KONOPLJINA MOKA
Iz zmlete mase, ki jo dobimo pri stiskanju olja, se pridela konopljina moka. Z dodatnim postopkom pridobimo iz te mase tudi proteinsko moko, ki je izvrstnega okusa in vsebuje 37% beljakovin.
Konopljina moka je fino presejana in jo lahko uporabljamo pri peki kruha, peciva, palačink, testenin itd. Mešamo jo lahko z drugimi vrstami moke, in sicer tako, da jim dodamo do 20% konopljine. Lahko jo dodamo v juhe ali prikuhe ali pa jo zmešamo v sadni beljakovinski frape. Vsebuje vsaj 37% naravnih rastlinskih beljakovin ter je dober vir vlaknin. Po odprtju priporočamo hranjenje v hladilniku. Porabiti v roku 30 dni po odprtju. Visoka vsebnost beljakovin in prehranskih vlaknin.
Postopek pridelave konopljine moke:
Konopljina moka nastane z mletjem oljne pogače ali briketov, ki ostanejo po stiskanju olja.
Pri mletju oljne pogače nastane konopljina polnovredna moka. S finim sejanjem konopljine polnovredne moke pridobivamo proteinsko moko, ki se od polnovredne moke loči glede na kemijsko sestavo in velikost delcev. Polnovredno moko sestavljajo večji delci in vsebuje več prehranskih vlaknin. Konopljina proteinska moka vsebuje več beljakovin in je v obliki majhnih finih delcev.
O PODJETJU
Začeli smo s trgovino in s tem s prodajo proizvodov drugih proizvajalcev. Postopno se je naše podjetje začelo širiti in se ukvarjati z lastno ekološko pridelavo prehranskih izdelkov. Leta 2015 smo ustanovili tudi prvi obrat za predelavo konopljinih vlaken v Sloveniji v naselju Kapla v Savinjski dolini.
Svoje delovanje utemeljujemo na načelih trajnostnega razvoja, ekološke in biodinamične predelave ter ozaveščamo širšo javnost o vsestranski rabi konoplje. Konopljarna se s svojimi zaposlenimi in poslovnimi partnerji vključuje v mrežo, v kateri različne tuje organizacije, društva in inštituti s podobnimi cilji delujejo za razvoj področij konopljarstva.
Pišite nam! info@konopljarna.si
CERTIFIKATI
Konopljarna Hannah biz preko svojega delovanja prispeva k implementaciji načel trajnostnega gospodarjenja v slovenskem prostoru ter svojim kupcem ponuja ekološke proizvode, proizvedene v obratih z lastno tehnologijo in združevanjem različnih vej znanja konopljarstva. Predelovalni procesi so vključeni v nadzorni sistem z namenom zagotavljanja varnosti, kakovosti in ekološkosti proizvodov, prav tako tudi surovine dobaviteljev. Konopljarna je vključena v postopke certifikacije procesov ekološke pridelave ter predelave kmetijskih pridelkov in živil, ki jih izvaja Inštitut za kontrolo in certifikacijo UM (IKC UM). Že vrsto let vzdržuje standarde, ki brezkompromisno kronajo naše poslanstvo še z vključenostjo v uradni preveritveni mehanizem.