Moderne zavese, svetovanje pri zavesah, oblikovanje tekstila – Nataša Lenček

Moderne zavese, svetovanje pri zavesah, oblikovanje tekstila – Nataša Lenček

V podjetju AMBIENT vam nudimo izdelavo modernih zaves po meri, izdelavo dekorativnih blazin in drugih izdelkov iz dekorativnega blaga. Vsem našim naročnikom smo na voljo za strokovno svetovanje pri izbiri zaves, materialov in načina izdelave. S šivanjem zaves in drugih izdelkov iz dekorativnega blaga imamo dolgoletne izkušnje. V tem času smo vzpostavili tradicijo visoke kakovosti, ki jo vzdržujemo z uporabo kvalitetnih materialov in nenehnemu sledenju novih smernic pri izdelavi modernih zaves po meri.

Zavese sodijo med najpomembnejše elemente notranje dekoracije. Prostor lahko v hipu spremenijo v dom, pisarno ali podkrepijo kakšno drugo namembnost prostora.
Šivanje zaves je natančno opravilo. Zahteva veliko znanja, pripomočkov, velikokrat pa tudi mnogo domišljije.  Danes je na tržišču toliko različnih vrst materialov, karnis, možnosti gubanja, smeri nagiba, da je za izdelavo optimalne zavese potrebno poiskati pomoč nekoga, ki se s tem poklicno ukvarja in pozna vse možnosti dekoracije, ki jih ponujajo moderni materiali in mehanizmi za pritrditev senčil.

Moderne zavese, svetovanje pri zavesah, oblikovanje tekstila - Nataša Lenček 001

Proces izdelave zaves

Izdelava zaves je proces, ki se začne v prostoru, kamor bomo zaveso obesili. Na ogledu po željah stranke in našem svetovanju določimo obliko izdelave zavese, material in barvo. Nato se izdela načrt za šivanje zavese in po tem načrtu se v šivalnici zaveso izdela. Monter v prostoru kamor je zavesa namenjena namesti mehanizem, ki je za naš tip izdelave zavese potreben. Na mehanizem pritrdimo izdelano zaveso in naše delo je opravljeno. Vi pa lahko začnete uživati v na novo okrašenem prostoru.

Z veseljem vam bomo z našimi izkušnjami in znanjem pomagali polepšati vaš bivalni ali delovni prostor.

Zavese po meri

Zavesa se prilagaja mnogim dejavnikom v prostoru: velikosti okenske odprtine, višini stropa, ravnini tal,… Praktično nemogoče je, da bi v kolikor toliko unikaten prostor obesili že pripravljeno zaveso. S tem bi se tudi oropali možnosti široke izbire materiala, barve in drugih dejavnikov, ki so tako pomembni pri izbiri zaves. Zato šivamo zavese po meri.

Podobno kot pri pomerjanju obleke pri šivilji, pomerimo včasih tudi zavese. Če ste si izbrali npr. zaveso, ki naj se dotika tal, je velikokrat potrebno potem, ko je zavesa obešena, še enkrat prilagoditi zaveso nagibu tal, ki so praviloma zmeraj vsaj malo nagnjena in zavesa to lahko odkrije oziroma prikrije. Podobno velja, kadar lovimo nagib okenske police, stropa ali kakšne druge orientacijske točke, kateri se prilagaja zavesa.

Moderne zavese, svetovanje pri zavesah, oblikovanje tekstila - Nataša Lenček 007

Dekorativne blazine

Dekorativne blazine lahko uporabljamo na sedežnih garniturah, lahko jih uporabljamo kot sedalo ali naslon na klopeh ali stolih ali pa jih uporabljamo zgolj kot dekorativni element za popestritev prostorov.
Blago za dekorativne blazine izberemo glede na namembnost in prostor uporabe. Za zunanje prostore moramo izbrati blago, ki je posebej namenjeno zunanji uporabi, za sedala spet blago, ki je bolj trpežno. Če želimo dekorativno blazino uporabiti zgolj kot dekoracijo, pa je naša edina skrb, da bomo izbrali blago, ki bo čimbolj polepšalo prostor v katerem bomo imeli dekorativne blazine.

  • Za vse dekorativne blazine najprej zašijemo polnilo. Polnilo je lahko iz pene različnih trdnosti, iz pralne silikonske vate ali gosjega perja.
  • Za sedala bomo običajno uporabili peno, za naslone in okrasne blazine pa silikonsko vato ali gosje perje.
  • Peno vedno oblečemo v tanko kopreno, da se lažje preobleče dekorativno blazino. Silikonsko vato ali gosje perje pa damo v pralno blago.
  • Prevleko lahko naredimo na zadrgo, z gumbi ali s preklopom.
  • Polnilo potem vstavimo v prevleko iz dekorativnega blaga, in blazina je končana.
  • Dekorativne blazine lahko okrasimo še z resicami, kedr trakom oz. vrvico oblečeno v blago ali volano.

Za dodatne informacije ali naročilo nas pokličite na 041 676 247 ali pošljite poizvedbo na natasa.lencek@siol.net.

GALERIJA

POVPRAŠEVANJE

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]