Sanacija vlage

Sanacija vlage

URSA podjetje za elektroniko d.o.o. smo inovativno podjetje za elektroniko, ki je na trgu že skoraj tri desetletja. Usposobljeni smo za podrocje proizvodnje elementov za avtomatizacijo proizvodnje, svetovanja pri kompleksnejših problemih in njihovih rešitvah. Naš razvoj je usmerjen predvsem v ekološko naravnane produkte, kot je naš prodajni hit, sistem ECOpulse (sistem za izsuševanje kapilarne vlage), katerega inovativnost smo potrdili tudi z več nagradami in priznanji. Naše stalne stranke še posebej cenijo odzivnost, hitrost in prilagodljivost.

Sanacija vlage

 

Ena od najpogostejših težav, s katerimi se srečujemo v bivalnih prostorih je vlaga, zato ni presenetljivo, da lahko postanejo vlažne stene naš velik problem. Znano je, da voda vdira v stene zgradb skozi večje in manjše razpoke, kar pa ni toliko znano je to, da voda potuje tudi po kapilarah, ki so tako majhne, da niso vidne s prostim očesom. Problem vlažnih sten, je velikokrat povezan z dvigom kapilarne vlage. Voda iz zemlje vstopa v zgradbo skozi kapilare v stenah (to si lahko predstavljamo kot, če v vedro vode pomočimo krpo in se začne voda vzpenjati po njej). Manjše kot so kapilare, večji je efekt. Po zidu zgradbe se lahko voda vspenja tudi do 6 metrov visoko. Zaradi mokrih zidov, so naši stroški ogrevanja in hlajenja lahko tudi do 65% več, kot pri suhem zidu, saj je lahko v kubičnem metru zidu tudi do 450l vode. Negativen vpliv pa ima tudi na zdravje, še posebej kadar imamo težave z dihali, saj spodbuja nastanek raznih bakterij, plesni in pršic. Nastanek zidne plesni je skoraj neopazen, saj se njen večji del razvije v zidu in jo opazimo šele ko prodre skozi omet in barvo. Zato je za zdravo bivanje med našimi stenami suho zidovje osnovnega pomena.

Na tržišču je več sistemov za preprečevanje vlage, veliko je neučinkovitih in probleme le zamaskirajo, istočasno pa uporabljajo razne kemikalije, kar pa na daljši rok le še poslabša stvari. Reševanja problema smo se lotili na način, ki ga uporablja tudi sama narava. Popolnoma brez kemikalij in strupenih materijalov, ki nam že tako preveč zastrupljajo okolje in sicer s postopkom elektroosmoze. Pri postopku elektroosmoze obrnemo kapilarni tok vode in s tem povzročimo, da se voda začne pomikati iz zidov nazaj v zemljo. Pri tem pa s seboj odnaša tudi različne toksine in soli, ki so se skozi vsa leta nabirali v zidovih in nam s tem povzročali še dodatno škodo (oksidacija kovin, odpad ometa).

Večkrat nagrajeni sistem ECOpulse ponuja ekonomično in stalno rešitev odpravljanja kapilarne vlage brez gradbenih posegov. Primeren je predvsem za objekte, ki nimajo izvedene hidroizolacije, oziroma tam, kjer je le ta poškodovana. Sistem ECOpulse uporablja tehnologijo pulzno resonančne elektroosmoze, pri čemer vpliva na kapilarno vlago tako, da ji obrne kapilarni tok. Zaradi tega voda v kapilarah spremeni smer in se začne pomikati nazaj v zemljo. Sistem po vgradnji ne potrebuje več nobenega vzdrževanja in je še posebej primeren tam, kjer je poseg v gradbeni objekt onemogočen, oziroma nedovoljen (spomeniško zaščitene stavbe, gradovi, cerkve,…).

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani!

ECOPULSE SISTEM

Sanacija vlage s sistemom ECOpulse ponuja ekonomično in stalno rešitev odpravljanja kapilarne vlage BREZ GRADBENIH POSEGOV. Sistem je primeren vsepovsod, kjer ne želimo posegati v objekt z gradbenimi deli. Še posebej uporaben za objekte, ki nimajo izvedene hidroizolacije, oziroma tam, kjer je le ta poškodovana.

ECOpulse uporablja tehnologijo pulzno resonančne elektroosmoze, pri čemer vpliva na kapilarno vlago tako, da ji obrne kapilarni tok. Zaradi tega voda v kapilarah spremeni smer in se začne pomikati nazaj v zemljo. Sistem po vgradnji ne potrebuje več nobenega vzdrževanja in je še posebej primeren tam, kjer je poseg v gradbeni objekt onemogočen, oziroma nedovoljen (spomeniško zaščitene stavbe, gradovi, cerkve,…)

ECOpulse predstavlja inteligenten sistem, ki se v dobi digitalne tehnologije opira na skoraj pozabljena znanja analogne tehnike. Zaradi tega je ECOpulse sistem pri odpravljanju kapilarne vlage veliko bolj učinkovit, saj mu analogna tehnika omogoča frekvenčno in močnostno prilagajanje izsuševanem mediju in s tem zagotavlja maksimalen učinek.

ECOpulse sistem uporablja tehnologijo pulzno resonančne elektroosmoze, s katero naprava sama poišče resonančno frekvenco izsuševanega medija in s tem vpliva na kapilarno vlago, ki se vzpenja po stenah zgradb, ter ji obrne kapilarni vlek. Zaradi tega voda v kapilarah spremeni smer in se začne pomikati nazaj v zemljo. Zaradi tega se tudi precej zmanjša izločanje solitra oziroma kalijevega nitrata (KNO3) iz sten stavb.

ECOpulse sistem je zgrajen iz najkakovostnejših materialov pri čemer so vse elektronske komponente dodatno zaščitene pred vdorom vlage in morebitno oksidacijo in lahko zaradi tega deluje tudi v ekstremnih pogojih.

ECOpulse sistem je okolju in ljudem prijazen in ne emitira nevarnih frekvenc. Prav tako pa ne povzroča tudi nobenih emisij ali odpadkov, ki bi lahko škodovali naravi ali imeli kakršen koli negativen efekt na gradbeni objekt ali njegovo okolico.

Sanacija vlage 101

do SUHIH ZIDOV s sistemom ECOpulse.

CENOVNO NAJUGODNEJŠI med sistemi za elektroosmozno izsuševanje stavb. 

Smo EDINI SLOVENSKI PROIZVAJALEC tovrstnih naprav, zaradi česar vam je naša strokovna pomoč in ekipa vedno na voljo. Garancija za napravo 3 leta. 

Ker je SISTEM V CELOTI RAZVIT IN IZDELAN V SLOVENIJI, je davek na napravo in montažo le 9,5% DDV.

 ALI ŽELITE O NAŠI PONUDBI IZVEDETI VEČ?

Ecopulse

 

 

P.S.: Na naslednji povezavi imamo za vas BREZPLAČEN priročnik, ki vam bo pomagal prihraniti čas in denar:

Kako odpraviti problem vlažnih sten — Sebastijan Prislan

 

sanacija-vlage-ecopulse-doo

GALERIJA

KONTAKT

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]