Planšarija Dolga njiva, kvalitetno meso Naklo, mesarija Naklo, domača hrana Tržič

PLANŠARIJA DOLGA NJIVA

DOLGA NJIVA

Nebesa, vam rečem. Nebesa v tej naši lepi Sloveniji.

Ste kdaj razmišljali, da bi kam šli, pa nimate časa? Mislite, da ste prestari za v planine in visokogorje ali pa, da imate male otroke, ki še niso za nikamor, morda to, da bi nabrali smrekovih vršičkov za zdravila ali zdravilnih rož? Se vam je kdaj zahotelo nebeško dobre hrane, vsaj take na žlico in še česa? Bi se vam prileglo eno tako kislo mleko z debelo smetano, ki ga z žlico kar režeš in poleg sodi seveda kajla kruha? Dobite obiske iz tujine in bi jim radi na hitro pokazali malo naših nebes? Razmišljate o tistih nebeških razgledih, ki nam jih nudijo planine in visokogorje, pa kaj, ko je vse tako visoko in daleč …? Bi vam v tej norišnici in vročini v dolini godilo malo miru in tišine?

Imate fotoaparat, pa bi nekam na hitro skočili narediti nekaj noro lepih posnetkov, da bi se vsem vašim prijateljem ob njih cedile sline? Bi radi videli kako lepo cvetijo gorenjski nageljni na lesenih balkonih? Ali pa orla, ki vam “švisne” nad glavami v svoje gnezdo. Bi poslušali zvonjenje kravjih zvoncev in z otroki uživali v igri z mnogimi domačimi živalmi …?

Na vsaj tisoč vprašanj, ki se jih zastavljamo vsi vsak dan, je lahko en sam odgovor – DOLGA NJIVA. Resnično in brez reklamnih laži. Ko enkrat to vidiš in doživiš, si daš ta nebesa pod masivno Košuto tam zadaj za Tržičem v dušo. In pa še komu poveš ali ga vzameš s seboj, da je še njemu lepo.

In kje je to?

Tam zadaj za Tržičem! Pri črpalki desno, pa skozi Tržič, naprej v smeri čudovite Dovžanove soteske, mimo Čadovelj, skozi Jelendol, naprej po makadamu do križišča z oznako za vse mogoče in tudi za Dolgo njivo, ob slikovitem potočku po oznakah do parkirišča na 1255 mnv. Iz Tržiča do sem je le 16 km. Razkošje, ne? Parkiramo, vzamemo s seboj kar potrebujemo, dobro voljo obvezno in levo v hrib mimo table, kjer piše Dolga njiva 20 minut. In ko pridemo ven iz gozda, se nam odprejo oči in usta ostanejo odprta. Toliko lepote za nagrado za samo tako kratko pot. Planšarija, kjer nam nudijo Kleindienstovi, ki upravljajo planino in planšarijo, skoraj vse, je pred nami. Ostalo nam podarja narava. Če le znamo vzeti vase, videti in uživati. Le dvajset minut je naprej do Zgornje Dolge njive, kjer se razkošje lepote podvoji. Z roba pod Malo Košuto se vidi lep del avstrijske Koroške od Obirja, pa naše Koroške z Uršljo goro, na desno pa vsa kulisa Karavank, za nami pa velik del strme Košute. In če je čas in volja, jo lahko mahnemo na Malo Košuto, ki nam vzame pol ure časa, pa 2057 m visoka travnata Tolsta košuta je tako izzivalna, da se ji težko upremo, pot nanjo nam vzame uro časa. Lahko pa se odpravimo na Košutnikov Turn, ki nam vzame ob vzponu 2 uri in pol. Razgledi s teh vrhov so izjemni in nepozabni.

In nepozabno je tudi druženje in hrana na planšariji na Spodnji Dolgi njivi.

Nebesa na tej čudni zemlji, vam rečem. Ne oklevajte! Polepšajte si dan in še koga vzemite s seboj, da bo še njemu lepo. Kako malo je včasih potrebno, da primemo sanje in doživimo nebesa.

Dolga njiva, na 1400 mnv je tam tudi zaradi vas, verjemite!

Naj vam bo na njej nebeško lepo!

 

Popotnik po lepotah Slovenije –

Janez Medvešek

 

 

 

 

Za dodatne informacije o naši ponudbi pokličite 051 686 095 ali pošljite poizvedbo na elektronsko pošto matic.kleindienst@gmail.com.

Foto: Janez Medvešek

Obiščite turistično planšarijo Dolga Njiva in se naužijte neoknjene narave, ter se okrepčajte z okusno domačo hrano.

 


Dolga njiva je odlična izhodiščna točka za izlete in pohode na okoliške vrhove, kot so Košutnikov turn, Tegoška planina, Planina Pungrat, Dom na Kofcah, Sedlo potok in drugi.

Planšarija Dolga njiva, kvalitetno meso Naklo, mesarija Naklo, domača hrana Tržič

NAŠA PONUDBA

Odlična domača kuhinja - 1695878388

Odlična domača kuhinja

Planšarija Dolga njiva je pravi naslov za vse ljubitelje prave domače kuhinje. Tu vam bodo postregli z domačimi dobrotami, zaradi ...

Odlična domača kuhinja

Odlična domača kuhinja - 1695878388

Planšarija Dolga njiva je pravi naslov za vse ljubitelje prave domače kuhinje. Tu vam bodo postregli z domačimi dobrotami, zaradi katerih se boste vračali na kmetijo na Dolgi njivi znova in znova.

Neokrnjena narava - 1695878389

Neokrnjena narava

Obiščite planšarijo Dolga njiva, se sprostite v miru in tišini gora, ter naužijte svežega gorskega zraka. Po nekaj urnem izletu ...

Neokrnjena narava

Neokrnjena narava - 1695878389

Obiščite planšarijo Dolga njiva, se sprostite v miru in tišini gora, ter naužijte svežega gorskega zraka. Po nekaj urnem izletu na katerega izmed okoliških vrhov, se vam bo obisk gorske kmetije prav prilegel, saj se boste okrepčali z okusnimi domačimi dobrotami.

Domače živali - 1695878389

Domače živali

Obiščite nas in pripeljite otroke, da se poigrajo z našimi domačimi živalmi. Pri nas imamo pravi mini živalski vrt. Uživali ...

Domače živali

Domače živali - 1695878389

Obiščite nas in pripeljite otroke, da se poigrajo z našimi domačimi živalmi. Pri nas imamo pravi mini živalski vrt. Uživali boste v opazovanju svojih otrok, kako se brezskrbno igrajo po brezmejnem igrišču z našimi domačimi živalmi.

GALERIJA

VIDEO

POVPRAŠEVANJE

[contact-form-7 id="3532" title="Post Lenova main contact SL"]