Pasji salon, striženje psov, Jesenice Živali

Pasji salon, striženje psov, Jesenice

Privoščite svojemu kosmatincu obisk v pasjem salonu. V salonu ŠVRK, STRIŽENJE PSOV, TANJA MEHLMAUER S.P. vam nudimo strokoven in individualen pristop, svetovanje o negi psa, higiensko, prijetno in mirno okolje in prijazen odnos. Imamo dolgoletne izkušnje z nego psov vseh velikosti in pasem. Smo veliki ljubitelji psov, zato nam je urejen in negovan pes najvišji cilj in največje zadovoljstvo. Svoje delo prilagajamo vrsti, karakterju in načinu življenja psa, standardom pasme ter željam lastnika, saj si želimo, da se tako pes kot lastnik v našem salonu počutita prijetno.

Striženje in trimanje

Način striženja je odvisen od vrste dlake, predela striženja, in željene frizure. Strižemo vse vrste psov z varno in profesionalno opremo. Uporabljamo psom varne škarje ali strojčke. Strižemo po pasemskih standardih ali pa po želji lastnika. Uredimo tudi dlako med prstnimi blazinicami.
Trimanje je postopek odstranjevanja spodnje dlake ali podlanke. Ta ne izpada sama, zato jo moramo odstraniti.  Postopek opravimo s posebnim nožkom, ki se imenuje trimer. Obstaja več vrst trimerjev z različnimi nastavki, ki jih uporabljamo na različnih delih pasjega telesa.

 

Pred…
Pasji salon ŠVRK, Jesenice 01
in po obisku Pasjega salona ŠVRK.
Pasji salon ŠVRK, Jesenice 02

Kopanje in česanje

Kopanje je predpogoj za temeljito urejanje pasjega videza. Za vsakega psa izberemo šampon, ki ustreza tipu dlake in kože. Še posebno smo pozorni na občutljive predele telesa, kot so oči, smrček in ušesa. Če psa nadlegujejo zunanji zajedalci, na željo stranke uporabimo šampon za odstranjevanje zajedalcev.

Česanje in krtačenje opravimo na psu prijeten način s profesionalno opremo, prilagojeno vrsti dlake. Izbira krtače je odvisna od strukture, kvalitete in dolžine dlake. Česanje odstrani odmrlo dlako, poddlako in vozle.

Nega oči, ušes in krempljev

Redno čiščenje okolice oči in odstranjevanje izcedkov pomaga preprečevati vnetja oči in draženje kože v očesni okolici.
Pasje uho je precej drugačno od človeškega. L-oblika ušesnega kanala pripomore k pogostejšemu razvoju vnetij. Redna nega ušes bo pomagala preprečiti vnetja ušes. Odstranimo tudi dlake, ki rastejo v ušesnem kanalu in na željo lastnika uporabimo raztopine za čiščenje ušes.
Pasji kremplji nenehno rastejo, zato jih je potrebno redno krajšati, če se ne obrabijo sami z gibanjem na grobih površinah. Naše izkušeno osebje jih postriže strokovno in brez bolečin.

REZERVACIJA TERMINA

Za obisk v salonu se je potrebno predhodno naročiti. Dosegljivi smo na tel. številkah: 031 803 880 ali 041 465 560.

 

Naša izbira storitev vključuje:
 • kopanje
 • sušenje
 • striženje
 • trimanje
 • striženje krempljev
 • nega oči in ušes
 • česanje
 • krtačenje in razvozlavanje

PONUDBA PODJETJA

Osnovna nega - 1653128421

Osnovna nega

OSNOVNA NEGA CENA Mini psi 8,00€ Mali psi 8,00€ Srednji psi 13,00€ Veliki psi 13,00€

Osnovna nega

Osnovna nega - 1653128421

OSNOVNA NEGACENA
Mini psi8,00€
Mali psi8,00€
Srednji psi13,00€
Veliki psi13,00€

Pasji salon, striženje psov, Jesenice - Švrk 002

Striženje

STRIŽENJE CENA Mini psi 10,00€ Mali psi 17,00€ Srednji psi 20,00€ Veliki psi 25,00€

Striženje

Pasji salon, striženje psov, Jesenice - Švrk 002

STRIŽENJECENA
Mini psi10,00€
Mali psi17,00€
Srednji psi20,00€
Veliki psi25,00€

Pasji salon, striženje psov, Jesenice - Švrk 003

Celotna nega

CELOTNA NEGA CENA Mini psi 15,00€ Mali psi 22,00€ Srednji psi 25,00€ Veliki psi 30,00€   V celotno nego je ...

Celotna nega

Pasji salon, striženje psov, Jesenice - Švrk 003

CELOTNA NEGACENA
Mini psi15,00€
Mali psi22,00€
Srednji psi25,00€
Veliki psi30,00€

 

V celotno nego je vključeno kopanje, striženje, razčesavanje, krajšanje krempljev, česanje, čiščenje ušes, čiščenje obočesne dlake.

Razčesavanje in trimanje - 1653128421

Razčesavanje in trimanje

RAZČESAVANJE – 1 ura 15,00€ TRIMANJE – 1 ura 20,00€

Razčesavanje in trimanje

Razčesavanje in trimanje - 1653128421

RAZČESAVANJE – 1 ura15,00€
TRIMANJE – 1 ura20,00€

Nega krempljev in ušes - 1653128421

Nega krempljev in ušes

KRAJŠANJE NOHTOV 4,00€ NEGA UŠES 4,00€

Nega krempljev in ušes

Nega krempljev in ušes - 1653128421

KRAJŠANJE NOHTOV4,00€
NEGA UŠES4,00€

GALERIJA

 

 

 

POVPRAŠEVANJE

  NEGA ŽIVALI

  Nega živali

  DLAKA: Kratkodlake živali krtačimo s krtačami iz naravnih ščetin ali z gumijastimi krtačami, dolgo dlako pa pred krtačenjem razčešemo z redkozobnim glavnikom. Pri nekaterih pasmah je potrebna posebna nega – bodisi redno striženje bodisi trimanje, kar naj vsaj na začetku opravi strokovnjak.

  KOPANJE: Pomeni poseg v normalno delovanje pasje kože, zato kopamo žival le, kadar je nujno. Uporabimo kakovostne šampone in balzame, namenjene ustrezni živalski vrsti.

  KREMPLJI: Če si žival krempljev ne zbrusi na naraven način, postanejo predolgi in jo ovirajo pri gibanju. Potrebno jih je skrajšati. To lahko previdno naredimo sami, prvič pa naj nam to pokaže in o tem razloži strokovnjak.

  UŠESA: Zunanji del čistimo z vato, ki smo jo namočili v mandljevo ali bebi olje. Sluhovoda nikdar ne čistimo s palčko in vanj ničesar ne zlivajmo. Ob vnetju sluhovodov (stresanje z glavo, praskanje po ušesih) je pregled pri veterinarju nujen in dosledno moramo upoštevati njegova navodila. Po zdravljenju je pomemben kontrolni pregled, da s citološko preiskavo potrdimo ozdravitev sluhovoda.Gosto dlako okoli vhoda v sluhovod postrižemo s topimi škarjami, ne smemo je puliti. Le če se živali izloča preveč ušesnega masla, čistimo ušesa s posebnim čistilom. O tem naj odloči veterinar, ki vam bo tudi pokazal postopek čiščenja.

  OČI: Izločke, ki se naberejo v očesnih kotičkih, odstranimo z vlažno krpo. Dolgodlakim kužkom dlake postrižemo, da ne dražijo oči. Ob vnetju (solzenje, pordela beločnica, izcedek, otečene veke) je potreben pregled pri veterinarju.

  Pasji salon, striženje psov, Jesenice, ŠVRK 100

  KOPANJE in NEGA DLAKE

  Ste že kdaj opazili psa, ki se kotali po tleh, liže svoj kožuh in se grizlja?
  …To je njegov način za vzdrževanje čistoče…

  Kopanje psa priporočamo vsaj enkrat na vsake tri mesece, nekateri psi zahtevajo pogostejše kopeli, če preživijo veliko časa na prostem ali imajo težave s kožo in nenazadnje tudi, če se crkljajo v naših posteljah in foteljih. Opisanih je nekaj korakov, ki vam bodo pomagali pri negi kosmatincev.

  Najprej ljubljenca dobro skrtačimo, s tem odstranimo vso mrtvo dlako in razvozlamo vozle, nato pa ga damo v kad ali umivalnik, ki je bil predhodno napolnjen z nekaj centimetrov mlačne vode. Nato uporabimo razpršilno cev, velik plastični vrč ali skodelico, da popolnoma zmočimo svojega hišnega ljubljenčka. Kadar se ljubljenec curka ali pršenja boji, lahko uporabljamo skodelico in ga na kopanje postopoma navajamo. Pazimo, da ne pršimo ali nalivamo vodo neposredno v ušesa, oči ali nos in pazimo, da voda ni prevroča. Tudi preveč mrzla voda bo ljubljencu neprijetna izkušnja in če torej želimo, da pes v kopanju uživa, mu omogočimo čim boljše pogoje za to. Ko je pes popolnoma moker mu nežno vtremo šampon od glave do repa in ga speremo, ter po potrebi postopek ponovimo. Ko končamo, psa temeljito osušimo tako, da ga dobro obrišemo z veliko brisačo. Pazljivi moramo biti na nepredvidene skoke psa iz kadi in pazimo, da se ne poškoduje, če ga je strah. Poskušamo ga umiriti s tem, da smo tudi sami mirni.

  Občutljivi psi in alergiki Psom z nežnejšo kožo ali gubami, kot so na primer šar-peji ali mopsi je treba posvetiti posebno pozornost. Da bi preprečili umazanijo in bakterije, ki povzročajo draženje in okužbe, očistimo gube z vlažno krpo iz bombaža. Vedno temeljito posušimo območja med gubami. Določeni psi so tako zelo občutljivi, da jih lahko kopamo izključno z dermatološkimi šamponi. Nekatere srbečice in gnojna vnetja prav tako tretiramo z antiseptičnimi šamponi a glede tega se moramo pogovoriti z veterinarjem, saj stanje kužka lahko še poslabšamo.

  Kopanje mladička Nekateri mladiči mislijo, da je čas kopeli idealen za igro in se v kadi začno premetavati in skakati naokoli. Če vam je to znano, potem svojemu mladiču ob kopanju lahko v kad vržete igrače in tako se kuža osredotoči na njo in ne na vaše roke.

  Izbira šampona Uporaba šampona formuliranega za hišne ljubljenčke je najboljša. Človeški šamponi sicer niso strupeni za hišne ljubljenčke, nekateri pa morda vsebujejo dišave ali druge snovi, ki lahko dražijo kožo vašega ljubljenčka. Če že uporabljate šampone za ljudi, potem izberite tistega za otroke. Najbolje pa je, da izbirate med kvalitetnimi izdelki, ki so narejeni in posebej oblikovani za živalske vrste.

  Pasji salon, striženje psov, Jesenice, ŠVRK 101

  Zaščita za oči in ušesa med kopanjem Ker lahko šamponi in mila vzdražijo oči, se posvetujte z veterinarjem, če vam za vašega prijatelja morda priporoča sterilno mazivo za oči. Mazivo, ki ga psu aplicirate pred kopanjem pomaga zaščititi oči od šampona. Lahko uporabite tudi razpršilec ali dolgo cevjo, ki vam omogoča boljši nadzor pretoka vode med izpiranjem. Izogibajte se šamponiranja glave vašega ljubljenca, lahko ga umijete samo z mokro krpico in  nežno odstranite prah ali smeti z njegovega obraza. Zaščitite ušesa vašega ljubljenca tako, da v vsako uho potisnete veliko vate, dokler kopel ni končana.

  Ščetkanje in krtačenje Redna nega s krtačo ali glavnikom pripomore k temu, da dlaka naših ljubljencev ostaja v dobrem stanju. S krtačenjem odstranjujemo  umazanijo, omogočamo boljšo porazdelitev  naravnih olj, ki se izločajo iz kože in preprečujejo vozlanje dlake ter ščitijo psa pred piki insektov… Krtačenje je tudi odlična priložnost za pregled psa. S tem lahko preverite, da nima bolh (to je razvidno iz malih črnih iztrebkov, ki se nahajajo na koži) in pravočasno lahko odkrijete morebitne rane, izrastke ali novotvorbe.

  Način in pogostnost krtačenja psa je v veliki meri odvisna od njegovega tipa dlake.

  Gladka in kratka dlaka Pse s takšnim tipom dlake (Chihuahua, Boxer, Basset), lahko ščetkamo le enkrat na teden. Uporabimo gumijasto krtačo, da odstranimo odmrlo kožo in umazanijo ter ščetinasto krtačo, da odstranimo odmrlo dlako. Psa lahko pogladimo še z vlažno semiš krpo in kožušček bo zasijal v vsej svoji lepoti.

  Kratka in gosta dlaka Če ima naš pes kratko in gosto dlako ki je nagnjena k sprijemanju in vozlanju (prinašalci), je ravno tako dovolj, če ga krtačimo enkrat na teden. Uporabimo elegantnejšo krtačo, da odstranimo vozle in ujamemo mrtvo dlako s ščetinami. Ne pozabimo razčesati tudi pasjega repa.

  Dolga in svilena dlaka Kadar je dlaka psa podobna razkošnemu elegantnemu plašču (Yorkshire terier), takrat  pes potrebuje dnevno pozornost. Vsak dan moramo odstraniti vozliče z malo žičnato krtačo. Potem dlako razčešemo tudi z ščetinasto krtačo. Pri dolgodlakih psih, ki imajo dlako malo bolj grobo (Border collie, hrt…).

  Dolga dlaka, ki se pogosto vozla Pri vseh psih z dolgo dlako je vsekakor priporočena dnevna nega. Lahko sledimo navodilom zgoraj in se prepričamo, da gremo z  glavnikom tudi skozi dlako na nogah. Rahlo izčešemo ven vse vozle in jih po potrebi tudi odstrižemo. Pri striženju moramo biti zelo pozorni, da ne ranimo psa. Pazimo, da ne pridemo s škarjami niti blizu kože.

  LEP DAN ŠE NAPREJ VAM ŽELI

  Pasji salon, striženje psov, Jesenice švrk logo

  ŠVRK STRIŽENJE PSOV, Tanja Mehlmauer s.p.

  NARAVNA KOZMETIKA

  Prodaja naravne kozmetike

  Nudimo veliko izbiro naravne kozmetike za živali. Nakup je mogoč tudi v salonu.

  PASJA HRANA

  Pasji salon, striženje psov, Jesenice pasja hrana 1

  NARAVNO. HRANLJIVO. BREZ PRETIRAVANJA.

  Pasji salon, striženje psov, Jesenice pasja hrana 2 brez mesne moke

  Pasji salon, striženje psov, Jesenice pasja hrana 2 narejeno iz svežega mesa

  Pasji salon, striženje psov, Jesenice pasja hrana 2 recepti brez žit in glutena za občutljive želodčke

  Pasji salon, striženje psov, Jesenice pasja hrana 2 brez GSOPasji salon, striženje psov, Jesenice pasja hrana 3

  Sva Edgard & Cooper, kosmatinčka z misijo pomagati kužkom jesti svežo hrano!

  Pri pripravi naše pasje hrane ne uporabljava mesne moke. In nikoli je ne bova! To je resnično zanič. Mesna moka je narejena iz intenzivno predelane drobovine: skuhane, stisnjene, segrete in zmlete.

  To se ponavlja dokler vse olje, maščobe in voda ne izginejo, ostane pa le prah z dodanimi sintetičnimi antioksidanti.

  Ta prah se prevaža po vsem svetu, kjer kasneje dodajo še vodo, olje, maščobe in različne okuse. Ojoj! Edgard & Cooper sta zadeve vzela v svoje tačke ter postala navdih za prve brikete na svetu, ki so izdelani iz 100 % svežega mesa.

  Kjer sveže POMENI SVEŽE!

  Nakup odlične pasje hrane Edgard Cooper je mogoč tudi v salonu.

  Dodatne informacije o pasji hrani Edgard Cooper:

  slika hrane edgard&cooper