Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče

Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče

TnT joga smo vadbeni center, ki vam nudi holističen in sistematičen pristop dela na sebi. Vadba z nami vam omogoča višjo kvaliteto življenja na vseh ravneh človeka (fizična, mentalna, duhovna), da bi dosegli popolnost. V urbanem okolju, vam skušamo, ponuditi malo oazo miru, kjer se boste sprostili in napolnili baterije, ob današnjem prehitrem življenju. Naši programi so unikatni in so plod dolgoletnih izkušenj, stalnega izobraževanja ter odziva na potrebe današnjega časa. Z nami boste razvijali vaše telo, dušo in duha. Zaupamo tradiciji, vendar, prav tako hodimo v korak z novostmi, saj se zavedamo, da je življenje prekratko, da bi ga zapravljali.

Naš cilj je, dotakniti se življenja skozi jogo, zato vam nudimo nesebičen prenos znanja in izkušenj. Svoje delo opravljamo zavzeto, natančno, ustrežljivo in z ljubeznijo, ker verjamemo, da za spremembe v življenju nikoli ni prepozno.

Med našim dolgoletnim delovanjem smo spoznali življenje in telesne ter duševne težave sodobnega človeka. Na podlagi izkušenj in spoznanj smo razvili vadbo joge, ki je primerna tako za začetnike kot izkušene. Joga vam podaja dragocena navodila za telesno vadbo in dihanje, koncentracijo, sproščanje in meditacijo. Vaje, ki so se izkazale skozi tisočletja in so pomagale že številnim ljudem, se lahko prilagajajo vsakemu posamezniku glede na njegove potrebe in zmožnosti.

Vadba poteka v Ljubljani, v manjših skupinah, v mirnem, čistem in intimnem prostoru. V Tnt joga boste sprejeti z ljubeznijo in razumevanjem. Skupaj z vami bomo strokovno reševali vaše probleme in načrtovali vašo lepšo prihodnost. S pravilno vadbo TnT joge vrnemo v svoje življenje sprostitev, zadovoljstvo, notranji mir, radost in telesno gibljivost. Naredite nekaj zase, pridite na vadbo in izkusite blagodenje učinke vadbe z nami.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani.

O JOGI

Beseda joga pomeni unija ali združenje. Združenje telesa z umom ter giba z dihom.

Poznamo več stilov joge, vendar vsi izhajajo iz osnovne hatha tradicije tako, da asane ostajajo enake, glede na stil pa se spreminja zaporedje in hitrost njihovega izvajanja.

Joga predstavlja fizično, mentalno in spiritualno prakso, katere namen je umiriti um, okrepiti telo in zbistriti zavest. Joga ugodno vpliva na psihofizično stanje posameznika, saj preko izvajanja asan, umirimo mentalne procese, močno izboljšamo fokus in splošno zbranost ter vzpostavimo pravilno in polno dihanje.  Učinki joge na telo so okrepitev in ob enem sprostitev mišic, fleksibilnost in ravnotežje.

 

 

VINYASA FLOW

Vinyasa v sanskrtu (starem indijskem jeziku) pomeni “gibati se na poseben način”. Tako vinyasa joga posveča pozornost uskladitve giba z dihom (en gib – en dih) in tekočemu prehajanju med asanami.

Vinyasa predstavlja bolj dinamičen tip joge, ki dodobra ogreje telo. Enakomerno vpliva na moč in fleksibilnost telesa, kar posamezniku predstavlja izziv in udobje hkrati. Pospeši tudi srčni utrip tako, da  lahko varno in učinkovito napredujemo v položaje in raztege.

Med vadbo vinyasa flow joge se bomo naučili pravilno in varno izvajanje jogijskih položajev, dihalnih tehnik ali pranayame, uporabo bandh in ujjay diha.

Vadba je primerna tako začetnikom kot malce bolj izkušenim jogistom, saj se zavedamo, da je vsako telo unikatno po anatomskih različicah, kot po sami zgodovini telesa (poškodbe, bolečine, …) in ravno zato je na vadbi vsaka asana prikazana v varijacijah različnih težavnostnih stopenj.

Razlaga pojmov katere boste slišali med naravnavami:

 • Pranayama – Dihalne tehnike
 • Asana – Jogijski položaj
 • Bandha – Energetska zapora ustvarjena s kontrakcijo mišic
 • Ujjay dih – Kontroliran dih skozi nos,  kjer rahlo pripremo grlo

 

ZASEBNE URE JOGE

V kolikor vam vaš urnik ne dopušča rednih in s tem učinkovih vadb, imate poškodbe katere potrebujejo posebno obravnavo in modificirane asane, ali pa bi raje izvajali in izkusili jogo v manjši skupini prijateljev, kjer se počutite udobno, lahko jogijsko vadbo izvedemo na vašem domu (v kolikor stanujete na območju Ljubljane in imate doma dovolj prostora za vadbo) ali v prostorih studia v kolikor je željeni termin na voljo. Za termine se lahko dogovarjamo sproti ali pa si jih zagotovite vedno ob istem času, kateri vam ustreza.

V kolikor se odločite za vadbo v družbi prijateljev je največje število udeležencev 3-4.

Cena vadbe, v kolikor je udeleženih 2 ali manj je 20 eur na osebo, v kolikor so udeležene 3 ali 4 osebe, pa je cena 15 eur na osebo. Vadba traja 60 min.

 

NOVICE IN NASVETI

Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče slika 001

Ayurvedski recept po vadbi joge za osvežitev

Lassi iz razredčenega jogurta ali pinjenca po obroku je dobra poletna osvežitev in pomagalo pri prebavi. Lassi je lahka pijača, ...

Ayurvedski recept po vadbi joge za osvežitev

Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče slika 001

Lassi iz razredčenega jogurta ali pinjenca po obroku je dobra poletna osvežitev in pomagalo pri prebavi.

Lassi je lahka pijača, ki vsebuje črevesju koristne bakterije in pomaga pri različnih težavah s prebavo. Lassi krepi imunost, zagotavlja velik vir acidophilus bakterij in vitamina B12 . Največkrat ga pijemo po obroku. V primeru pitta prebave, kjer občutimo pekoč občutek v želodcu po zaužitju hrane ali imamo zelo hitro prebavo si lahko pripravimo vrtnični lassi. Vendar pazimo! Ajurveda odsvetuje kadarkoli uživati ledeno hladne pijače, saj mraz šokira sistem in lahko pogasi prebavni ogenj.

Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče slika 001

Vrtnični lassi

Za 4 osebe potrebujemo sledeče sestavine:

 • 1 skodelico navadnega jogurta ali pinjenca
 • 2 skodelici mlačne vode
 • 1 1/2 žličke vrtničnega džema ali vrtnične vode
 • 1 žličko naravnega sladila
 • ščepec kardamoma

Vse sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom in zaužijemo po obroku ali po vadbi joge za osvežitev. Vrtnični lassi je tridošičen, a še posebej uravnoveša pitto (ogenj). Mešanje vzpodbuja jogurtov agni princip (prebavni ogenj).

VIR: Hiša ayurveda

Asana joga, joga za začetnike - TnT Joga Črnuče 010

Cenik

Cena enkratnega obiska vadbe znaša 12 eur. Cena mesečne karte za 1 obisk tedensko zanaša 40 eur. Cena mesečne karte ...

Cenik

Asana joga, joga za začetnike - TnT Joga Črnuče 010

Cena enkratnega obiska vadbe znaša 12 eur.

Cena mesečne karte za 1 obisk tedensko zanaša 40 eur.

Cena mesečne karte za 2 obiska tedensko znaša 60 eur.

* Veljavnost mesečne karte je 30 dni od dneva nakupa. Plačilo je možno le v gotovini.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani.

Asana joga, joga za začetnike - TnT Joga Črnuče 013

Zakaj joga?

Telesna vadba joge je domišljena in preverjena oblika telesnih položajev – asan, ki se je ohranila skozi tisočletja, boljše reference ...

Zakaj joga?

Asana joga, joga za začetnike - TnT Joga Črnuče 013

Telesna vadba joge je domišljena in preverjena oblika telesnih položajev – asan, ki se je ohranila skozi tisočletja, boljše reference bi težko našli.

Posebne odlike vadbe joge so:

 • ohranja prožnost hrbtenice, ki je ključnega pomena za vitalnost
 • usklajuje dihanje in telesno vadbo – vnos kisika v celice
 • blagodejno vpliva na notranje organe in hormonsko ravnotežje
 • omogoča prožnost udov
 • sprošča
 • dviguje sposobnost koncentracije

Zdaj pa k temu, kar vas res zanima. Boste zaradi vadbe joge lepši, bolj vitki in srečnejši? To možnost imate. Čeprav je joga najprej namenjena temu, da ste zdravi in da se dobro počutite. S predpogojem, da jo vadite.

Če boste jogo vadili le 10 minut vsak dan, obvezno zjutraj, boste opazili znatno izboljšano gibljivost in počutje. Najprej se seveda morate joge naučiti.

Ni ključna le telesna vadba (asane), popolni učinek vadbe je dosežen ob vključitvi meditacije, sproščanja in dihalnih vaj.

Pravilna vadba joge ne deluje le na fizični, metalni in čustveni nivo človeka, temveč tudi na energetskega.

Asane - 1686380346

Asane

Asana je sanskrtska beseda, ki pomeni telesni položaj, v katerem dlje časa sproščeno vztrajate. Asane učinkujejo na mišice, sklepe, dihanje, ...

Asane

Asane - 1686380346

Asana je sanskrtska beseda, ki pomeni telesni položaj, v katerem dlje časa sproščeno vztrajate.

Asane učinkujejo na mišice, sklepe, dihanje, srce, ožilje, živčni in limfni sistem, vse organe in žleze, tudi na duševnost, duh in čakre (energijske centre). To so psihosomatske vaje, ki krepijo živčni sistem in usklajajo njegovo delovanje ter utrjujejo duševno stanje. Vadba asan pomirja, umirja duh, sprošča in vzbuja občutek notranje svobode in notranjega miru.

Joga je zasnovana tako, da s preprostimi in pripravljalnimi vajami postopno pripravlja telo na zahtevne, težje asane. Na začetku in koncu vsake vadbe, tudi med njo, se sproščamo. S tehnikami sproščanja ostrimo zavest o svojem telesu. Če želimo pravilno izvajati asane in občutiti njihovo učinkovanje, se moramo duševno in telesno sprostiti.

Asana joga, joga za začetnike - TnT Joga Črnuče 001

Pri asanah je pomembno tudi dihanje. Če je usklajeno s telesnim gibanjem, je izvajanje asane skladno – krvni obtok in presnova sta pospešena, dihanje je poglobljeno in vpliva tudi na sproščanje mišic.

Večina ljudi diha površno in plitvo. Z jogo vadimo popolno jogijsko dihanje, ki omogoča zadostno, pravilno presnovo. Če redno vadimo, se navadimo pravilno dihati. Počasno, pogljobljeno dihanje pospešuje krvni obtok, povečuje telesno pripravljenost, izboljšuje počutje ter utrjuje duševno ravnovesje.

Asana joga, joga za začetnike - TnT Joga Črnuče 002

Razlika med asanami in gimanstiko je v tem, da telovadne vaje izvajate hitro, asane pa počasi in zavestno. Ni pomembno število izvedenih asan, temveč kakovost izvajanja. Pred in med vadbo ter po njej se morate telesno in duševno sprostiti. Smisel in cilj asan ni pretvarjanje napetosti ali nakopičene energije v gibanje, temveč usklajanje telesa in duha z zavestnim zaznavanjem telesnih in duševnih procesov, zavestnim gibanje in sproščanjem. Po vadbi asan in sproščanju telo ni utrujeno ali izčrpano. Prav nasprotno, počutimo se sveže, regenerirano, spočito in napolnjeni z energijo.

JOGA ZA KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA - 1686380346

JOGA ZA KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA

Prihaja obdobje, ko so na pohodu gripa, prehlad in oslabljen imunski sistem. Da bi se temu kar najučinkoviteje izognili smo ...

JOGA ZA KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA

JOGA ZA KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA - 1686380346

Prihaja obdobje, ko so na pohodu gripa, prehlad in oslabljen imunski sistem. Da bi se temu kar najučinkoviteje izognili smo izbrali nekaj asan, katere uspešno dvigujejo telesno odpornost in izboljšujejo funkcije notranjih organov. Vsakodnevno izvajanje asan, če tudi si za njih vzamemo le 15 min dnevno je holističen pristop k naravnemu dvigu odpornosti in krepitvi organizma in telesnih funkcij.

TADASANA (POLOŽAJ GORE)

Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče 1006

Tadasana ponovno vzpostavi uravnoteženost organizma in prebavnega trakta. Umiri dihanje, sprosti napetosti, fokusira, izboljša prekrvavljenost tkiv, dviguje nivo energije, ter harmonizira um in telo.

VRKSASANA (DREVO)

Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče 1005

Krepi hrbtenico in živčno-mišično koordinacijo. Izboljša mentalne sposobnosti, umirja um, zmanjšuje nivo stresa, kateri je velik dejavnik pri naravni telesni odpornosti. Povečuje vzdržljivost in krepi koncentracijo, ter na blag način krepi celotno telo.

PADANGUSTHASANA

Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče 1004

Vzpostavlja možgansko ravnotežje, blaži stres in anksioznost, stimulira prebavne funkcije, ter okrepi delovanje jeter in ledvic. Preprečuje nespečnost in močno dvigne telesno odpornost.

TRIKONASANA (TRIKOTNIK)

Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče 1003

Izboljšuje prekrvavitev, uravnava prebavo znižuje krvni pritisk. Močno pospešuje metabolizem in razstruplja telo. Na psihični ravni povečuje koncentracijo, zmanjšuje stres in dviguje razpoloženje.

UTKATASANA

Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče 1002

Stimulira srce in notranje organe. Povečuje pljučno kapaciteto, ogreva telo, krepi organizem in dviguje odpornost. Asana je odlična tudi za splošen dvig energije.

BHUJANGASANA (KOBRA)

Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče 1001

Stimulira prebavni sistem, uravnava presnovo, krepi srce in pljuča, povečuje gibčnost, osvežuje ledvica in s tem uspešno preprečuje utrujenost in izgorelost.

MATSYASANA (RIBA)

Asana joga, joga za začetnike – TnT Joga Črnuče 1000

Povečuje absorbacijo hranilnih snovi, izboljšuje pljučno funkcijo, stmulira ščitnico in uravnava hormone, stimulra delovanje črevesja in dviguje odpornost celotnega telesa.