Peleti Svoboda Trgovina

PELETI IN BRIKETI ZNAMKE W-CARE

Smo podjetje na področju oskrbe z energenti, ki se nenehno trudi ponujati kakovostne izdelke in storitve najbolj zahtevnim strankam na področju oskrbe z lesno biomaso. Zagotavljamo vam kvalitetnevarčne in čiste načine ogrevanja in hkrati skrbimo za vaše zadovoljstvo. S prodajo naravnih energentov ustvarjamo zdravo, čisto in varno sedanjost ter prihodnost. Nenehno skrbimo za paleto kakovostnih biolesnih izdelkovhitro ter ugodno dostavo ter dodatne storitve z našimi poslovnimi parnerji. Nudimo vam najboljše razmerje med ceno in kakovostjo lesenih peletov in lesnih briketov.

Peleti Svoboda Peleti hrastov list

Peleti

Peleti predstavljajo novo alternativo kurilnemu olju in zemeljskemu plinu. Vse bolj se uveljavljajo kot gorivo v modernih avtomatskih kotlih. Udobno posluževanje tega goriva se lahko postavi ob bok ogrevanju s kurilnim oljem ali plinom. Umazanija in nečistost zraka sodita v preteklost. Z ugodnejšo ceno in enakim udobjem pa je to okolju prijazen energent. Pelet je inovativen lesni produkt z visoko gostoto. Uporablja se kot gorivo za peči in kotle zadnje generacije. Preko proizvodnega postopka se les cilindrično stisne v obliko peleta. Tako nastane majhen lesni cilinder stisnjen v lesna vlakna velik nekaj centimetrov.

Lesni peleti prihajajo iz podjetja Ciprijanovič d.o.o. iz Hrvaške-Slavonije kjer nastajajo kot sekundarni produkt v proizvodnji podjetja. Več o sami proizvodnji si lahko ogledate v opisu proizvodnje.

Briketi

Lesni briketi so sekundarni produkt lesno predelovalne industrije nastajajo iz lesnega prahu, žaganja, oblancev. Vhodne surovine je dosti na večjih obratih lesne industrije kot so žage, mizarske delavnice… Briketi so stisnjeni suhi les. So inovativen lesni produkt z visoko gostoto. V proizvodnem procesu lesno predelovalne industrije lesni briketi nastajajo pod cilindričnim pritiskom.

Lesni briketi prihajajo iz podjetja Ciprijanovič d.o.o. iz Hrvaške-Slavonije, kjer nastajajo kot sekundarni produkt v proizvodnji podjetja. Več o sami proizvodnji si lahko ogledate v opisu proizvodnje.

 

Peleti Svoboda briket-1

Za pridobitev kakovostnih lesnih peletov in briketov je pomembno, da je surovina pred vhodom v proizvodni proces primerno očiščena pred tem mehansko olupljena /lubje se odstrani/ brez dodajanja primesi, aditivov in veziv v postopku stiskanja kateri kasneje škodujejo izgorevanju.

 

PONUDBA PODJETJA

Peleti - 1656812247

Peleti

LESNI PELETI   IZJEMNE KAKOVOSTI  A1 Cena za vrečo 15kg 6,36 € Cena 1 palete (990kg) 66 vreč 420,00 € Cena vsebuje ...

Peleti

Peleti - 1656812247

LESNI PELETI   IZJEMNE KAKOVOSTI  A1

Cena za vrečo 15kg

6,36 €
Cena 1 palete (990kg) 66 vreč

420,00 €

Cena vsebuje DDV.

Cene veljavne od 09.05.2022 .

 


PRI NAROČILU 1 PALETE

DOSTAVA GRATIS

Lastnostkakovostni razred
Premer6mmA1
Dolžina3,15mm ˂ L ≤ 40mmA1
Gostota nasutja600kg/m3 ≤ BD ≤ 750kg/m3A1
Mehanska obstojnost≥ 98%A1
Vsebnost pepela≤ 0,7%A1
Kurilna vrednost≥4,6kwh/kgA1
Sestava100 % Hrast

NAJBOLJŠE RAZMERJE MED CENO IN KAKOVOSTJO!

PRIMERNO ZA VSE VRSTE PEČI NA PELETE


KAJ SO LESNI PELETI?
Pelet je inovativen lesni produkt z visoko gostoto. Uporablja se kot gorivo za peči in kotle zadnje generacije. Preko proizvodnega postopka se les cilindrično stisne v obliko peleta. Tako nastane majhen lesni cilinder stisnjen v lesna vlakna velik nekaj centimetrov.

Za pridobitev kvalitetnih peletov je pomembno, da se les /surovina/ primerno očisti /lubje se odstrani/, surovina se primerno posuši in stisne brez dodajanja primesi aditivov in veziv.


PREDNOSTI LESNIH PELETOV
Z zgorevanjem peletov prispevamo k zmanjšanju izpustov ogljikovega dioksida. Peleti predstavljajo enega izmed ekološko primernejših goriv. V zadnjih letih se je tehnologija izdelave kaminskih peči in kotlov premaknila v pravo smer. Tako imamo na voljo peči in kotle z visokim izkoristkom nad 90%. V primerjavi energijske vrednosti peletov z v preteklosti največkrat uporabljenim energentom /kurilno olje/ , ugotovimo, da energijska vrednost 2 kg peletov zadostuje 1l kurilnega olja.

Upoštevajoč današnje dejstvo cenovnih nihanj fosilnih goriv /kurilno olje, nafta, premog, utekočinjen naftni plin, metan/ , ter skrbi za zmanjšanje negativnih vplivov na okolje /življenski prostor v katerem živimo/  je ogrevanje z lesnimi peleti prava izbira tako danes kot v prihodnje.


KAKO PREPOZNATI “kvalitetne”  LESNE PELETE
Ne obstaja neposredna povezava med barvo in kakovostjo peletov. Vsaka vrsta lesa ima svoje lastnosti in značilnosti. Kakovostni peleti so sjajni, gladki, enake dolžine z malo prahu v embalaži.
Nekakovostni so razpokani po obsegu in dolžini, so različnih dimenzij z veliko prahu.
Enostaven test kvalitete:  
 1. V kozarec z vodo dajte manjšo količino peletov,
 2. Kvalitetni peleti potonejo na dno
 3. Nekvalitetni peleti plavajo na površju

Z ekonomskega vidika je podatek gostota nasutja eden izmed najbolj pomembnih, višja kot je gostota nasutja več energije je akumulirane na prostorninsko enoto.


Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani.

 Lesni Briketi - 1656812247

Lesni Briketi

LESNI BRIKETI  IZJEMNE KAKOVOSTI Cena 10 kg škatle 4,32€ Cena 1 paleta  (900kg) 90 škatel 388,80€ Cene vsebujejo DDV. Cene veljavne ...

Lesni Briketi

 Lesni Briketi - 1656812247

LESNI BRIKETI  IZJEMNE KAKOVOSTI

Cena 10 kg škatle

4,32€

Cena 1 paleta  (900kg) 90 škatel

388,80€

Cene vsebujejo DDV.

Cene veljavne od 09.05.2022 .


PRI NAROČILU 1 PALETE

DOSTAVA GRATIS

 

Kurilna vrednost do18MJ/kg ali 5,0kwh/kg
Vlaga˂ 10%
Pepel1-3%
Sestava 100% leshrast, bukev

NAJBOLJŠE RAZMERJE MED CENO IN KAKOVOSTJO!


KAJ SO LESNI BRIKETI?

Lesni briket se lahko predstavi kot najstarejša oblika goriva v moderni obliki in to je les.

Lesni briketi so inovativen lesni produkt z visoko gostoto. V proizvodnem procesu lesno predelovalne industrije nastanka lesnih briketov se žagovina, lesni oblanci /surovina/  pod pritiskom cilindrično stisnejo v obliko lesnega briketa.

Za pridobitev kakovostnih lesnih briketov je pomembno, da je surovina pred vhodom v proizvodni proces primerno očiščena pred tem mehansko olupljena /lubje se odstrani/ brez dodajanja primesi, aditivov in veziv v postopku stiskanja.


PREDNOSTI LESNIH BRIKETOV

Lesni briketi so obnovljiv vir energije, ekološko gorivo. Zgorevanje lesnih briketov pripomore k zmanjšanju izpustov ogljikovega dioksida, kar se v nasprotnem primeru dogaja z sežiganjem fosilnih goriv kot so /kurilno olje, nafta, premog, utekočinjen naftni plin, metan/.

Prednost uporabe lesnih briketov ponuja večje udobje v primerjavi z uporabo lesa. Omogoča visok standard izkoristka energije, saj je energijska vrednost dvakrat višja od lesa. Pri zgorevanju nastanejo zelo majhne količine pepela, so enostavni za skladiščenje in čisti za uporabo

Po raziskavah sodeč 1t lesnih briketov nadomesti 4m3 drv(1 KLAFTRA).


Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani.

 

Preizkusi-analize peletov - 1656812247

Preizkusi-analize peletov

Oglejte si rezultate testov peletov. Analiza rezultatov 2014 – laboratorij CATS Italija Analiza rezultatov 2015 – Gozdarski inštitut Slovenije Analiza ...

Preizkusi-analize peletov

Preizkusi-analize peletov - 1656812247

Oglejte si rezultate testov peletov.

Analiza rezultatov 2014 – laboratorij CATS Italija

Analiza rezultatov 2015 – Gozdarski inštitut Slovenije

Analiza rezultatov 2016 – Gozdarski inštitut Slovenije

 

GALERIJA

KONTAKT

  PROIZVODNJA

  Kvaliteta peletov je močno odvisna od vhodnega materiala-surovine. Zato je poznavanje vplivov vhodnega materiala zelo pomembna.

  Prva faza je vhod surovine. Tu se od hlodovine odstrani lubje katero se kasneje energetsko uporabi v sušilnicah.

  Transport hlodovine v proizvodnjo

  Odstranjevanje-lupljenje lubja

  Druga faza je drobljenje vhodnega materiala pridobitev sekancev. Tako zdrobljen material ima okoli 50% vlažnosti.

  Sekanci

  Sekanci

  Tretja faza je drobljenje in sušenje sekancev. Drobljenje in sušenje biomase na manjše delce je pomembna faza priprave surovine za nadaljnji proces. Tu se biomasa v sistemu posuši na cca 10-12% vlažnosti.

  Tako pripravljena surovina se po sušenju ciklonsko odvaja v paletarno kjer se peleti stiskajo in kasneje pakirajo v 15kg vreče.

  Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani.

  POSLOVNI PARTNERJI

  Naši poslovni partnerji: