Smejmo se Prosti čas in Sprostitev

Gledališka predstava BUH POMAGEJ

SMEJMO SE, produkcija in trženje gledaliških komedij

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija

Scenarij: Boris Devetak, Žan Papič • Režija: Danijel Malalan • Kostumografija: Tina Bonča • Scenografija: Klemen Merhar, Boštjan Majcen • Producent: Smejmo se • Koproducent: Kosovelov dom Sežana

Gledališka predstava BUH POMAGEJ 001

V enem in edinem vaškem bifeju Eden se iz dneva v dan odvijajo enake zgodbe. Izkušen gostinec Marko do obisti pozna navade svojih gostov, zato ob nedeljah bife odpre nekoliko prej. Na kavico in jutranja modrovanja takrat namreč prihaja Tuljo, lastnik pogrebnega zavoda Eden manj.

Tudi tistega usodnega nedeljskega jutra ob premlevanju dogodkov vaškega življenja sanjata nov in drugačen svet, le da ju tokrat med sanjarjenjem preseneti obisk gospoda Boga. Razočaran nad človeštvom jima ta slovesno naznani, da pripravlja nov vesoljni potop. Novica ni kaj prida spodbudna in Tuljo in Marko nad njo nista najbolj navdušena. Ko pa jima Vsemogočni pove, da sta med vsemi Zemljani edina, ki bosta vesoljni potop preživela, postanejo prijatelji. Prijateljski odnos opogumi Tulja in Marka, da Bogu začneta sugerirati načrt nove, pravičnejše ureditve sveta. Tekom dogajanja doživita svoj notranji razvoj in se iz egocentričnih in koristoljubnih Slovencev začneta spreminjati v bojevnika za dobrobit vsega človeštva …

USTVARJALCI

BORIS DEVETAK soavtor in igralec

Humorist, glasbenik, producent in soavtor ter sovoditelj številnih uspešnih televizijskih ( TWC Dnevnik, Tv Poper, Alora pridem več k’sno!, Ma kaj nas briga …) in radijskih oddaj (Dober glas gre v deveto vas, Ma ka ste me taku gljedeli, Toč, Radio Paprika, Malo za š(t)alo – malo za hec, RadioAktivni val…). Z veseljem skoči tudi na gledališke deske (Karst Brothers – Škovace, Tv Poper v živo, Radiokativni live1, Radioaktivni live2, In sedmi dan… in seveda Buh pomagej).

 ŽAN PAPIČ soavtor in igralec

ŽAN PAPIČ soavtor in igralec

Eden najobetavnejših stand-up komikov mlade generacije je prisoten na vseh pomembnejših stand-up dogodkih. Na festivalu Stand up komik leta 2011 je oder delil z imeni kot so Jonas, Rifle, Vid Valič, Matjaž Javšnik, Ranko Babič, Perica Jerković, Tin Vodopivec… in osvojil drugo mesto. Napisal je scenarij za film Tak si in v njem odigral tri vloge. Na nacionalni televiziji je vodil oddajo Evrovizijski TV laboratorij, danes pa je voditelj oddaje Ambienti. Vloga pogrebnika Tulja je njegova prva gledališka vloga.

FRANKO KOROŠEC igralec

FRANKO KOROŠEC igralec

Obiskoval je gledališko šolo Slovenskega stalnega gledališča in se tam sprva zaposlil kot organizator, kasneje pa postal član igralskega ansambla. Leta 1998 je dobil angažma v italijanskem gledališču La Contrada v Trstu, od leta 2007 dalje pa deluje kot svobodnjak (Glumac je…glumac…je glumac, Sezona naročenih umorov, Pronto Mama…). Sodeloval je v raznih oddajah na nacionalni televiziji (Peta hiša na levi, TV Poper…) in v raznih filmskih produkcijah v Slovenji in Italiji. V zadnjem času je slovenski publiki poznan kot gostilničar Marko v seriji Ena žlahtna štorija.

DANIJEL MALALAN režiser

DANIJEL MALALAN režiser

 

Filmski in gledališki igralec, režiser, TV-ustvarjalec, glasbeni avtor in pevec je diplomiral na AGRFT in živi razpet med Ljubljano in Primorsko. Kot svobodni umetnik sodeluje z vsemi primorskimi in nekaterimi osrednjeslovenskimi gledališči (Trio, Do nazga). Vodi in oblikuje različne dogodke, nastopil je na več pevskih festivalih. Redno sodeluje s številnimi televizijskimi in radijskimi postajami, za njim je tudi nekaj filmskih vlog (Nahrani me z besedami, Slovenka, Outsider, serija Strasti). Za svoje delo je prejel več nagrad.


 

OBVESTILO O ZASEBNOSTI

NA ODRU

FRPRUH, koncert-komedija 10.1.2019 - 1604083711

FRPRUH, koncert-komedija 10.1.2019

Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje Četrtek, 10. januar 2019, ob 20:00 Vstopnice: prodajna mesta Mojekarte.si (BS Petrol, BS Logo, OMV ...

FRPRUH, koncert-komedija 10.1.2019

FRPRUH, koncert-komedija 10.1.2019 - 1604083711

Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

Četrtek, 10. januar 2019, ob 20:00

Vstopnice: prodajna mesta Mojekarte.si (BS Petrol, BS Logo, OMV …)

Nakup vstopnic

Več informacij: www.nasmejmo.se

 

FRPRUH

Igralsko-glasbena zasedba: Matjaž Javšnik (humorist) • Vlado Poredoš (vokal, kitara) •  Jure Tori (harmonika, klaviature) •  Bojan Bergant (kitara) •  Ivo Vidergar (kitara) • Mitja Tori (bas kitara) •  Peter Jeretina (bobni) •  Kristijan Adamlje (saksofon) • Ečo Matko (pozavna) • Lovro Lezič (trobenta)

Koncert-predstava traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

Legendarni Orleki so se z največjimi hiti in novoizkopanimi skladbami podali na glasbeno avanturo, oplemeniteno z edinstvenim knapovskim humorjem. Svojemu knap’n’rollu s primesmi jazza, funka, popa in narodnozabavne glasbe so pridali pripovedi in anekdote iz rudarskega življenja. Povzete po knjigi »Rudarske zgodbe in pripovedi«, ki je izšla ob 200-letnici rudarjenja v Trbovljah, so zaživele v interpretaciji igralca in humorista Matjaža Javšnika.

Frpruh je posvečen nabritim in bistrim revirskih rudarjem, ki so celo žalostne zgodbe znali oviti v tančico svojevrstnega humorja.

 

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI, monokomedija 26.1.2019 - 1604083711

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI, monokomedija 26.1.2019

Dvorana na Češnjici, Železniki Sobota, 26. januar 2019, ob 20:00 Prodaja vstopnic: Restavracija Lušina, Železniki (041 825 292) Spletna prodaja ...

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI, monokomedija 26.1.2019

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI, monokomedija 26.1.2019 - 1604083711

Dvorana na Češnjici, Železniki

Sobota, 26. januar 2019, ob 20:00

Prodaja vstopnic:

Restavracija Lušina, Železniki (041 825 292)

Spletna prodaja in prodajna mesta Mojekarte.si (Petrol, OMV, trafike 3DVA, kioski Delo…)

Nakup vstopnic

Več informacij: www.nasmejmo.se

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI

Avtor: Uroš Kuzman • Režiser: Perica Jerković

Ste pripravljeni na najboljše šale na temo šole? Tukaj je monokomedija o di(v)jakih in (m)učiteljih!

Uroš Kuzman nas v novi monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri tisti profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ – smeha.

Dolgoletni stand-up komik, izjemno cenjen tako s strani kolegov kot strani občinstva, je širšo prepoznavnost dosegel z nastopi v oddajah Na žaru z Ladom Bizovičarjem, kjer je pošteno popekel Jana Plestenjaka in – na njegovo izrecno željo – tudi samega predsednika Boruta Pahorja. Poznamo ga tudi iz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija in kot člana zabavnega Šaleškega študentskega okteta.

 

I ♡ NJOFRA, komedija 21.2.2019 - 1604083711

I ♡ NJOFRA, komedija 21.2.2019

Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje Četrtek, 21. februar 2019, ob 20:00 Vstopnice: prodajna mesta Mojekarte.si (BS Petrol, BS Logo, OMV ...

I ♡ NJOFRA, komedija 21.2.2019

I ♡ NJOFRA, komedija 21.2.2019 - 1604083711

Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

Četrtek, 21. februar 2019, ob 20:00

Vstopnice: prodajna mesta Mojekarte.si (BS Petrol, BS Logo, OMV …)

Nakup vstopnic

Več informacij: www.nasmejmo.se

 

I ♡ NJOFRA

Avtor: Milan Grgić • Režiser: Samo M. Strelec

Igrata: Gojmir Lešnjak Gojc, Vlado Novak

Maribor. 80. leta prejšnjega stoletja. Še je živ tovariš Tito, še imamo rešpekt do Ljudske milice, Jugoslovanske ljudske armade, še se ve, kdo pije in kdo plača in kdo ali kaj je zunanji sovražnik. V socialističnem bloku živita mož in žena. In njuna hči. On, morda »gradjansko lice na službi u JNA«, naturaliziran Mariborčan (Vlado Novak), in Ona, morda Ljubljančanka z meščanskim, intelektualnim pedigrejem (Gojmir Lešnjak Gojc). Nekega jutra On pri britju zagleda z rdečo šminko na ogledalo napisano sporočilo njegove ljube hčerkice: – Njofra! Hči je zbežala od doma – ker se bo poročila! In to skrivaj! Ne da bi vprašala ata, če dovoli! Nezaslišano. Mama za to seveda ve, a se dela, kakor da ne ve nič. In drži hčerki »štango«. Ko ata ugotovi še to, da žena ščiti hčerko, znori. Dvigne »auf« Ljudsko milico in se odloči, da bo šel do konca: Tale Njofra že ne bo njegov zet! Preprečil bo poroko, ugrabil bo hčer. In sploh: kdo je mladenič s čudnim imenom Njofra? Aha, to je Franjo!

Zaprašena, staromodna in rahlo nostalgična komedija, za vse jugo nostalgike in tiste, ki to niti slučajno ne želijo biti. S petjem in plesom – zakaj pa ne?!

Predstava traja 1 uro in 40 minut in ima glasbeni odmor.

 

ZVEZDANA MLAKAR v komediji ŠTEFKA VALENTIN, komedija 14.3.2019 - 1604083711

ZVEZDANA MLAKAR v komediji ŠTEFKA VALENTIN, komedija 14.3.2019

Kulturni dom Visoko pri Kranju Četrtek, 14. marec 2019, ob 19.30   Nakup vstopnic Več informacij: www.nasmejmo.se   SVETOVNO ZNANA ...

ZVEZDANA MLAKAR v komediji ŠTEFKA VALENTIN, komedija 14.3.2019

ZVEZDANA MLAKAR v komediji ŠTEFKA VALENTIN, komedija 14.3.2019 - 1604083711

Kulturni dom Visoko pri Kranju

Četrtek, 14. marec 2019, ob 19.30

 

Nakup vstopnic

Več informacij: www.nasmejmo.se

 

SVETOVNO ZNANA GLEDALIŠKA USPEŠNICA, KI JE DOŽIVELA TUDI FILMSKO PRIREDBO!

Štefka Valentin je komedija za posebno igralko, ki se s humorjem in iskrenostjo poda na pot samospoznavanja. Štefka ne sodi, Štefka ne moralizira, Štefka izbere sebe in s tem spremeni svet. Zvezdana Mlakar je Štefka Valentin. S srčnostjo in pogumom se je podala na pot samospoznanja. Kot prava ženska bojevnica spreminja sebe in spreminja svet okoli sebe. In pri tem je zabavna, kot malokdo, saj sta humor in pozitivizem stkana v njene haloške gene.

Ljudje nikoli ne obžalujemo tega, kar smo naredili tako, kot obžalujemo tisto, kar smo hoteli narediti, kar smo res želeli, pa si zaradi kakšnega nam takrat pametnega in razumnega razloga preprosto nismo upali … A sanje nikoli ne umrejo in Štefka se poda na pot iskanja svoje sreče, in jo tudi najde in s tem najde sebe. Pri tem spozna, da sanje nikoli niso tam, kjer mi mislimo, da so. V življenju ni naključij, so samo ključi, ki odpirajo vrata do skrivnosti življenja.

Štefka Valentin je zgodba o iskanju duše, je zgodba o popotovanju, ki ni samo popotovanje po resničnih pokrajinah, ampak je popotovanje, ki te na koncu pripelje do sebe.

Naslov izvirnika: Shirley Valentine
Avtor: Willy Russell
Režija: Peter Srpčič
Produkcija: Mestno gledališče Ptuj
Igra: Zvezdana Mlakar

POZOR! NIŽJA CENA VSTOPNICE VELJA LE DO 8. MARCA, DNEVA ŽENA!

 

RESNICA, komedija 28.3.2019 - 1604083711

RESNICA, komedija 28.3.2019

Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje Četrtek, 28. marec 2019, ob 20:00 Vstopnice: prodajna mesta Mojekarte.si (BS Petrol, BS Logo, OMV ...

RESNICA, komedija 28.3.2019

RESNICA, komedija 28.3.2019 - 1604083711

Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

Četrtek, 28. marec 2019, ob 20:00

Vstopnice: prodajna mesta Mojekarte.si (BS Petrol, BS Logo, OMV …)

Nakup vstopnic

Več informacij: www.nasmejmo.se

 

RESNICA / La Vérité

Varanje in laž sta že od samih začetkov zvesta človekova spremljevalca in zato tudi večno aktualna: Kaj je resnica? Kdaj je laž – pogojno rečeno – mogoče opravičiti in kdaj ima lahko katastrofalne posledice? Kdaj ljudje lažejo? Vsak od nas ima svojo resnico, prav tako pa tudi opravičilo, zakaj se je zlagal.

Resnica ni le situacijska, temveč tudi konverzacijska komedija. Dva para se v njej zapletata v zrcalno igro prikritih resnic in odkritih laži, da bi uspešno prebrodila nezvestobo v trikotniku, kjer sta mož in ljubimec iste ženske tudi najboljša prijatelja.

Zgodba v tej urbani komediji je res zelo vznemirljiva. Tako kot je lahko vožnja po zelo vijugasti cesti čez alpski prelaz, kjer nikoli ne veš, kaj bo za naslednjim ovinkom. Ali je potrebno vedno govoriti le resnico? Ali se je bolje kdaj pa kdaj zateči v laž, da bi srečno prišli skozi zapleteni labirint partnerskih odnosov?

Avtor pušča odprt konec in se lahko gledalec sam odloči, ali v tej predstavi vsi lažejo, varajo, prikrivajo resnico in se sprenevedajo ali to počne le glavni junak in so ostali trije le figurice na njegovi šahovnici.

Avtor: Florian Zeller • Prevajalec: Aleš Berger • Režiser: Alan Jelen • Scenografinja: Urška Loboda • Kostumografinja: Belinda Radulović • Izbor glasbe: Darja Hlavka Godina • Lektor: Jože Faganel • Producent: SSG Trst

Igralska zasedba: Vladimir Jurc, Tina Gunzek, Danijel Malalan / Primož Forte, Lučka Počkaj

Predstava traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

 

REALISTI, kabaret 25.4.2019 - 1604083711

REALISTI, kabaret 25.4.2019

Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje Četrtek, 25. april 2019, ob 20:00 Vstopnice: prodajna mesta Mojekarte.si (BS Petrol, BS Logo, OMV ...

REALISTI, kabaret 25.4.2019

REALISTI, kabaret 25.4.2019 - 1604083711

Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

Četrtek, 25. april 2019, ob 20:00

Vstopnice: prodajna mesta Mojekarte.si (BS Petrol, BS Logo, OMV …)

Nakup vstopnic

Več informacij: www.nasmejmo.se

 

REALISTI

Avtor: Jure Karas • Režiserka: Tijana Zinajić • Dramaturg: Jure Karas • Lektor: Srečko Fišer • Scenografinja: Neža Zinajić • Kostumograf: Matic Hrovat • Korepetitorja: Joži Šalej, Anže Vrabec • Oblikovalec svetlobe: Samo Oblokar • Producent: SNG Nova Gorica

Igralska zasedba: Peter Harl, Jure Kopušar, Matija Rupel, Urška Taufer, Žiga Udir; nastopa tudi: Anže Vrabec / Joži Šalej

Svet je šel po gobe, mi pa v najbližji nakupovalni center. Resničnostni šovi so naenkrat bolj resnični od novic. Tretji svet mučita ekologija in ekonomija, nas pa, koliko zdrži baterija. Treniramo pohlevnost. Hodimo v službe, ki jih ni. Samo še smrt in krediti so za nedoločen čas. Kam naj se normalen človek zateče drugam kot v teater? Nasmejmo se, preden bo prepozno.

»Kabaret je namenjen vam, spoštovano in izjemno občinstvo, ki kljub plazu impresivno butastega materiala, ki ga dostavljata splet in televizija, še vedno zberete moč za pot do gledališča. Je za pet igralcev, ki so dovolj genialni, da lahko ustvarjajo smeh iz praznega zraka in koncev cigaret. In je za pijanca, ker smo pač vesela, inkluzivna druščina. Dobrodošli med realisti – edinem resničnostnem šovu za normalne ljudi.« (Jure Karas)

Predstava traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

GALERIJA

POVPRAŠEVANJEARHIV

Arhiv preteklih dogodkov

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
9. december 2016
Kosovelov dom, Sežana

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
6. januar 2017
Kulturni hram Ignacija Borštnika, Cerklje na Gorenjskem

Ti nori tenorji
7. januar 2017
Kulturni center Semič

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
13. januar 2017
Kulturni dom Izola

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
19. januar 2017
SiTi Teater BTC

TI NORI TENORJI, komedija zmešnjav
19. januar 2017
Kulturni hram Ignacija Borštnika, Cerklje

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
20. januar 2017
Dvorana na Češnjici, Železniki

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
28. januar 2017
Prešernovo gledališče, Kranj

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
11. februar 2017
Kulturni center Semič

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
16. februar 2017
Kulturni dom Hrpelje

DEMOKRACIJA, groteska o iluziji imenovani demokracija
16. februar 2017
Kulturni hram Ignacija Borštnika, Cerklje

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
2. marec 2017
Kulturni dom Gorica

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
3. marec 2017
Siti Teater BTC

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
8. marec 2017
Siti Teater BTC

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
17. marec 2017
Dvorana Prve slovenske vlade, Ajdovščina

STARO ZA NOVO medgenericijska komedija
17. marec 2017
Dvorana na Češnjici, Železniki

MULC VAS GLEDA monokomedija
18. marec 2017
Kulturni center Semič

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
30. marec 2017
Kulturni dom Nova Gorica

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
1. april 2017
Kulturni dom Cerknica

Cucki, pasji dnevnik
3. april 2017
Kulturni hram Ignacija Borštnika, Cerklje

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
6. april 2017
SiTi Teater, BTC

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
7. april 2017
Špas Teater, Mengeš

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
12. april 2017
Kosovelov dom, Sežana

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
20. april 2017
Špas Teater, Mengeš

VEČNO MLADI, songdrama
20. april 2017
Kulturni hram Ignacija Borštnika, Cerklje

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
8. junij 2017
Grad Dobrovo

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
15. junij 2017
Dom kulture Braslovče

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
18. junij 2017
Večnamenska dvorana Grgarske Ravne

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
22. julij 2017
Dvorec Coronini, Šempeter pri Gorici

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
10. september 2017
Stara šola Temnica, Kostanjevica na Krasu

ČUDEŽNA TERAPIJA
5. oktober 2017
Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
12. oktober 2017
Kulturni center Litija

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
26. oktober 2017
Dom kulture Velenje

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
8. november 2017
Kulturni center Rogaška Slatina

ŠE VEDNO MAME
9. november 2017
Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

BUH POMAGEJ, vsemogočna komedija
10. november 2017
Družbeni dom na Krki, Ivančna Gorica

FRPRUH
4. december 2017
Delavski dom Trbovlje

FRPRUH
12. december 2017
Delavski dom Hrastnik

ČAKALNICA
12. december 2017
Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

BUH POMAGEJ
13. december 2017
Kulturni center Laško Sreda

S TREBUHOM ZA KRUHOM
15. december 2017
Prireditve Grajski Preddvor

BUH POMAGEJ
22. december 2017
Slovensko stalno gledališče Trst

BUH POMAGEJ
31. december 2017
Dom II. slovenskega tabora Žalec

FRPRUH
12. januar 2018
SiTi Teater BTC, Ljubljana

BUH POMAGEJ
18. januar 2018
Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

ČAKALNICA
25. januar 2018
Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

ČAKALNICA
26. januar 2018
Dvorana na Češnjici, Železniki

BOKSARSKO SRCE
1. februar 2018
Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

FRPRUH
2. februar 2018
Kulturni center Litija

BUH POMAGEJ
3. februar 2018
Kulturni center Tržič

BUH POMAGEJ
17. februar 2018
Kulturni dom Sv. duh pri Škofji Loki

BUH POMAGEJ
20. februar 2018
Kulturni dom Postojna

BUH POMAGEJ
21. februar 2018
Kulturni center Kočevje

PRIZNAM
29. november 2018
Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI
21. december 2018
Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje