalke, prezračevanje z rekuperacijo, pametne inštalacije - Prof.el d.o.o. 001

Za zagotavljanje ugodne mikroklime v naših domovih ali delovnih prostorih potrebujemo dober ogrevalni/hladilni sistem. Od le-tega pričakujemo, da bo zanesljiv, učinkovit in hkrati varčen. Obenem želimo, da bi imeli popolno avtomatizacijo ogrevalno hladilnih sistemov, saj živimo zelo hitro in nam venomer zmanjkuje časa. Marsikdo pa ne ve, da za vse navedeno potrebujemo zgolj dober regulator ogrevanja, ki bo kos tej nalogi in bo istočasno prijazen in enostaven za uporabo.

V podjetju PROF.EL se predvsem pa se ukvarjamo z raziskavami in razvojem na področju sodobnih regulacijskih sistemov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje in upravljanje stavb. 

Od leta 2000 imamo tudi lastno proizvodnjo regulatorjev ogrevanja v ta namen. Potrebe stroke kakor tudi želje strank so tako narekovale razvoj nove generacije pametnih regulatorjev/krmilnikov z imenom DIALOG EQ (krajše: DEQ). Več si preberite v rubriki »Ponudba podjetja«.

Ogrevalni sistemi

Zelo majav energetski trg zadnjih let in hiter napredek tehnike in tehnologije je povzročil široko paleto možnosti pri odločitvi za izbiro ogrevalnega sistema.

Delovanje, montaža toplotne črpalke, prezračevanje z rekuperacijo, pametne inštalacije - Prof.el d.o.o. 004Pri tem je potrebno najprej izbrati vir energije (drva, sekanci, peleti, sonce, zrak, voda, zemlja, …), nato prenosni medij (zrak, voda, …), za tem način ogrevanja (radiatorsko, konvektorsko, ploskovno, …) in nenazadnje tudi način razdeljevanja energije po prostorih v ustreznih časovnih intervalih in z ustrezno jakostjo. Pri vseh teh možnostih bi zelo težko našli rešitev, ki bi bila optimalna za širši krog ljudi.

Pri nas se zato posvetimo vam in skupaj najdemo najboljšo rešitev za vas!

Ogrevalno hladilni sistemi

Zakaj bi investirali v drag ogrevalni sistem ki ga boste morda uporabljali le 7 mesecev v letu pa še to v povprečju s 50% jakostjo? Ob invaziji toplotnih črpalk se nam kar vsiljuje možnost izgradnje ogrevalno/hladilnega sistema, ki ga boste lahko uporabljali 10 mesecev na leto ob skoraj enaki začetni investiciji.

Delovanje, montaža toplotne črpalke, prezračevanje z rekuperacijo, pametne inštalacije - Prof.el d.o.o. 003Toplotne črpalke so ene od ekološko najprijaznejših in energetsko najbolj gospodarnih načinov ogrevanja prostorov ali sanitarne vode. Njihov tehnološko izpopolnjeni sistem namreč omogoča ogrevanje in hlajenje objekta na raznovrstne načine z uporabo obnovljivih virov v naši okolici. Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov pridobiva toploto iz zraka, vode ali zemlje, in jo nato prenese v objekt, kjer jo pretvori v energijo. Pasivno hlajenje s pomočjo energije zemlje, zraka v nočnem času ali pa aktivno hlajenje pa vam lahko omogoči prijeten spanec tudi v najtoplejših dnevih leta.

Toplotne črpalke so resnično naložba v prihodnost, saj se vam kljub nekoliko višjim začetnim stroškom investicija po zaslugi nižjih stroškov ogrevanja lahko povrne že v nekaj letih.

Inteligentni dom

Delovanje, montaža toplotne črpalke, prezračevanje z rekuperacijo, pametne inštalacije - Prof.el d.o.o. 002Inteligentni dom je poimenovanje za dobro organizirane in uigrane “uslužbence”, ki namesto vas opravijo marsikatero duhamorno opravilo, vas spomnijo, da je kaj narobe ali pa poskrbijo za prijetno udobje v vašem domu. Pri tem pa niso nikoli slabe volje, ali tarnajo zaradi glavobola.

Ti “uslužbenci” delajo samo stvari, za katere ste jih prosili in jih je prav toliko, kolikor jih potrebujete. Kadar ste na zasluženem dopustu, v vašem domu naključno vklapljajo luči in s tem dajo nepridipravom vtis kot da ste doma, z SMS sporočilom vam javijo izpad električnega napajanja v vašem domu, ipd… Lahko pa preusmerijo poziv iz vašega domofona kar na vaš mobilni telefon.

Možnosti, kaj vse naj počne inteligentni dom, se pričnejo z vašimi potrebami in končajo z vašo domišljijo.

Prezračevalni sistemi

Delovanje, montaža toplotne črpalke, prezračevanje z rekuperacijo, pametne inštalacije - Prof.el d.o.o. 005Ko zamenjamo okna in vrata z novimi ali ko gradimo nizko energetsko hišo, se nam kaj kmalu pojavi zanimivo spoznanje. Hiša je skoraj hermetično zaprta in brez nekontroliranega prezračevanja, kar je iz energetskega vidika dobro, vendar se nam zelo poslabša mikroklima v prostorih in s tem posledično tudi udobje našega bivanja. Brez svežega zraka še rože nočejo uspevati. Zato je potrebno razmisliti o prezračevanju hiše.

Najprimernejši način je kontrolirano prezračevanje s pomočjo prezračevalnega sitema. Le-ta vam zunanji zrak najprej očisti (filtrira), nato ga ustrezno dogreje/ohladi  in vam ga dostavi  tja, kjer ga želite in prav toliko kot ga želite. Istočasno pa posrka ves umazan in vlažen zrak (kopalnica…) in ga odvede iz hiše. Še pred tem pa seveda poskrbi, da z odpadnim zrakom po potrebi segrejemo svež vstopni zrak (rekuperacija).

Avtomatizacija po zahtevah naročnika

Za lažji pregled in nadzor dogajanja svojim strankam pripravimo prijazno in pregledno vizualizacijo procesa oziroma sistema.

Delovanje, montaža toplotne črpalke, prezračevanje z rekuperacijo, pametne inštalacije – PROF.EL, profesionalna elektronika, d.o.o.

GALERIJA

POVPRAŠEVANJE