Charlie Butter Fly

Charlie Butter Fly smo rock zasedba, navdušenci nad starim rockom, ki ustvarja avtorsko glasbo.

Skupina je bila formirana že v času, ko smo kot srednješolci uživali ob preigravanjih starih rock in blues komadov, vse od Hendrixa, the Doorsov, Pink Floydov, Led Zeppelinov, Claptona, Beatlov, pa tja do novejših Babyshambles. Zaradi pomanjkanja časa in odhodov na faks smo začasno prenehali z igranjem.

Leta 2011 smo se zbrali skupaj Klemen, Miha in Tadej in začeli ustvarjati lastno avtorsko glasbo.

Tokrat z željo po ustvarjanju nekaj svojega in vizijo po tem, da ljudem pokažemo sebe, svoja razmišljanja in svojo glasbo. To se je prvič uresničilo na koncertu Alternativa 2011, kjer smo prvič predstavili svoje pesmi. Od takrat naprej smo bili fokusirani na to, da posnamemo svojo prvo plato, vmes pa smo redno špilali po celi Sloveniji.

V tem času so padale potrditve, da smo na pravi poti. Na Glasu mladih 2011 smo bili izbrani kot najboljša glasbena skupina, leta 2012 smo igrali na Schengenfestu, bili izbrani za na mednarodno kompilacijo ex-yu bandov ”Ex-Yu No Borders Underground Jamming”, igrali na mariborski televiziji v okviru projekta Rokerji pojejo pesnike, leta 2014 pa smo zmagali na glasbenem maratonu Festival stična.

Konec decembra 2014 je sledila velika, dolgo pričakovana prelomnica na naši poti, izdali smo svojo prvo plato z naslovom ŠE VEDNO ŽIV, ki smo jo posneli s producentom Dejanom Radičevičem.

Od izdaje plate smo gostovali na radijskih postajah po celi Sloveniji (Val 202, Radio Si, Radio S, Radio Sora, Radio Kranj, Radio Celje, Radio Univox in drugih. Na Radiu Koper smo tudi zmagali v tekmovanju za ‘Pesem in pol’).

Plata nas je postavila na sceno in leta 2015 smo igrali kot predskupina hrvaškim legendam Let 3, leta 2016 pa kot predskupina Siddharti in na hrvaškem festivalu Shiwaona.

Leto 2016 je prineslu tudi izid prvega videospota – za pesem Rabim te,

Leta 2017 pa smo zmagali na glasbenem tekmovanju Rock vizije…

To so mejniki naše zgodbe, nam pa v srcu ostajajo čisto vsi nastopi po Sloveniji in tujini, kjer smo pridobili naše zveste fene.

Nepozabni so bili tudi nastopi, ko smo skupaj muzicirali z Andražem Hribarjem, Zoranom Predinom in Trkajem.

Če povzamemo našo zgodbo in življenje: ROCK’N’ROLL!!!

Trenutno se Čarliji pripravljamo na snemanje nove plate, nikakor pa ne bomo v tem času manjkali na odru. Prihajajoče špile najdete spodaj.

PRIHAJAJOČI ŠPILI

MOTO SHOW - 1716388099

MOTO SHOW

  Charliji bomo nastopali na moto show.

MOTO SHOW

MOTO SHOW - 1716388099

 

Charliji bomo nastopali na moto show.

MOTO SHOW - 1716388099

MOTO SHOW

  Charliji bomo nastopali na moto show.

MOTO SHOW

MOTO SHOW - 1716388099

 

Charliji bomo nastopali na moto show.

 

 

 

GALERIJA

Par utrinkov iz Festivala Rock vizije

 

Nekaj utrinkov iz koncertnega zaključka Dneva ženskega rokometa na Nami

Charlie Butter Fly kot predskupina Siddharti

 

Glasrock 2015

 

 

VIDEO SPOTI