Plesni klub Tržič Prosti čas in Sprostitev

Plesni klub Tržič

Plesni klub Tržič – Najboljši ples v mestu!

Plesni klub Tržič deluje na območju Tržiča že 20 let. V tem času smo številnim otrokom in mladostnikom predstavili različne plesne zvrsti ter jih naučili različne plesne tehnike. Najbolj znane plesne zvrsti, ki jih poučujemo so akrobatski rock and roll, break dance, jazz balet, hip hop ter plesi za najmlajše.

Veliko otrok začne plesati rekreativno, nato pa se odločijo  nadaljevati svojo športno pot v plesu.

Z rednimi treningi dosegajo zelo dobre rezultate tako doma kot tudi na tujih tekmovanjih.

Plesni klub Tržič veliko pozornosti namenja tudi pri pomoči organizaciji različnih prireditev v lokalni skupnosti, saj verjamemo, da atraktiven plesni nastop zadovolji tudi najbolj zahtevne gledalce.

Z veseljem se odzovemo na vsa povabila prireditev v humanitarne namene, saj verjamemo, da lahko s plesom polepšamo dan in življenje mnogim osebam.

Ravno zato že šesto leto izvajamo plesno rekreacijo v VDC  Enota Tržič.

Svoje poslanstvo bomo nadaljevali še naprej, saj je ples čudovito razvedrilo,prijetna rekreacija, dobra priložnost za druženje in dobro voljo. Piko na i pa naredijo vsi skupinski ter individualni dosežki naših tekmovalcev.

Plesni klub Tržič

Plesni klub Tržič je znan po svojih dobrih nastopih ter po odlični organizaciji tekmovanj v akrobatskem rock and rollu. To dokazujejo vedno polne dvorane obiskovalcev in zvestih navijačev.

Plesni Klub Tržič vabi vse ljubitelje plesa, da SE VPIŠEJO V NOVO SEZONO 2017/18

Pokličite nas in pomagali vam bomo izbrati pravi ples za vas ali vašega otroka.

Rock and roll, break dance, hip hop, jazz balet, plesi za najmlajše, družabni plesi za odrasle, priprava zaljubljencev na poročni ples, … Vse to in še več – V PLESNEM KLUBU TRŽIČ!

Urnik 2017/18

PONUDBA-PODJETJA

Plesni klub Tržič -14725611520

Plesne zvrsti

AKROBATSKI ROCK AND ROLL Akrobatski rock and roll je športno tekmovalni ples, toda z njim se lahko otroci ukvarjajo tudi ...

Plesne zvrsti

Plesni klub Tržič -14725611520

AKROBATSKI ROCK AND ROLL

Akrobatski rock and roll je športno tekmovalni ples, toda z njim se lahko otroci ukvarjajo tudi rekreativno. Rock and roll se lahko pleše v paru ali v skupini – formaciji. Rock and roll je posebna oblika plesa, saj združuje elemente plesa in akrobacij.  Tako ob naših nastopih in tekmah gledalcem kar zastaja dih, ko vidijo vse akrobacije, ki jih plesalci izvajajo.

Rock and roll  – Tržič

Rock and roll je dokazano najbolj priznana  in priljubljena plesna zvrst na gorenjskem,  zaradi odličnih dosežkov tekmovalcev Plesnega kluba Tržič.  Predvsem zaradi dosežkov Jureta Markiča, ki je tako na domačih kot tujih tekmovanjih dosegel vrhunske rezultate, ravno s to zvrstjo plesa – akrobatski rock and roll.

BREAK DANCE

Break dance je ples, ki navdušuje vse mlade fante in dekleta, saj je break dance povsod okoli nas, v skoraj vsakem spotu se ljudje vrtijo na glavi, na hrbtu, skačejo po rokah… To je break dance, vse to in še več!!! Break dance  je priložnost dokazati tako sebi kot drugim, kaj vse zmoremo in da pri plesu ni meja… Tako, da je break dance primeren za vse, ki ste pogumni in si želite nekaj novega!

HIP HOP

Hip hop je popularen ples pri mladih vseh starosti. Hip hop se pleše na glasbo popularnih izvajalcev, kot so Beyonce, Pussycat dolls, itd. Hip hop je ples hitrih in različnih gibov, polnih energije.

Hip hop v Plesnem klubu Tržič

Hip hop je ples poln energije, dinamičnosti in od septembra 2011, je hip hop v Tržiču še boljši! Imamo nove najboljše trenerje za hip hop, ki so svoje plesne izkušnje pridobivali po celem svetu!!! Bodi najboljši tudi ti, pridi in spoznaj korake hip hopa, pridi in zahip-hopaj z nami!

PLESI ZA NAJMLAJŠE

Plesi za najmlajše zajemajo plesne urice, ki so popolnoma drugačne od vseh plesnih tečajev, saj so namenjena otrokom od 3.leta starosti naprej. Plesi za najmlajše vsebujejo spoznavanje najmlajših otrok z glasbo, s prvimi plesnimi koraki. Tako otroci razvijajo posluh za glasbo in ritem, hkrati pa razvijajo tudi svoje gibalne sposobnosti.

DRUŽABNI PLESI

Družabni plesi zaznamujejo vse pomembne dogodke v življenju, od valete, mature do poroke. Družabni plesi predstavljajo več različnih plesov, kot so dunajski valček, angleški valček, foxtrot, cha-cha-cha, samba, swing plesi itd.

Tečaj družabnih plesov

Tečaj družabnih plesov poteka v skupini ali individualno. Skupinski tečaj družabnih plesov zajema osem vaj, na katerih se v veselem in sproščenem vzdušju naučite vse korake, od osnovnih do najtežjih, zato si vzemite  čas za plesno sprostitev – vzemite si čas zase in za svojega partnerja.

PRIPRAVA NA POROKO

Priprava na poroko predstavlja individualen plesni tečaj za bodoče mladoporočence. Priprava na poroko vam omogoči, da najlepšemu dnevu v vašem življenju daste piko na i, z odličnim otvoritvenim plesom. Naši učitelji plesa vas naučijo osnove družabnih plesov, nato pa za vsak par posebej pripravijo edinstveno poročno koreografijo na glasbo, ki ste si jo izbrali za ta poseben trenutek.

Poročni ples

Poročni ples se zgodi samo enkrat v življenju in takrat si želimo, da je popoln, tako kot vse ostalo na vaš poročni dan. Ravno zato, vam nudimo tečaj, s katerim bodo vaše želje uresničene.

JURE MARKIČ - trener rock and rolla - 1653123664

JURE MARKIČ - trener rock and rolla

JURE MARKIČ –  trener rock and rolla Jure Markič se je s plesom začel ukvarjati že pri sedmih letih. Plesal je ...

JURE MARKIČ - trener rock and rolla

JURE MARKIČ - trener rock and rolla - 1653123664

JURE MARKIČ –  trener rock and rolla

Jure Markič se je s plesom začel ukvarjati že pri sedmih letih. Plesal je različne plesne zvrsti, vendar mu je od vseh zvrsti, najbolj prirastel k srcu akrobatski rock and roll. Zelo hitro je  vstopil v državno reprezentanco  Slovenije in z soplesalko bliskovito napredoval tako na svetovni kot slovenski rang lestvici.

S svojimi rezultati in dosežki se lahko samo pohvali, saj je večkratni zmagovalec svetovnega pokala, finalist svetovnih in evropskih prvenstev,  večkratni državni prvak in zmagovalec pokalov Slovenije.

Sedaj že več let svoje edinstveno plesno znanje in izkušnje, uspešno prenaša na mlajše generacije.

Veliko število plesnih parov oziroma plesalcev rock and rolla v Tržiču so potrditev njegovega uspešnega dela, predvsem pa to kažejo njihove vedno višje uvrstitve in vedno boljši rezultati.

Jazz balet s Saro Medja - 1653123664

Jazz balet s Saro Medja

Treningi jazz baleta v Plesnem klubu Tržič vsebujejo elemente tako iz klasičnega baleta, kot iz sodobnega plesa. To omogoča večji ...

Jazz balet s Saro Medja

Jazz balet s Saro Medja - 1653123664

Treningi jazz baleta v Plesnem klubu Tržič vsebujejo elemente tako iz klasičnega baleta, kot iz sodobnega plesa. To omogoča večji obseg gibanja in skozi leto se poskušamo spoznati z različnimi stili tega plesa. Večinoma izhajamo iz samega sebe. Torej učimo se različnih plesnih tehnik in potem to povezujemo v celoto, kateri dodamo še našo ustvarjalnost. Osredotočamo se tako na fleksibilnost, splošno kondicijo, eksplozivnost, kot tudi na kreativnost in naravno gibanje našega telesa in s tem ustvarjamo nove, lastne gibe. Ples poskušamo otrokom približati, da v tem uživajo, se gibajo in razvijajo svojo ustvarjalnost. Kasneje se lahko otroci na svojo željo odločijo tudi za tekmovanja in tako skozi leto obiskujejo Pokalne turnirje, na koncu sezone pa se udeležijo Državnega prvenstva.

Tudi sama sem bila tekmovalka jazz baleta in sicer solo, v paru, v mali skupini in veliki formaciji. Bila sem dvakratna državna podprvakinja v disciplini jazz solo članice in državna prvakinja med jazz pari člani. Državni naslov pa smo dosegle tudi v mali skupini in pa veliki formaciji. Plešem že od malih nog, po končani Osnovni šoli, sem se odločila da šolanje nadaljujem na Umetniški gimnaziji, smer: sodobni ples. Med obiskovanjem Srednje šole pa me je začela zanimati tudi pedagoška stran plesa in pa poučevanje, zato sem se vpisala na Fakulteto za šport in dokončala smer: športna vzgoja.

Še vedno sem aktivna plesalka, saj je ples postal del mojega življenja. Treniram in preizkušam nove stile, po novo znanje grem včasih tudi v tujino. Potem pa z veseljem vse svoje znanje prenašam na male nadobudne plesalke in plesalce.

Vljudno vabljeni da se nam pridružite in z nami zaplešete!

Hip Hop s Karmen Žbogar - 1653123664

Hip Hop s Karmen Žbogar

“Moja plesna pot se je začela pri 7 letih. Skozi leta sem obiskovala sem 4 plesne šole in spoznala vse ...

Hip Hop s Karmen Žbogar

Hip Hop s Karmen Žbogar - 1653123664

“Moja plesna pot se je začela pri 7 letih. Skozi leta sem obiskovala sem 4 plesne šole in spoznala vse elemente hip hopa in stile plesa, ki jih zajema hip hop kultura. Udeležila sem se tudi odprtih workshopov svetovno znanih plesalcev. Znanje še vedno izpopolnjujem in delim na raznih battle-ih in tekmovanjih. Prav tako pa znanje prenašam naprej, mlajšim generacijam, da se hip hop kultura širi in želim, da otroci občutijo hip hop kulturo na enak način kot jo občutim sama. Ples meni predstavlja umetnost, pri čemer ne rabiš nikakršnega orodja ampak le svoje telo. Hip hop je kultura, umetnost in izražanje samega sebe. Zato si s plesom kjerkoli, kadarkoli in s komerkoli lahko le to kar si. Plesni klub Tržič je mesto, kjer sem lahko to kar sem. Na treningih širim znanje in ga predajam mlajšim generacijam”.

Breakdance z Janezom Ječnikom (JAY) - 1653123664

Breakdance z Janezom Ječnikom (JAY)

Z brejkom sem se prvic spoznal leta 1999. Takoj sem vedel da bo brejk del mojega zivljenja. Nisem se motil. ...

Breakdance z Janezom Ječnikom (JAY)

Breakdance z Janezom Ječnikom (JAY) - 1653123664

Z brejkom sem se prvic spoznal leta 1999. Takoj sem vedel da bo brejk del mojega zivljenja. Nisem se motil. Danes, 17let kasneje, sem se vedno aktiven na vseh podrocjih. Svoje znanje in izkusnje sem pridobival po celem svetu, kjer sem s svojo ekipo, The Rock, predstavljal nase barve. Po vseh letih,sem se odlocil svoje znanje deliti naprej, tudi v plesnih solah. PKT je sola pri kateri so plesalci na prvem mestu, zato sem izredno vesel da sem del te ekipe.
“PEACE, UNITY, LOVE & HAVING FUN” je esenca pravega hiphopa. Teh nacel se drzimo tudi na nasih treningih.

Plesi za najmlajše z Ano - 1653123664

Plesi za najmlajše z Ano

Sem učiteljica plesov za najmlajše in animatorka v Plesnem Klubu Tržič. Po izobrazbi sem profesorica razrednega pouka. Ples predstavlja kar ...

Plesi za najmlajše z Ano

Plesi za najmlajše z Ano - 1653123664

Sem učiteljica plesov za najmlajše in animatorka v Plesnem Klubu Tržič. Po izobrazbi sem profesorica razrednega pouka. Ples predstavlja kar velik del mojega življenja. Nisem profesionalna plesalka, pa vendar veliko plešem. S plesom odganjam stres, se zabavam, izražam samo sebe in predvsem, kar se mi zdi najpomembnejše, ko plešem, uživam. Rada imam ples. To ljubezen do plesa pa želim predati tudi našim najmlajšim. Otroci se prvih plesnih korakov učijo skozi igro in super razburljive pravljice, plesne urice pa krojijo oni sami in njihova domišljija. Ko se otroci z veseljem vračajo na plesne urice in ko po koncu stečejo k staršem veselo razlagat in kazat kaj novega so se naučil, takrat vem, da sem svoje delo odlično opravila. Od nekdaj se držim reka: »To kar delaš, vedno delaj s srcem«. In ravno zato sem ponosna da sem že kar nekaj let del naše PKT družine, kjer prav vsi, trenerji in naši plesalci delamo in plešemo s srcem. In točno to je to, kar nas dela posebne.

GALERIJA

 

VIDEO

POVPRAŠEVANJE