Streč folije za ovijanje – Edit d.o.o. Obrt in Storitve

Streč folije za ovijanje izdelkov, škatel in ostalih artiklov namenjenih transportu

Ovijanje izdelkov na paleti s streč folijo navadno predstavlja zadnjo fazo pakiranja nekega izdelka. Ovijalne stretch folije so tanke in visoko raztegljive in se uporabljajo za ovijanje različnih izdelkov (posamezno ali paletno). Kljub temu je omenjena faza pakiranja izjemnega pomena, saj poleg prašne zaščite streč folija zagotavlja stabilnost in varnost vaših izdelkov med transportom blaga. V zadnjih letih je razvoj streč folij doživel velik razvoj. V podjetju Edit vam svetujemo, kateri tip streč folije bi glede na vaš izdelek in način pakiranja bil najprimernejši, ter vam tako poleg optimalne zaščite izdelka velikokrat zagotovimo tudi znižanje stroškov pakiranja.

V določenih primerih se namesto streč folije uporabljajo druge rešitve, kot na primer termoskrčne vreče ali t.i. stretch hood folije za ovijanje. Rešitve podrobneje predstavljamo v nadaljevanju.

Želite zagotoviti dodatno stabilnost vašega blaga med prevozom in ga dobro zaščititi pred umazanijo?

Streč ovijalne folije se uporabljajo za ovijanje izdelkov (predvsem na paletah), s čimer:

 • dosežemo odlično stabilnost blaga in
 • blago dodatno ščitimo pred umazanijo med prevozom ali skladiščenjem.

Področja uporabe

Streč ovijalne folije so odlična rešitev za vse industrijske panoge, kjer želimo z zategovanjem še dodatno izboljšati čvrstost blaga.

Vrste streč ovijalnih folij

V podjetju Edit vam nudimo vrsto streč folij različnih debelin in širin. V nadaljevanju navajamo nekatere osnovne informacije po glavnih tipih folij:

 • Strojne streč folije
 • Ročne streč folije
 • Mini streč folije in rezane folije
 • Prednategnjene streč folije
 • Perforirane streč folije za ovijanje

HORIZONTALNI STROJI ZA OVIJANJE IZDELKOV S STREČ FOLIJO

Pri strojih za ovijanje izdelkov je dobro vedeti, kakšno je raztegovanje streč folije za ovijanje in kakšni so izdelki, ki se povijajo, saj je od tega odvisna poraba ter tip uporabljene folije na stroju in tudi sama izbira ovijalnega stroja. Opcije raztezanja so lahko sledeče: zategovanje z mehansko zavoro, zategovanje z elektromagnetno sklopko, motoriziran pre-stretch do 250%.

O PODJETJU

Podjetje EDIT, d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1990. Po letu 1995 smo se specializirali v panogi pakirnih materialov. Vsa leta širimo prodajni asortiaman in tako danes kupcem nudimo več kot 700 izdelkov, katere imamo večinoma na zalogi.

Dostava streč folije – JUST IN TIME

Lastni skladiščni prostori v velikosti 2000 m2 in lastna logistika omogočata hitro dobavo in oskrbo naročnikov s pakirnimi materiali, stalnim kupcem pa zagotavljajo zanesljivo JUST IN TIME dostavo. Trenutno zaposlujemo več kot deset delavcev.

Našim kupcem pomagamo pri zahtevnem pakiranju olajšati delo in zniževati stroške

S tehnološko sodobnimi rešitvami, širokim naborom pakirnih materialov in individualnim svetovanjem dosegamo optimalne rešitve, s katerimi vam olajšamo delo in nižamo stroške pakiranja.

Zagotavljanje najboljših rešitev za streč folije

Kot eno najbolj specializiranih podjetij na področju pakirnih materialov v Sloveniji nudimo širok nabor tehnološko sodobnih izdelkov, s svojim znanjem in izkušnjami pa pomagamo pri izboru optimalnih rešitev za pakiranje.

Kot zelo specializiran ponudnik pakirnih materialov želimo utrditi in povečati svojo prepoznavnost v Sloveniji. Prepoznavni želimo postati po tehnološko sodobnih izdelkih in individualnemu pristopu do naročnikov. Vzpostaviti želimo tudi lastno proizvodnjo za pakirne materiale, s katerimi bi lahko širili svojo ponudbo.

 

PONUDBA PODJETJA

streč folije za ovijanje

Strojne streč folije

Strojna streč folija se uporablja v povezavi s streč ovijalnim strojem. V podjetju Edit imamo vedno na zalogi različne tipe ...

Strojne streč folije

streč folije za ovijanje

Strojna streč folija se uporablja v povezavi s streč ovijalnim strojem. V podjetju Edit imamo vedno na zalogi različne tipe omenjenih folij, od različnih debelin (8 do 30 mikronov), do različnih raztezkov. Prav raztezek je pri strojnih streč folijah bistvenega pomena, in sicer je od raztezka odvisna poraba folije na ovito paleto, kot tudi kvaliteta ovite palete. Določeni tipi se lahko raztegnejo tudi do 300%. Folije so lahko sicer že prednategnjene v procesu izdelave. Role so dobavljive v različnih barvah, z anti UV dodatkom, dodatkom za drsnost, antistatičnost. Navadno so navite na tulcu premera 76mm.

streč folije za ovijanje

Ročne streč folije

Ročne streč folije so navadno dobavljive v debelinah 15, 17, 20 ali 23 mikronov, ter teži role 3 ali 5 ...

Ročne streč folije

streč folije za ovijanje

Ročne streč folije so navadno dobavljive v debelinah 15, 17, 20 ali 23 mikronov, ter teži role 3 ali 5 kg oziroma navitju po želji stranke. Standardna širina role je 50 cm. Ročne streč folije se navadno uporabljajo pri majhni do zmerni porabi oziroma pri podjetjih, ki ne želijo ali ne morejo investirati v streč ovijalni stroj. Tudi ročne streč folije so že lahko predraztegnjene, kar pomeni da so v procesu izdelave že raztegnjene do maksimuma in jih zato pri uporabi ni treba več raztegovati. So precej tanjše od standardnih tipov z večjim navitjem na roli. Za lažjo uporabo priporočamo uporabo različnih odvijalcev oziroma nastavkov.

streč folije za ovijanje

Mini streč folije in rezane folije

So odlična rešitev za povezovanje manjših paketov, dolgih profilov ali zelo nizkih palet. Mini streč folije so dobavljive v širini ...

Mini streč folije in rezane folije

streč folije za ovijanje

So odlična rešitev za povezovanje manjših paketov, dolgih profilov ali zelo nizkih palet. Mini streč folije so dobavljive v širini 70, 100, 125 ali 250 mm in se uporabljajo s priročnim odvijalcem. Standardno navitje pri mini folijah je 150 metrov, vendar je lahko poljubno glede na željo stranke. Notranji premer navadno znaša 38 mm. Mini streč folija je standardno poleg prosojne, dobavljiva v črni barvi.

streč folije za ovijanje

Prednategnjene folije

So precej tanjše kot standardne folije, saj so raztegnjene med procesom proizvodnje. Prednosti teh folij so sledeče: zaradi 2 do ...

Prednategnjene folije

streč folije za ovijanje

So precej tanjše kot standardne folije, saj so raztegnjene med procesom proizvodnje. Prednosti teh folij so sledeče:

 • zaradi 2 do 3 krat manjše debeline je poraba folije na paleto lahko tudi več kot 50 % manjša, kar omogoča prihranke pri pakiranju in tudi precej manj odpadne embalaže,
 • folije so dobavljive s tulci ali brez,
 • folija ima ojačane robove in odlično lepljivost,
 • dodatno raztegovanje pri delu ni potrebno, kar olajša in omogoča hitrejše delo,
 • role so zelo lahke in sile manjše, kar olajša delo,
 • strojna izvedba folije se lahko uporablja na večini standardnih ovijalnih strojev.

streč folije za ovijanje

Perforirane streč folije

Streč folije z luknjicami so odlična rešitev za vse izdelke, ki potrebujejo prosto kroženje zraka. Na voljo so za ročno ...

Perforirane streč folije

streč folije za ovijanje

Streč folije z luknjicami so odlična rešitev za vse izdelke, ki potrebujejo prosto kroženje zraka. Na voljo so za ročno in strojno uporabo. Prednosti:

 • prost pretok zraka,
 • omogočeno paletiziranje vročih izdelkov zaradi izhlapevanja vlage in vročine,
 • preprečena je kondenzacija, rjavenje, nastajanje plesnobe,
 • omogočeno pospešeno ohlajanje / zamrzovanje blaga,
 • omogočeno hitro sušenje blaga,
 • skrajšanje proizvodnega ciklusa.

GALERIJA

KONTAKT