MED – Čebelarstvo Pislak Obrt in Storitve, Živila, Ostalo

Med, Čebelarstvo Pislak

Danes je čebelarstvo Pislak največji proizvajalec čebelarskih izdelkov (med, matični izvleček, izdelki iz voska, itd.) v Sloveniji in eno od večjih v EU. Zadovoljimo lahko potrebe po medu, čebeljih maticah, matičnem mlečku, vosku in ostalih čebeljih pridelkov ne samo manjših, ampak tudi večjih kupcev po svetu. Ker se zavedamo pomena kakovosti medu, ki ga ponujamo potrošnikom, smo že leta 2007 uvedli stalni nadzor v pridelavi medu, matičnega mlečka ter cvetnega prahu HACCP. Čebelarstvo Pislak se lahko pohvali lahko pa se pohvalimo tudi z lastnim priročnim laboratorijem, ki omogoča nadzor nad glavnimi parametri, ki so pokazatelji kakovosti. Leta 2013 smo uspešno prestali nadzor kontrole kakovosti našega medu in pridobili pravico do uporabe označbe Slovenski med z geografskim poreklom SMGO.

V Čebelarstvu Pislak Bali se zavedamo pomena kvalitete in našim pridelkov ne dodajamo nobenih konzervansov ali drugih aditivov, hkrati pa smo pozorni tudi na to, da čebele živijo v čim bolj neokrnjenem okolju. Prepričani smo, da boste naš trud in kvaliteto izdelkov prepoznali tudi vi, zato vas vabimo, da jih poskusite.

Naši proizvodi:

  • Med (več vrst – CVETLIČNI, GOZDNI, KOSTANJEV, HOJEV, LIPOV, AKACIJEV in AJDOV MED)
  • Cvetni prah
  • Matični mleček
  • Propolis
  • Medomix
  • Vosek in izdelki iz voska
  • Medica
  • Medena čokolada
  • Suho sadje v medu

 

Zanimivosti:

  • Čebele morajo za 1 kg medu obiskati do 2 milijona cvetov.

  • Vsak naravni med se po določenem času shranjevanja strdi, to je pojav, ki mu rečemo kristalizacija medu in je za nekatere sorte medu znak kakovosti. Na ta način se med na naraven način konzervira za daljše obdobje, iz tega pojava pa izvira tudi staro slovensko ime za med, to je strd.

 

PONUDBA-PODJETJA

PONUDBA ČEBELARSTVA PISLAK

Čebelarstvo

MED

Med  je dragocena hrana rastlinskega izvora, ki jo čebele pripravljajo z nabiranjem nektarja ali medičine in medene rose ali mane ...

MED

Čebelarstvo

Med  je dragocena hrana rastlinskega izvora, ki jo čebele pripravljajo z nabiranjem nektarja ali medičine in medene rose ali mane na rastlinah, temu dodajo izločke lastnih žlez, vse skupaj zgostijo in shranijo v pokritih celicah satovja.

Vrste našega medu:

  • CVETLIČNI MED
  • GOZDNI MED
  • KOSTANJEV MED
  • HOJEV MED
  • LIPOV MED
  • AKACIJEV MED
  • AJDOV MED
  • PORCIJSKO PAKIRANJE

Vsebuje približno 40 % sadnega sladkorja (fruktoze), 34 % grozdnega sladkorja (glukoze), 1-4 % trsnega sladkorja, 17,7 % vode in 5,3 % drugih snovi, kot so vitamini (posebej vitamin C), dušikove spojine, minerali, atraktanti …, ki dajejo različnim vrstam cvetličnih in gozdnih medov specifične lastnosti.

Med je hrana in zdravilo, uporablja se brez kulinarične priprave, je izrednega okusa, ki je všeč skoraj vsakomur. Uživamo ga samostojno ali pa v kombinaciji z različnimi živili v obliki napitka ali namaza.

 

MATIČNI MLEČEK - 1713606436

MATIČNI MLEČEK

Presni matični mleček v steklenih kozarčkih po 30g, 160g ali 700g v zaščitni stiroporni embalaži To je substanca, ki jo ...

MATIČNI MLEČEK

MATIČNI MLEČEK - 1713606436

  • Presni matični mleček v steklenih kozarčkih po 30g, 160g ali 700g v zaščitni stiroporni embalaži

To je substanca, ki jo izločajo mlade čebele in je namenjena prehrani čebeljega zaroda prve tri dni življenja, čebelja matica pa je celo življenje hranjena izključno z matičnim mlečkom.

Dokazano je bilo, da deluje protivnetno, antibakterijsko in antivirusno (deluje celo na viruse gripe), povečuje energijo in vzdržljivost ter odpornost na stres in bolezni, ima biostimulativni učinek, pospešuje izmenjavo snovi v organizmu, stimulira parasimpatični center vegetativnega sistema in povečuje izločanje adrenalina, pomaga pri vzdrževanju tonusa kože, rasti las in nohtov, sodeluje pri regeneraciji celic in tkiv,

 

CVETNI PRAH - 1713606437

CVETNI PRAH

Cvetni prah je vir esencialnih aminokislin, kot so linolna, linoleinska, arahidonska, ki so človeku nujno potrebne, vendar jih človeški organizem ...

CVETNI PRAH

CVETNI PRAH - 1713606437

Cvetni prah je vir esencialnih aminokislin, kot so linolna, linoleinska, arahidonska, ki so človeku nujno potrebne, vendar jih človeški organizem ne more sam sintetizirati in jih je potrebno zaužiti s prehrano. Od vitaminov vsebuje vitamine

B-kompleksa, provitamin A ter vitamine C, D in K. Cvetni prah zelo priporočamo rekonvalescentom in starejšim ljudem za boljše počutje ter vegetarijancem kot pomemben izvor aminokislin.

Deluje proti prebavnim motnjam, uravnava delovanje črevesja, spodbuja nastajanje belih in rdečih krvničk ter hemoglobina, krepi imunski sistem, deluje antioksidativno, nevtralizira proste radikale in tako preprečuje bolezni srca, nastanek raka in upočasnjuje staranje, spodbuja delovanje možganov, spodbuja in boljša razpoloženje, krepi vid, pomaga pri premagovanju stresa in pri virusnih obolenjih, preprečuje bolezni prostate, lajša težave hipertrofije in blaži vnetja, krepi funkcijo jeter…

Propolis

PROPOLIS

Propolis, imenovan tudi čebelja zadelavina ali čebelja smola, vsebuje več kot 70 različnih snovi. Približno 55 % propolisa predstavlja 30 ...

PROPOLIS

Propolis

Propolis, imenovan tudi čebelja zadelavina ali čebelja smola, vsebuje več kot 70 različnih snovi. Približno 55 % propolisa predstavlja 30 različnih vrst smol in balzamov, ki jih čebele nabirajo na drevesih ter predelejo z žlezami slinavkami, okrog 10 % je eteričnih olj, do 5 % cvetnega prahu ter 30 % voska.

Uporablja se pri vnetjih grla, bronhitisu, herpesu, razjedah na želodcu in dvanajsterniku, vnetjih v prebavnem traktu, paradontozi, opeklinah, poškodbah kože in abscesih.

 

MEDICA

MEDICA

Medica, narejena po staroslovanski recepturi, je ena najstarejših pijač na svetu, ki nastane s procesom fermentacije iz izbranih sort medu ...

MEDICA

MEDICA

Medica, narejena po staroslovanski recepturi, je ena najstarejših pijač na svetu, ki nastane s procesom fermentacije iz izbranih sort medu in vode povsem brez umetnih dodatkov. Združuje zdravilne lastnosti medu z opojem najodličnejših desertnih vin.

Uživanje rahlo ohlajene medice (6 do 10 C) vas bo razvedrilo in okrepilo. Ponudite jo kot aperitiv ali desertno vino.

GALERIJA

POVPRAŠEVANJE