Gradbena dokumentacija, sončne elektrarne, električne polnilnice

GLOBAL INŽENIRING

Gradbena dokumentacija, sončne elektrarne, električne polnilnice logo

Gradbena dokumentacija, sončne elektrarne, električne polnilnice

Skupaj s strokovno usposobljenimi partnerji nudimo celovito ponudbo priprave potrebne dokumentacije, od pridobitve gradbenega dovoljenja do pridobitve uporabnega dovoljenja.

Priprava celotne dokumentacije za pridobitev gradbenega in uporabnega dovoljenja, ki vključuje pripravo projektne dokumentacije, koordinacija med projektantom, upravno enoto in naročnikom, tudi za legalizacijo obstoječih objektov.

 • Pridobivanje gradbene dokumentacije
 • Pridobitev lokacijske informacije
 • Pregled prostorskih aktov
 • Priprava kompletne projektne dokumentacije (PGD, PZI, PID)
 • Pridobivanje projektnih pogojev
 • Pridobivanje soglasij k projetku za pridobitev gradbenega dovoljenja
 • Pridobivanje in priprava služnostnih pogodb
 • Priprava vloge za izdajo gradbenega dovoljenja
 • Zastopanje in usklajevanje med naročnikom, Upravno enoto in projektantom
 • Svetovanje in pomoč pri izvedbi razpisa za izvedbo del
 • Priprava ponudbe za izvedbo del
 • Izbira izvajalcev za izvedbo del
 • Nadzor pri izvedbi del
 • Priprava pogodb za izvedbo del
 • Priprava dokumentacije za pridobitev uporabnega dovoljenja podjetju

Potencialnim strankam nudimo 1 uro brezplačnega svetovanja. Svetujemo na področju pridobivanja dokumentacije za novogradnjo ali rekonstrukcijo objekta oziroma na širšem področju našega delovanja. Za brezplačno svetovanje nas kontaktirajte prek spletnega obrazca ali nam pošljite elektronsko sporočilo na global.inzeniring@siol.net. Za svetovanje se lahko dogovorimo v naših poslovnih prostorih, ali na zadevnem objektu. Za svetovanje na objektu zaračunamo samo potne stroške, v kolikor je ta izven Celja.

Gradbena dokumentacija, sončne elektrarne, električne polnilnice Global inženiring

 

 

ELEKTRIČNE POLNILNICE

Polnjenje električnih vozil, polnilne postaje za električna vozila

Podjetje Global Inženiring je posrednik za prodajo in montažo polnilnic oziroma polnilnih postaj za električna vozila. Global inženiring nudi celovito rešitev za postavitev polnilnih postaj… od potrebne dokumentacije do končne postavitve polnilnice. Nudijo nabavo in postavitev polnilnic Etrel za javno in zasebno rabo. Svoje storitve nudijo uporabnikom električnih vozil, upravljalcem parkirišč, lastnikom parkirnih površin, upravljalcem voznih parkov, prodajalcem električnih vozil, upravljalcem polnilne infrastrukture, ponudnikom storitev polnjenja, upravljalcem distribucijskih omrežij in občinam. Polnilnice Etrel so varne, hitre, zanesljive, z njimi boste prihranili denar in zaščitili svojo električno napeljavo. Hitro napolnite vaše električno vozilo v udobju svojega doma. Pametna polnilna postaja je primerna za vse vrste električnih vozil in nudi številne dodatne funkcionalnosti. Prihranite čas in denar z nadzorovanim polnjenjem. Izkoristite napredne možnosti nadzora moči polnjenja in se izognite preobremenitvi vaše napeljave. Najdite model in konfiguracijo, ki ustrezata vašim potrebam. Izberite med več vrstami vtičnic in kablov, močjo polnjenja in različnimi slogi oblikovanja ter se odločite za primerne napredne možnosti polnjenja.

Za dodatne informacije obiščite spletno stran: http://www.etrel.si/.

Polnjenje-električnih-vozil,-polnilne-postaje-za-električna-vozila,-Ljubljana 100 Polnilne postaje Etrel:

 • POLNIJO VARNO Polnilna postaja ves čas preverja povezavo z vozilom in stanje zaščite. Če katerikoli element sistema ne deluje brezhibno, postaja takoj prekine polnjenje in me opozori na napako.
 • POLNIJO HITRO Polnjenje na običajni hišni vtičnici traja bistveno dlje in predstavlja ozko grlo pri polnjenju mojega vozila. Ustrezna polnilna postaja mi omogoča, da lahko kadarkoli uporabim najvišjo moč, ki je na voljo.
 • VAM PRIVARČUJEJO DENAR Polnilna postaja samodejno sledi planu polnjenja, ki ga lahko nastavim glede na čas nižjih tarif za električno energijo in čas delovanja drugih porabnikov v domačem omrežju.* S tem preprečim izpad varovalk in uporabljam cenejšo energijo.

Polnjenje električnih vozil, polnilne postaje za električna vozila logotip etrel 105

Za dodatne informacije o naši ponudbi pokličite +386 (0)31 333 773 ali pošljite poizvedbo na global.inzeniring@siol.net.

SONČNE ELEKTRARNE

 

Pri Global inženiringu vam v sodelovanju s strokovno usposobljenimi partnerji nudimo celovito ponudbo izgradnje sončne elektrarne za vsakršne potrebe. Nudimo tudi vso potrebno vzdrževanje ter popolno zaščito novih in starih sončnih celic z nano premazom, ki povečajo energetsko učinkovitost.

Prav tako vam nudimo preglede sončnih elektrarn z snemanjem iz zraka ter kasnejšo analizo podatkov:

 

Prednosti: analiza podatkov v pisarni ogled mehanskih poškodb na sončnih celicah, ter na strehi, ki niso vidne z prostim očesom iz tal, ter določitev stopnje onesnaženosti celic.

Slike ali video posnetke lahko ogledamo na mestu samem ali kasneje v pisarni, na podlagi teh rezultatov se lahko kasneje odločimo o potrebni ali nujnosti sanacije sončne elektrarne.

Za dodatne informacije o naši ponudbi pokličite +386 (0)31 333 773 ali pošljite poizvedbo na global.inzeniring@siol.net.

 

NANO ZAŠČITA CRYSTAL

 

Crystal zaščita za sončne celice

Da izkoristek sončne elektrarne z leti pada je razumljivo in s tem je verjetno seznanjen vsak (bodoči) lastnik sončne elektrarne ali najemodajalec površine. Učinkovitost solarnih modulov se z leti zmanjšuje, solarne celice pa se »starajo«. Kaj pa vzdrževanje, ali tudi to vpliva na proizvodnjo elektrike?

Povečajte proizvodnjo sončne elektrarne s Liquid Glass Nanotechnology
Solar Coating Product. No. LGN-SC01

Večja učinkovitost in dolgotrajna zaščita

Solarni moduli, prevlečeni s Liquid Glass Nanotechnology Solar Coating, imajo edinstvene lastnosti. Sami se čistijo, varujejo naše okolje in dokazano proizvajajo več električne energije zaradi zmanjšanja odboja svetlobe na njihovi površini.
Zaradi zmanjšanja odboja in posledično povečanja prepustnosti svetlobe se izkoristek premazanega modula v sončnih dneh poveča do 3 %.
Sončna elektrarna z nazivno močjo 100 kW (peak) v Sloveniji zagotavlja letno proizvodnjo 105.000 kWh. Če je zaščitena s Liquid Glass Nanotechnology Solar Coating proizvede: 3 kW x 1050 sončnih ur/leto x 15 let = 47.250 kWh dodatne električne energije!
Vedno čista površina modula preprečuje izgubo moči glede na lokalne stopnje onesnaženja do 15 %. V našem primeru so povprečne izgube zaradi onesnažene površine za približno 5 % manjše.
Pri sončni elektrarni z močjo 100 kW (peak) pridobimo: 5 kW x 1050 sončnih ur/leto x 15 let = 78.750 kWh dodatne električne energije.

Prednosti

 • Večja energetska učinkovitost zaradi zmanjšanja odboja svetlobe na površini modula.
 • Aktivna samočistilna funkcija preprečuje izgubo učinkovitosti zaradi onesnaženja površine modula.
 • Daljša življenjska doba solarnih modulov zaradi povečane trdote stekla in odpornosti proti praskam.
 • Aktivna zaščita okolja zaradi fotokatalitičnega čiščenja zraka in razgradnje onesnaženih in drobnih trdih prašnih delcev.

Prevleka s Liquid Glass Nanotechnology Solar Coating prepričljivo izboljša učinkovitost solarnih modulov. Bistveno se zmanjšata odboj sončnega sevanja na površino modula ter obseg čiščenja.
Zmanjšanje odboja svetlobe do 65 % in izboljšanje učinkovitosti do 3 %.

Ta učinek je mogoč zaradi spremembe loma svetlobe na površini stekla. Tako kar najbolje izkoristimo sončno energijo in povečamo dobiček. Poleg tega precej prihranimo pri čiščenju modulov.

Onesnaženi moduli lahko izgubijo do 15 % svoje učinkovitosti. Premaz zaradi aktivnega samočistilnega učinka odstrani umazanijo z modula in tako podaljša frekvenco čiščenja.

Samočistilni učinek

Premaz s Liquid Glass NanotechnologySolar Coating je fotokatalitično aktiven. Tako modul, zaščiten s titanovim dioksidom, pri svetlobi ustvarja kisikove radikale. Aktivirani kisik omogoča oksidacijo organskih snovi in razgradnjo vseh organskih nečistoč, ki so v stiku s površino. Ta učinek je posledica hidrofilnih lastnosti modula, prevlečenega s Liquid Glass Nanotechnology Solar Coating na katerem se dežne kaplje ne ustavljajo, ampak spolzijo po površini. Nastane tanek sloj vode, ki enakomerno odteka po površini ter enostavno in varno izpira razgrajeno umazanijo.

Global inženiring je ekskluzivni distributer za Slovenijo.

Več podrobnosti si lahko preberete na http://newpro.de/en/crystalusion.html

Crystalusion zaščita za mobilne naprave

Pametna zaščita za pametne naprave, narave naredi odporne na vodo, poškodbe!

 • 600% trdnejša zaščita
 • 100% nevidna
 • 100% brez mehurčkov
 • 100% agnostične naprave

600% močnejše kot klasična zaščita zaslona.

Primerno za:

 • prenosnike
 • mobilne telefone
 • tablične računalnike
 • navigacije
 • očala
 • hišne računalnike
 • kamere

Global inženiring je ekskluzivni distributer za Slovenijo.

Več podrobnosti si lahko preberete na http://newpro.de/en/crystalusion.html.

 

Crystal Extreme

Izboljša vidljivost za varno vožnjo.

Zaščita za vetrobransaka stekla avtomobilov, vizirje čelad, vodoodporna, zmanjša onesnaženost z mrčesi in insekti. Nevidni premaz na podlagi nanotehnologije.

Global inženiring je ekskluzivni distributer za Slovenijo.

Več podrobnosti je na voljo na https://crystalxtreme.com in https://facebook.com/Crystalxtreme.

POVPRAŠEVANJE