Socialna inteligenca, čustvena inteligenca, moralna inteligenca, duhovna inteligenca Izobraževanje

Socialna inteligenca, čustvena inteligenca, moralna inteligenca, duhovna inteligenca

Inteligentnost je širok pojem. Pomeni, kako se znajdemo in se znamo prilagoditi novim situacijam. Kako znamo razmišljati in reševati probleme. Kako se znamo učiti iz izkušenj, ne le iz knjig. To pomeni, kako znamo opazovati okolje, razumeti ozadje in globlji smisel dogodkov, ter si znamo zamisliti nove korake in odpreti nove možnosti.

Inteligenca ni ena, inteligenc je mnogo. Zato nekateri avtorji govorijo o večkratni inteligenci. Tako se je pojem inteligence od golega IQ razširil tudi na naslednja področja:

 • socialna inteligenca,
 • čustvena inteligenca
 • moralna inteligenca
 • duhovna inteligenca.

Čustvena inteligenca – EQ je za izpolnjeno življenje bolj pomemben kot IQ. Čustvena inteligenca vključuje sposobnost obvladovanja sebe in svojih odnosov za boljše življenje in boljše odnose. Sreče človeku ne bo dal višji intelekt (IQ), marveč višji EQ. Dobra novica pri tem je, da se EQ da razvijati.

inteligenca 100

Šola čustvene inteligence ponuja odgovore na številna vprašanja, ki jih v šolah in svojih primarnih družinah povečini nismo dobili, a so ključnega pomena za uspešno in zadovoljno življenje.

 • Kako sprostiti čustveno napetost in najti notranji mir?
 • Kako ravnati s svojimi čustvi in kako se odzivati na čustva drugih?
 • Kako ustvarjati izpolnjujoče odnose z ljudmi, s katerimi živimo in delamo?
 • Kako se soočati z življenjskimi izzivi in spremeniti neustrezne vzorce odzivanja?
 • Kako izboljšati svojo samopodobo in prebuditi občutek lastne vrednosti?

Bistvo čustvenega opismenjevanja je prebujanje srčnosti in razvijanje čustvene stabilnosti. Prav čustvena stabilnost in samostojnost omogočata jasen vpogled v človekovo duševnost ter sta osnovi za pravilno izražanje sebe, svojih misli in čustev. Z razvijanjem omenjenih lastnosti lahko mnogo bolj umirjeno, izpolnjeno in srečno ‘plavamo’ v nenehno spreminjajočem se toku življenja.

inteligenca 101

Program je zasnovan tako, da omogoča osebno rast, samoraziskovanje in spoznavanje drugih tako popolnemu začetniku kot tudi tistim, ki jim želja po globljem razumevanju sebe in drugih ni nova.
Program je namenjen obvladovanju stresa, razvijanju čustvenih in socialnih spretnosti, spoznavanju in razumevanju čustev, povečanju samozavesti, izboljšanju komunikacije, medsebojnih odnosov in samopodobe. Udeležence usposablja za bolj sproščeno, ustvarjalno in odgovorno življenje.
Končni cilj programa je človek, ki zna biti optimističen in odločen, vendar tudi sočuten, pravičen in sodelujoč. To je čustveno samostojen posameznik, ki ve kaj hoče in zna to doseči na sprejemljiv način.

Naši učitelji so bili deležni večletnega izobraževanja, ki obsega meditativni trening, delo s skupinami pod supervizorstvom, trening v skupinski ozaveščenosti, internega izobraževanja na področju čustvene inteligence, izobraževanja v sorodnih vsebinah (transakcijska analiza, psihosinteza, imago terapija, sistemska postavitev, psihodrama, energijska psihologija, …).
Menimo, da reden meditativni trening senzibilizira za svoje notranje občutke in potrebe drugega ter tako omogoča razvoj socialne intuicije.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca ali naše telefonske številke. Ne spreglejte tudi naše ponudbe in spletne strani!

PONUDBA-PODJETJA

Šola čustvene inteligence - 1709520756

Šola čustvene inteligence

Brez komunikacije ne gre! Komunikacija pomeni dosti več kot govorjenje in poslušanje. Vanjo smo vključeni s celim bitjem: telesno, miselno, čustveno ...

Šola čustvene inteligence

Šola čustvene inteligence - 1709520756
Brez komunikacije ne gre! Komunikacija pomeni dosti več kot govorjenje in poslušanje. Vanjo smo vključeni s celim bitjem: telesno, miselno, čustveno in duhovno. Gradijo jo besede, trenutki tišine, izraz na obrazu, pogled, gib roke… Vedno gre za isto: izraziti sebe in dopustiti drugemu, da se izrazi; slišati, razumeti in se odzvati. V medsebojni komunikaciji bomo spoznavali in se učili:

 • Temeljni elementi komunikacije: razločevanje in razmejevanje odgovornosti, besedna in nebesedna komunikacija, moč sporočanja in aktivno poslušanje.
 • Zavedanje – ključ do sebe in drugih: kako izboljšati stik s seboj, umiriti pozornost in postati bolj čuječ v odnosih z drugimi.
 • Moč prijaznosti: kako razvijati empatijo, izboljšati kontakt z drugim ter povečati medsebojno zaupanje in povezanost v odnosih.
 • Konflikti: kako razumeti nesporazume, kako se jim izogniti in kako delovati kadar se zapletemo vanje.
 • Temperament: Kateri prevladuje (test) in kako vpliva na naš način komunikacije. Spoznavanje značilnosti, prednosti in pomanjkljivosti posameznih temperamentov.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca ali naše telefonske številke. Ne spreglejte tudi naše ostale ponudbe in spletne strani!

Globinska meditacija - GAMA - 1709520757

Globinska meditacija - GAMA

Tečaj globinske meditacije – GAMA Enostaven način, kako do notranjega miru v času nemira! Trideset minut na dan za regeneracijo, ...

Globinska meditacija - GAMA

Globinska meditacija - GAMA - 1709520757

Tečaj globinske meditacije – GAMA
Enostaven način, kako do notranjega miru v času nemira!
Trideset minut na dan za regeneracijo, sprostitev, odpravo negativnih učinkov stresa, boljše počutje in več elana.

Zakaj globinska meditacija?

1.     Ker se je lahko nauči vsakdo, ki zmore toliko zbranosti, da lahko prebere časopisni članek, pozorno prisluhne svojemu sogovorniku ali spremlja TV oddajo, film, tekmo … Drugače povedano, meditacije se lahko nauči praktično vsakdo.

2.     Ker z njo krepimo pristen stik s seboj, s svojim pravim jazom in s svojimi resničnimi potrebami. S strani marketinške industrije smo preplavljeni z vsiljenimi željami in potrebami, zato smo pozabili nase in na to, kar lahko resnično osmisli in izpolni naše življenje. Večina ljudi je danes povsem dezorientiranih. Kot poslušni potrošniki smo podobni v kolesu ujetemu hrčku, ki s svojim gibanjem vrti kolo, tako kot mi z nakupovanjem omogočamo, da se vrti kolo kapitala. V nas pa zija in narašča praznina. To nikakor ne more biti edini smisel našega življenja. Zato je nujno vzpostaviti pristen stik s seboj in s svojimi resničnimi potrebami.

3.     Ker prinaša številne pozitivne spremembe v naše življenje, tako psihološke kot fiziološke. Poglejmo nekatere med njimi.

Izvajanje meditacije (dokazano!) vpliva na naše zdravje in počutje, saj:

·         znižuje krvni tlak,
·         ugodno vpliva na delovanje srčno-žilnega sistema,
·         uravnoveša delovanje prebavnega sistema,
·         prispeva k boljši absorbciji hranil,
·         sladkorni bolniki so opazili stabilizacijo nihanj sladkorja v krvi,
·         sprošča mišične napetosti in delovanje živčnega sistema,
·         odpravlja glavobole in težave z nespečnostjo,
·         prinaša notranji mir in izjemno čustveno stabilnost,
·         krepi optimizem, samozavest in zbranost pri delu, zato v krajšem času naredimo več in boljše.

Na tečaju  boste spoznali: 

·         vse, kar morate vedeti o pravilnem izvajanju meditacije in njenem filozofskem ozadju,
·         kako se izogniti začetniškim težavam in stranpotem v meditaciji,
·         kako temeljito sprostiti telo, duševnost in razum ter ustvariti uglašenost v živčnem sistemu,
·         kako vzpostaviti stik z notranjimi stanji zavesti in neizčrpnim virom energij.

Po zaključenem tečaju ste usposobljeni za samostojno izvajanje meditacije.

Globinska meditacija je prilagojena današnjemu človeku. Aktivira delovanje parasimpatičnega dela živčnga sistema in s tem spodbudi regeneracijo organizma. Znano je, da so ljudje ki se znajo sprostiti in doseči duševni mir bolj zdravi, vedri in zadovoljni.  Imajo več energije in na življenje gledajo optimistično.

Dalaj Lama v svoji knjigi Umetnost sreče pravi: »Globlji, ko je naš duševni mir, bolj lahko uživamo življenje,« in  dodaja: “Ko je vaš um spokojen in ste notranje uravnovešeni, ste lahko srečni tudi brez kakega zunanjega dejavnika, za katerega navadno mislite, da je potreben za srečo.”

Tečaj vodim Brane Krapež, meditiram že od leta 1987, tečaje meditacije profesionalno vodim od leta 1992. Po treh desetletjih meditiranja lahko z gotovostjo rečem, da je meditacija ena od najpomembnejših stvari, ki sem se jih naučil v življenju.

Več podrobnosti si preberite na naši uradni spletni strani.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca ali naše telefonske številke.

Terapevtska skupina - 1709520757

Terapevtska skupina

Vsi se v življenju kdaj pa kdaj srečujemo s situacijami, v katerih se ne znajdemo najbolje: kadar naredimo napako, kadar ...

Terapevtska skupina

Terapevtska skupina - 1709520757
Vsi se v življenju kdaj pa kdaj srečujemo s situacijami, v katerih se ne znajdemo najbolje: kadar naredimo napako, kadar se drugi jezijo na nas ali nas kritizirajo, kadar se počutimo zavrnjeni, neustrezni ali nemočni. Neredko se tudi sami jezimo na druge, jih obsojamo, zavračamo, preziramo … Toda, to je možno spremeniti.

Vsakdo se lahko spremeni, preraste svoje omejitve in na novo osmisli življenje, če ima na voljo znanje, razumevanje ter ustrezno podporo in spodbudo. Človek je skupinsko bitje – razvija in oblikuje se v odnosu z drugimi – zato je skrbno in strokovno vodena skupina najboljše okolje za samospoznavanje in samopreseganje.

Delo v Izobraževalno terapevtski skupini nam omogoča, da v varnem in zaupnem okolju predelamo svoje življenjske vzorce, vedenja in reagiranja, ki so za nas škodljivi in jih nadomestimo z boljšimi. Čeprav je za svoje življenje vsakdo odgovoren sam, se je s težavami lažje spopadati, če nismo sami.

Na srečanjih se posvečamo izbranim temam in področjem življenja, ki nam služijo kot iztočnica za spoznavanje, raziskovanje in preraščanje zgrešenih predstav o sebi, o življenju in o drugih ljudeh.

Kaj počnemo in česa se učimo v Izobraževalno terapevtski skupini?

 • Spoznavamo svoja čustva in njihovo ozadje.
 • Krepimo svojo avtonomijo in samozavest.
 • Praktično delamo na brezpogojnem samosprejemanju, samospoštovanju in samozaupanju.
 • Preobražamo neustrezne predstave o sebi in izboljšujemo svojo samopodobo.
 • Učimo se primernega odzivanja na vedenje in čustva drugih ljudi.
 • Spoznavamo socialne spretnosti in se urimo v njih.
 • Učimo se graditi pristne in sodelujoče medsebojne odnose.
 • Spoznavamo in usvajamo tehnike sproščanja, meditacije in samoobvladovanja.

Cilji:
Program Izobraževalno terapevtske skupine je nastal na osnovi dvajsetletnih izkušenj na področju izobraževanja in vzgoje odraslih. Zasnovan je tako, da pomaga udeležencem poiskati odgovore na tri ključna življenjska vprašanja:

1. Kako razumeti in sprejeti sebe kot psihološko (čuteče in misleče) bitje ter spremeniti neustrezne vzorce vedenja in odzivanja?
2. Kako poskrbeti zase v svojem socialnem okolju, a hkrati tudi bolje razumeti druge in pozitivno vplivati na njih?
3. Kako vzpostaviti stik s seboj in ohranjati prisebnost, zlasti v zahtevnih življenjskih situacijah?

Delo v skupini vam bo pomagalo napredovati na vseh treh področjih. Program je praktično naravnan, poudarek bo na osebni izkušnji in medsebojni interakciji udeležencev, ki bodo delali na izzivih, s katerimi se dejansko soočajo v svojem življenju. Pri tem bo vsakdo deležen podpore skupine in voditelja, razumljivih in enostavnih razlag, ter uporabnih napotkov.

Varnost in zaupnost:
Izobraževalno terapevtska skupina je oblikovana iz članov, ki se redno dobivajo v dogovorjenem časovnem obdobju. Narava takšnih skupin je, da ustvarijo varno okolje v katerem lahko vsakdo preizkuša svoje izražanje, raziskuje svoje odzive v skupini ter se spreminja, kolikor je zanj sprejemljivo in kolikor zmore. Odzivi, mnenja in delitev izkušenj z drugimi člani skupine omogočajo, da lahko vidite svoje obnašanje, razmišljanje ali čustveno reagiranje v drugačni luči, ne da bi tvegali obsojanje, zavračanje ali osebno diskvalifikacijo. Voditelj in člani skupine vam bodo s svojo sočutnostjo, s svojimi mnenji, odzivi in življenjskimi izkušnjami nudili ustrezno podporo, ki vas bo spodbudila, da pridobljena spoznanja hitreje prenesete v vsakdanje življenje ter uresničite želene spremembe.

Načini dela:
Pri delu bomo uporabljali jezik Transakcijske analize, vključevali pa bomo tudi igre vlog, metode dela iz geštalt terapije, tehnike sproščanja, meditacije …
Voditelj usmerja skupino, spremlja in opogumlja posameznike da se vključijo v dinamiko skupine, odprto in neogrožajoče izrazijo svoje mnenje ter se odzovejo na vedenje in izkušnje drugih članov skupine. Skupina tako postane okolje, v katerem lažje in hitreje rastemo in se učimo ustreznejšega soočanja s situacijami, ki običajno zbujajo v nas jezo, sram, prizadetost, ljubosumje in druga neprijetna čustva.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca ali naše telefonske številke. Ne spreglejte tudi naše ostale ponudbe in spletne strani!

Terapevtsko svetovanje - 1709520758

Terapevtsko svetovanje

Če ste v stiski zaradi: težav v partnerskem odnosu, težav s svojimi starši ali s svojimi mladostniki, težav z vzgojo ...

Terapevtsko svetovanje

Terapevtsko svetovanje - 1709520758

Če ste v stiski zaradi:

 • težav v partnerskem odnosu,
 • težav s svojimi starši ali s svojimi mladostniki,
 • težav z vzgojo otrok
 • čustvenih težav, kot so pretirana zaskrbljenost, jezljivost, občutljivost, zamerljivost, ljubosumje, nezaupanje vase …
 • kriznih dogodkov, kot so: razveza, smrt bližnje osebe, izguba službe, bolezen …
 • drugih težav, ki jih sami ne zmorete razrešiti,

vam bom prisluhnil, se vživel v vašo življenjsko situacijo, skupaj z vami poiskal za vas najboljše rešitve ter vam stal ob strani pri doseganju zastavljenih ciljev.

Svetujem parom, posameznikom, družinam, staršem in mladostnikom. Brane Krapež, certificirani predavatelj in svetovalec v Šoli čustvene inteligence, transakcijski analitik – svetovalec in družinski mediator.

Ura svetovanja za posameznike (60 min): 40 €
Ura svetovanja za pare (60 min): 50 €
Ura svetovanja za družine (60 min): 50 €

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca ali naše telefonske številke. Ne spreglejte tudi naše ostale ponudbe in spletne strani!

Čustvena pismenost v partnerstvu - 1709520758

Čustvena pismenost v partnerstvu

Čustvena pismenost v partnerstvu Vikend delavnica Partnerski odnos zagotovo sodi med najpomembnejše odnose v življenju vsakega človeka. In prav ta ...

Čustvena pismenost v partnerstvu

Čustvena pismenost v partnerstvu - 1709520758

Čustvena pismenost v partnerstvu

Vikend delavnica

Partnerski odnos zagotovo sodi med najpomembnejše odnose v življenju vsakega človeka.
In prav ta odnos je pogosto vir mnogih razočaranj.

Vas življenje s partnerjem še vedno izpolnjuje?
Če ne, kaj pogrešate v tem odnosu?
Menite, da je izbira partnerja bila dobra?
Razmišljate kdaj o ločitvi, če da, kako pogosto?

5 razlogov, zakaj se udeležiti delavnice:
Ker je partnerski odnos preveč pomemben, da bi ga prepustili naključju.
Ker v ta odnos vstopamo z velikimi pričakovanji, a brez potrebnih znanj in izkušenj.
Ker so konflikti, jeza in zavrnitve sestavni del ljubezni in ne njeno nasprotje.
Ker za ohranjanje bližine poleg ljubezni potrebujemo tudi meje in komunikacijo.
Ker potrebujemo samo malo znanja in spodbude, da bi lahko stvari obrnili na bolje.

parcek

Delavnica je namenjena tako parom kot samskim oz. vsem, ki se želite opremiti z uporabnimi znanji in veščinami za dober partnerski odnos.

Izvajalec: Brane Krapež

Iz vsebine:

1. Midva sva tudi ti in jaz
Kateri nezavedni vplivi nas vodijo pri izbiri partnerja?
Zakaj ob nekom začutimo kemijo in metuljčke v trebuhu?
Katera pričakovanja imate do partnerja in koliko se jih zavedate?
Kako prepoznati svoje prave potrebe in kako jih primerno zadovoljiti?
Kako zrelo in odraslo izbrati partnerja – razlike nas privlačijo, kaj pa podobnosti?

2. Ljubezen, konflikti in meje
Kaj pripelje do konflikta in kako se odzivamo nanj?
Kdaj se jezimo in zakaj zamerimo?
Kakšen je pomen vrednot in psiholoških razlik med spoloma?
Kako reševati konflikte in ohraniti ljubezen?

3. Ustvarjanje bližine v partnerskem odnosu
Kako okrepiti občutek sprejetosti, pripadnosti in lastne vrednosti?
Kako ljubiti in biti ljubljen?
Kako pomagati partnerju, da bo zacelil svojega ranjenega notranjega otroka?
Če je spolnost OK, okupira 10 % naše pozornosti, če ni OK, pa 90 %.
Kako bližino in spolnost doživljajo moški in kako ženske?

Kdaj in kje:
Ljubljana: 9. in 10. junij 2017. V petek, 9.6. od 18:00 do 21:00. V soboto, 10.6. od 9:00 do 18:00, vmes bomo imeli odmor za kosilo. Delavnica bo potekala v prostorih Šole čustvene inteligence na Ruski 13 v Ljubljani. Število udeležencev je omejeno.

Cena: 130 EUR, če pridete v paru, pa 110 EUR na osebo.

Prijave in informacije: brane.krapez@cdk.si 

 

GALERIJA

POVPRAŠEVANJE