Martina Gamboz – Interakta Mediji, Posel in Gospodarstvo

Martina Gamboz – Interakta

Specializirani za pridobivanje EU sredstev in kulturni management.

Martina Gamboz – Interakta, prokurist podjetja, je diplomirala iz književnosti v Italiji. Bila je urednica televizijske kulturne oddaje na RTV Slovenija, TV Koper – Capodistria in novinarka Radia Koper-Capodistria. V svoji poslovni karieri je kot direktorica javnega zavoda spodbudila prijavo evropskih projektov, opravila projektno in finančno vodenje ter pridobila znatna nepovratna sredstva. Poslovne izkušnje je kasneje pridobila tudi v tujini. V Italiji je več let sodelovala z oddelkom za kulturno dediščino Dežele Veneto v vlogi komunikacijskega managerja in prevajalke v sklopu projekta CAMAA čezmejnega sodelovanja Slovenija – Italija 2007-13.

Poslovno sodeluje pri prijavi in vodenju evropskih projektov pri Evropskem Interesnem Gospodarskem Združenju Marco Polo system iz Benetk.

Pripravila je projekte za razne naročnike: javne zavode (Slovensko narodno gledališče Maribor), občine (občina Piran, občina Novigrad, itd.), kulturne ustanove iz Slovenije (Društvo slovenskih pisateljev), Italije (ERPAC iz Gorice), Hrvaške (IKA- Istarska kulturna Agencija Istarske županije, itd.). Za Svet Evrope iz Bruslja je organizirala mednarodni simpozij in v Berlinu leta 2017 prejela glavno nagrado za projektno idejo YouInHerit 2! na dnevu odprtih vrat programa Srednja Evropa.

Interakta d.o.o. je inovativno svetovalno podjetje, ki deluje na področju pridobivanja nepovratnih EU sredstev in kulturnega managementa. Poslanstvo podjetja je omogočiti naročnikom pridobivanje evropskih sredstev ter korektno črpanje le-teh.

Podjetje INTERAKTA ponuja naročnikom številne storitve za širjenje poslovnih možnostih.

Naši ključni sektorji strokovnega znanja so:

 • pridobivanje evropskih sredstev,
 • vodenje projektov,
 • mreženje na mednarodni ravni,
 • priprava razpisnih dokumentacij,
 • vodenje in organizacija prireditev,
 • tolmačenje in
 • uredniška dela.

Storitve:

Martina Gamboz

PONUDBA-PODJETJA

MartinaGamboz-cover

Evropski projekti

Pridobivanje EU nepovratnih sredstev Naše delo se prične v pogovoru z Vami z zasnovo projektne ideje: identificiramo želje naročnika skupaj ...

Evropski projekti

MartinaGamboz-cover

Pridobivanje EU nepovratnih sredstev

Naše delo se prične v pogovoru z Vami z zasnovo projektne ideje:

 • identificiramo želje naročnika
 • skupaj z naročnikom zasnujemo projektno idejo
 • najdemo nepovratna EU sredstva za realizacijo projekta

Management projekta

Pri naslednji fazi Vam nudimo celostno storitev koordinacije in managementa projekta v skladu z vašimi navodili:

 • koordiniramo projektne aktivnosti
 • koordiniramo administracijo projekta
 • izvedemo promocijske storitve: seminarji, tiskovne konference, projektna srečanja, komunikacijske kampanje …

Reference

 • Zunanja tehnična pomoč projekta COME-IN! za Občino Piran. https://www.interreg-central.eu/Content.Node/COME-IN.html
 • Za Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije priprava Analize kulturnega potenciala obalno-kraške regije v sklopu projekta REFREsh – Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage, ki je financiran iz transnacionalnega programa Centralna Evropa (http://www.interreg-central.eu).
 • Priprava Lokalnega programa kulture Občine Piran.
 • Monitoring projekta RIVIERA4SEASONS2 za Občino Piran. https://www.facebook.com/feelntaste/
 • Vodenje Unesco Kongresa v Lipici, november 2017 https://www.drustvo-dsp.si/
 • Organizacija Seminarja v občinski palači v Palmanovi v sodelovanju z občino Palmanova, E.I.G.Z. Marco Polo system iz Benetk, Februar 2016.
 • Organizacija seminarja v Balah (HR) o čezmejnem sodelovanju, decembra 2014 v sodelovanju z Istrsko županijo – oddelek za kulturo, IKA – Istrsko kulturno agencijo, Marco Polo System, sofinancer Svet Evrope iz Bruslja.
 • Organizacija seminarja o programu Ustvarjalna Evropa (Creative Europe: an opportunity for culture) v Cankarjevem domu v Ljubljani, junij 2014.
 • Koordinacija projekta »VeRo Tour – Venetian Routes: Enhancing a shared European multi-cultural sustainable tourism«, ki ga sofinancira Evropska komisija iz Programa 43/G/ENT/CIP/12/B/N02S022 – Competitiveness and Innovation Framework Programme (CIP).
 • Priprava analize učinkov kulturnih dogodkov in analize obiskanosti objekta »Mediadom Phyrani«, ki sta služili kot vsebinski iztočnici razpisne dokumentacije projekta. Občina Piran je na podlagi prijave pridobila 1MIL EUR.

Reference prokurista:

 • Projekt manager YouInHerit projekta za E.I.G.Z. Marco Polo system iz Benetk. https://www.interreg-central.eu/Content.Node/YouInHerit.html
 • Communication manager CAMAA projekta za Deželo Veneto https://www.regione.veneto.it/web/cultura/progetto-camaa
 • Priprava razpisne dokumentacije za prijavo projekta »Openmuseums. Mreža slovenskih in italijanskih muzejev: valorizacija in tehnološka inovacija v muzejih zgodovinskih mest severnega Jadrana«  in vodenje projekta do novembra 2012. Projekt sofinancira Program čezmejnega sodelovanja Slovenija – Italija 2007-2013.
 • Priprava razpisne dokumentacije za prijavo projekta »Adristorical lands, history, culture, tourism, arts and ancient crafts in the European Adriatic territory« in vodenje ter koordinacija projekta do novembra 2012. Projekt sofinancira Program čezmejnega sodelovanja Ipa Jadran 2007-2013.
 • Priprava razpisne dokumentacije za prijavo projekta »Gledališki zvoki Suoni teatrali«  in vsebinska koordinacija projekta. Projekt sofinancira Program čezmejnega sodelovanja Interreg III A 2000 -2006.
 • Sodelovanje pri pripravi razpisne dokumentacije za prijavo projekta »MIN-TOUR – Manjšine in turizem- turistična animacija in promocija«  in koordinacija projekta. Projekt sofinancira Program čezmejnega sodelovanja Slovenija – Italija 2007-2013.

 

MartinaGamboz-cover

Druge storitve

Konsekutivno tolmačenje in prevajanje Nudimo visoko kakovostno storitev prevajanja in tolmačenja iz slovenščine v italijanščino in obratno. Pri tolmačenju poskrbimo ...

Druge storitve

MartinaGamboz-cover

Konsekutivno tolmačenje in prevajanje

Nudimo visoko kakovostno storitev prevajanja in tolmačenja iz slovenščine v italijanščino in obratno. Pri tolmačenju poskrbimo tudi za opremo za simultano tolmačenje. Tolmačimo na mednarodnih srečanjih, tiskovnih konferencah, seminarjih, javnih prireditvah, poslovnih sestankih, itd… Imamo bogate izkušnje na tem področju.

Vodenje prireditev

Nudimo kakovostno vodenje prireditev v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku. Vodimo prireditve za državne, občinske, lokalne in turistične praznike, mednarodna srečanja, festivale, tiskovne konference, obletnice javnih zavodov, podelitve priznanj … Naše izkušnje so jamstvo za storitev, ki vključuje tudi skrbno pripravo scenosleda.

Organizacija dogodkov

Organiziramo dogodke v sodelovanju z javnimi ustanovami in podjetji, ki potrebujejo celostno organizacijo dogodka. V ta sklop spada tudi organizacija seminarjev, priprava razstav, tako umetniških kot razstav ob obeležitvi vaših obletnic.

 

MartinaGamboz-cover

Kultura

Gledališko društvo/Skupina Skysma Gledališko društvo Skysma združuje slovenske in italijanske umetnike, ki aktivno ustvarjajo kulturne dogodke. Osnovni cilj društva je ...

Kultura

MartinaGamboz-cover

Gledališko društvo/Skupina Skysma

Gledališko društvo Skysma združuje slovenske in italijanske umetnike, ki aktivno ustvarjajo kulturne dogodke. Osnovni cilj društva je podpreti sodelovanje med inštitucijami in posamezniki. Gledališko društvo Skysma sofinancirata skozi leta Občina Piran in Ministrstvo za Kulturo RS.

 

 

GALERIJA

POVPRAŠEVANJE
  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]