Toplotne črpalke, kogeneracijske naprave, klimatizacija

Toplotne črpalke, kogeneracijske naprave, klimatizacija

Ekovit d.o.o. smo podjetje z 10-letnimi izkušnjami, praktičnim znanjem in strokovno usposobljenim osebjem, ki delujemo na področju energetskih sistemov, kogeneracijskih naprav, prezračevalnih sistemov, ogrevanja s toplotnimi črpalkami in biomaso ter solarnih sistemov s poudarkom na fotovoltaiki in shranjevanju sončne energije. Svojim strankam in poslovnim partnerjem nudimo dovršene, tehnično zahtevnejše in ekonomsko upravičene rešitve s področja energetike.

V prodajnem programu nudimo opremo priznanih evropskih in svetovnih proizvajalcev ter tudi izdelke iz lastne proizvodnje, saj smo v preteklih letih ogromno naporov in finančnih sredstev namenili razvoju lastnih produktov. Najbolj pomebni izdelki iz naše proizvodnje so kogeneracijske naprave Ekowatt in hibridne toplotne črpalke Ecoterm. Svojim poslovnim partnerjem nudimo tudi specialne izdelke, kot so toplotni izmenjevalci za izpušne pline, za hlajenje motorjev ali strojev in drugo hlajenje v industrijskih procesih. Nudimo in razvijamo tudi nadzorne sisteme za različne ogrevalne sisteme, energijski monitoring, shranjevanje in izkoriščanje sončne energije ipd.

Podjetje Ekovit d.o.o. že desetletje uspešno deluje na domačem trgu in v tujini, svoje zastopništvo imamo v Nemčiji. V prihodnje je cilj podjetja širitev tudi na trge držav članic EU.Toplotne črpalke 100

Poslanstvo

Visoka kakovost in tehnološka dovršenost ter prilagajanje individualnim zahtevam naročnikov je osnova naših prizadevanj za zadovoljstvo kupcev ter uspešnost podjetja. Stalno usposabljanje zaposlenih je temelj našega razvoja, saj vseskozi spremljamo razvoj naše dejavnosti v svetu, jo izboljšujemo in posodabljamo s poudarkom na kakovosti.

S svojim znanjem in storitvami želimo zadovoljiti naše kupce in končnega potrošnika. Od svojih dobaviteljev bomo zahtevali stalne izboljšave in najvišjo kakovost izdelkov, s sodobno organizacijo poslovanja pa dosegli optimalne dobavne roke in ugodne cene.

Želimo se uveljaviti na evropskem tržišču in postati prepoznavni med sorodnimi podjetji, pri tem pa nas vodijo vrednote:

 • kakovost,
 • zanesljivost,
 • učinkovitost,
 • prilagodljivost,
 • celovitost in
 • okoljska odgovornost.

Vizija

Vizija podjetja Ekovit d. o. o. je postati eden od vodilnih ponudnikov specialnih izdelkov ter storitev za industrijo in storitveni sektor.

Razvijali se želimo kot fleksibilen in zanesljiv poslovni partner ter trgu nuditi visokokakovostne in tehnološko napredne izdelke, polizdelke ter storitve za industrijo in storitveni sektor na področju energetike in obnovljivih virov energije.

Z lastno razvojno ekipo želimo in poslovnimi partnerji želimo razvijati konkurenčne in sodobne izdelke ter polizdelke in skupaj s partnerji osvajati nova tržišča. Tudi v bodoče bomo odprti za tržne novosti in poslovne priložnosti, za sodelovanje in povezovanje z raziskovalnimi in razvojnimi institucijami oz. partnerji.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani!

EKIPA

Direktor:
mag. Danijel Čemas

Obiskoval Fakulteto za matematiko in fiziko v Ljubljani ter uspešno zaključil znanstveni magisterij. Najprej delal na področju varstva okolja, zdaj se že več kot deset let ukvarja z načrtovanjem ogrevalnih sistemov in razvojem lastne linije produktov s področja obnovljivih virov energije.


Prodaja:
Anamarija Kregar

Naša zvesta sodelavka, ki opravlja naloge s področja računovodstva, financ, nabave ter stikov s strankami.


Tehnika in servis:
Benjamin Čemas

Strokovnjak na področju elektrotehnike in motoroznanstva. Okoli deset let je delal na področju sistemov za neprekinjeno napajanje, zdaj več kot deset let deluje kot strokovnjak za izvedbo, strokovni nadzor in servis sistemov s področja obnovljivih virov energije. Prav tako je vključen v vse ključne faze, predvsem pa testiranje novih izdelkov iz lastne proizvodnje linije.


Razvoj:
Jernej Čemas

Ima strokovno izobrazbo s področja strojništva ter tudi fotografije in oblikovanja. Že nekaj let predstavlja nepogrešljivi del razvojne ekipe, saj si brez njega oblikovanja in izdelave naših izdelkov ne znamo predstavljati.

PROIZVODI

Toplotna črpalka ECOTERM - 1656814878

Toplotna črpalka ECOTERM

ECOTERM je univerzalna toplotna črpalka za koriščenje različnih virov toplote – iz zraka, zemlje, vode, sonca ali odpadne toplote. Z zunanjo enoto toplotne ...

Toplotna črpalka ECOTERM

Toplotna črpalka ECOTERM - 1656814878

ECOTERM je univerzalna toplotna črpalka za koriščenje različnih virov toplote – iz zraka, zemlje, vode, sonca ali odpadne toplote. Z zunanjo enoto toplotne črpalke ECOTERM smo dosegli izredno tiho, skoraj neslišno delovanje, diskreten dizajn pa omogoča nemotečo postavitev v okolico.


Toplotna črpalka ECOTERM za delovanje koristi brezplačne vire energije iz vaše okolice:

 • zrak
 • zemlja
 • voda
 • sonce

Učinkovita

Toplotna črpalka ECOTERM temelji na najnovejši tehnologiji z visokim izkoristkom in dolgo življenjsko dobo.


Zanesljiva

V minimalističen dizajn toplotne črpalke ECOTERM vključuje vrhunski komponente priznanih evropskih proizvajalcev. Minimalno število odtaljevalnih ciklov, omogoča visoko učinkovito in stabilno delovanje tudi v najtežjih obratovalnih pogojih.


Preprosto najboljša

Z možnostjo kombinacije različnih toplotnih virov smo dosegli optimalni izkoristek sistema skozi celotno kurilno sezono. Edinstveni hibridni sistem koriščenja toplote zemlje je primeren tudi za obstoječe objekte z urejeno okolico.


Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani!

Toplotne črpalke in hladilni sistemi ECOTERM F - 1656814878

Toplotne črpalke in hladilni sistemi ECOTERM F

Notranja enota ECOTERM F: upravljanje preko računalnika ali pametnega telefona spletni nadzor krmiljenje direktnega in mešalnega ogrevalnega kroga po zunanji ...

Toplotne črpalke in hladilni sistemi ECOTERM F

Toplotne črpalke in hladilni sistemi ECOTERM F - 1656814878

Notranja enota ECOTERM F:

 • upravljanje preko računalnika ali pametnega telefona
 • spletni nadzor
 • krmiljenje direktnega in mešalnega ogrevalnega kroga po zunanji temperaturi
 • ogrevanje bojlerja
 • krmiljenje dodatnega vira ogrevanja (kotel ali vgrajeni el. grelec)
 • diskreten dizajn

Zunanja enota ECOTERM F

 • zunanja enota Fujitsu
 • inverterska tehnologija
 • max. temp. vode do 60/55C
 • hlajenje
 • visoka učinkovitost – SCOP do 4.2

Ekološka in trajnostna

Okolju najprijaznejši način ogrevanja. Zmanjšanje emisij CO2 za več kot 60 %.


Učinkovita

Toplotna črpalka ECOTERM F za delovanje koristi brezplačno energijo, uskladiščeno v okoliškem zraku. Pri običajnih temperaturah je ta delež do 75%. Tako je toplotna črpalka najcenejši vir energija v gospodinjstvu in tudi za podjetja.


Cenovno sprejemljiva

Zelo kratke vračilne dobe. Nižja investicija v primerjavi z drugimi obnovljivimi viri energije. Prihranki pri stroških ogrevanja tudi za več kot štirikrat.


Fleksibilna

Možnost samostojne uporabe preko celega leta ali pa priključitev na drugi ogrevalni vir. Z možnostjo kombinacije različnih energentov smo dosegli optimalni izkoristek sistema skozi celotno kurilno sezono.


Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani!

Kogeneracijska naprava EKOWATT - 1656814878

Kogeneracijska naprava EKOWATT

Mikro-kogeneracijska naprava deluje na osnovi motorja z notranjim izgorevanjem, ki poganja generator električne energije. Odpadno toploto pri hlajenju motorja, generatorja in izpušnih plinov se ...

Kogeneracijska naprava EKOWATT

Kogeneracijska naprava EKOWATT - 1656814878
Mikro-kogeneracijska naprava deluje na osnovi motorja z notranjim izgorevanjem, ki poganja generator električne energije. Odpadno toploto pri hlajenju motorja, generatorja in izpušnih plinov se izkoristi za ogrevanje prostorov in sanitarne vode ali za druge namene, elektriko, ki se ob tem proizvaja pa se lahko odda v omrežje ali porabi za lastne potrebe.


EKOWATT 5G – 30G

 • zemeljski plin
 • visok toplotni izkoristek naprave
 • čist izpuh

EKOWATT 7D – 50D

 • dizelsko gorivo
 • za objekte, kjer ni plinske infrastrukture
 • visok električni izkoristek naprave

Priložnost za podjetnike

 • Velika ekonomska vrednost
 • Možnost prodaje toplote in/ali električne energije
 • Kratka vračilna doba

Učinkovito

 • Skupna učinkovitost preko 90%
 • Preprosto upravljanje
 • Zanesljivo in tiho delovanje

Zanesljivo

 • Izboljšana lokalna oskrba  z energijo in večja avtonomija
 • Dolga življenjska doba vgrajenih komponent
 • Nizki obratovalni stroški

Ustvarjamo boljšo prihodnost

 • Visoka učinkovitost pretvorbe primarne energije
 • Nižji izpusti CO2
 • Lokalna proizvodnja energije

 


KAJ JE KOGENERACIJA?

Kogeneracija je skupna proizvodnja električne (in/ali mehanske) energije in koristne toplotne energije v istem procesu iz istega vira primarne energije. Obsega vrsto tehnologij, vendar vedno vključuje generator električne energije in sistem za rekuperacijo toplote. Kogeneracija bistveno učinkoviteje pretvarja primarno energijo v električno energijo in koristno toploto od ločene proizvodnje elektrike in koristne toplote.

Kogeneracijske naprave, ki so namenjene ogrevanju objektov, pri svojem delovanju kot stranski produkt proizvajajo električno energijo, ki jo država odkupuje na podlagi Uredbe o podporah električni energiji, proizvedeni v soproizvodnji toplote in električne energije z visokim izkoristkom, ki je bila objavljena v Uradnem listu RS 37/2009.

Koristi, ki jih prinaša kogeneracija, so za vsako državo pomembne, saj se s soproizvodnjo toplote in električne energije poraba goriva pomembno zniža (okvirno za tretjino) v primerjavi s termoelektrarno. Zniža se tudi emisija ogljikovega dioksida, celotni izkoristek energije pa je večji. Večje naprave se že dlje časa uporabljajo v praksi, vse bolj aktualne pa postajajo mikro-kogeneracijske naprave (do 50kW), namenjene tudi gospodinjstvom in manjšim poslovnim enotam.


Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani!

Kotli na biomaso - 1656814878

Kotli na biomaso

Pri nadzorovanem izgorevanju biomase v modernih kotlih, se zaradi popolnega izgorevanja pri visokih temperaturah znižajo emisije snovi, ki onesnažujejo okolje ...

Kotli na biomaso

Kotli na biomaso - 1656814878

Pri nadzorovanem izgorevanju biomase v modernih kotlih, se zaradi popolnega izgorevanja pri visokih temperaturah znižajo emisije snovi, ki onesnažujejo okolje (saje, CO, SO2 itd.). Visoke temperature, pri katerih izgoreva biomasa povzročijo, da izgorijo tudi smole in druge snovi, ki se sicer v starih kotlih odlagajo na stenah kurišča.

Ogrevanje z biomaso ima več pomembnih prednosti:

 • izkoristki kotlov za biomaso so tako visoki, da je potrebno pol manj lesa (biomase), kot pri ogrevanju s starimi kotli;
 • zaradi konstrukcije kotlov so praktično vsi gozdni odpadki enakovredno gorivo;
 • kotli so povezani z večjimi akumulatorji, zato je običajno dovolj, če naložimo kotel le enkrat dnevno;
 • pri ogrevanju z biomaso ne obremenjujejo okolja z dodatno emisijo CO2;
 • znižana je odvisnost države od uvoženih virov energije.

Ponujamo vam različne sisteme za izrabo lesne biomase:

 • kotle na polena z uplinjanjem;
 • kotle na pelete;
 • kotle na sekance;
 • peletne gorilnike za obstoječe kotle;

Poleg kotlov VALHER, tržimo tudi kotle znamk Herz, Centormetal, Schmitt, Effecta in drugih priznanih znamk.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani!

Prezračevanje - 1656814878

Prezračevanje

S sodobnimi izolacijskimi materiali, zelo dobrim tesnjenjem oken in vrat je potrebno prisilno prezračevanje bivalnih prostorov, da zagotovimo zadostne količine ...

Prezračevanje

Prezračevanje - 1656814878

S sodobnimi izolacijskimi materiali, zelo dobrim tesnjenjem oken in vrat je potrebno prisilno prezračevanje bivalnih prostorov, da zagotovimo zadostne količine svežega zraka. Prezračevalne izgube toplote v klasični hiši predstavljajo velik del ogrevalnih stroškov, pri varčnih in pasivnih hišah pa pomenijo bistveni del stroškov ogrevanja. Rešitev je v vračanju toplote iz odpadnega zraka in izkoriščanju toplote zemlje.

Rekuperatorji so prezračevalne naprave, ki imajo vgrajen toplotni prenosnik, s katerim zmanjšamo energijske izgube s prezračevanjem prostorov. Prezračevalni sistem je namenjen zagotavljanju kvalitetnega bivalnega okolja tako, da dovaja svež zrak v bivalne prostore stanovanja (spalnica, dnevna soba, otroške sobe, pisarna, …) ter odvajanju vlage, vonjav, škodljivih snovi in CO2 iz servisnih in drugih prostorov.

Prezračevalna naprava je sestavljena iz izoliranega ohišja, dveh zmogljivih tihih in varčnih EC ventilatorjev, zračnega toplotnega izmenjevalca, avtomatskega motornega by-passa (obvod izmenjevalca v poletnih nočeh za pasivno pohlajevanje), vsemi potrebnimi temperaturnimi tipali, filterskega dela (G4 + F7 filtracija) in kompletne avtomatike. Dodatno so rekuperatorji lahko opremleni s predgrelcem, ki preprečuje zmrzal kondenzata ali z entalpijskim izmenjevalcev, ki pozimi vrača del vlage, da zrak ni presuh. V poletnem času se temperaturni režim obrne in je zunaj bolj toplo kot v objektu, s čimer dosežemo razvlaževanja zraka v poletnem času.

V ponudbi imamo tudi lokalno prezračevanje z prezračevalnimi enotami različnih proizvajalcev in rekuperacijo toplote okoli 75%.

Tržimo prezračevalne sisteme znamk Helios, Zehnder, Paul, Lossnay in drugih priznanih proizvajalecv.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše celotne ponudbe in spletne strani!

 

STORITVE

Naše storitve obsegajo celoten inženiring

Energetsko svetovanje in načrtovanje

Pred pričetkom investicije priporočamo, da se izdela ocena toplotnih karakteristik objekta, pregled obstoječega/novega ogrevalnega sistema, pregled možnih načinov ogrevanja in izrabe obnovljivih virov energije ter izvede načrt sprememb in stroškovna ocena  investicije. Naše podjetje se zavzema za čim bolj racionalne oz. ekonomsko upravičene rešitve. Investicijo vam bomo priporočili le, če se vam vložek pred koncem življenjske dobe investicije povrne.

Ponujamo vam:

 • Izračun energetskih izgub objekta
 • Pregled možnih energetskih virov
 • Cenovna primerjava investicij za izrabo možnih virov energije
 • Primerjava različnih vrst ogreval v objektu – cenovna in energetska učinkovitost
 • Predlog rešitve za obstoječe in nove objekte
 • Stroškovno (investicija) in energetsko (obratovalni stroški) optimiranje sistema za stranko, ki zajema izbiro najbolj ekonomičnega energenta, ogreval in regulacije ogrevalnega sistema glede na potrebe stranke

Finančna podpora investicijam

Vašo investicijo lahko delno pokrijete z ugodnim “eko kreditom”, ki jih razpisuje Ekološki razvojni sklad Republike Slovenije ali z nepovratnimi sredstvi, s katerimi država spodbuja naložbe v energetsko učinkovitost ter izrabo obnovljivih virov energije za gospodinjstva in podjetja.

Vsem strankam, ki so nam zaupali izvedbo ogrevalnega ali prezračevalnega sistema, pomagamo tudi pri dokumentaciji za pridobitev nepovratnih sredstev in ekološkega kredita, v kolikor je to možno glede na izbran ogrevalni sistem.

Izvedba investicije in zagon sistema

Skupaj z našimi poslovnimi partnerji Vam nudimo vsa potrebna vodoinštalaterska in elektroinštalaterska dela znotraj objekta ter tudi instalcije za prezračevalni sistem. Ponujamo vam različne vrste ogreval, od talnega in stenskega gretja do radiatorjev in ventilatorskih konvektorjev.

V primeru, da imate lastne izvajalce, se srečamo z vašimi izvajalci ter jim izdelamo shemo vezave hidravličnih in elektroinštalacij, saj vam le tako lahko zagotavljamo najboljše rešitve.

Po izvedbi vseh instalacij vam vso tehniko spravimo v obratovanje, da vse komponente sistema delujejo medsebojno usklajeno. Naša storitev zajema zagon celotnega sistema ter nastavitve parametrov za optimalne izrabo energije in čim večje bivalno udobje.

Garancija in servis

Zavedamo se, da je hiter in učinkovit servis, poleg kakovostnih produktov, ena od najpomembnejših prednosti, ki jo lahko nudimo svojim strankam, zato imamo organizirano servisno službo, ki nudi servisne storitve za vse naše proizvode.

Na naše izdelke nudimo 12 oz. 24 mesečno jamstvo, v posebnih primerih je za doplačilo možno garancijske roke tudi podaljšati. Garancijo za dokupni program dajejo proizvajalci naprav. Strankam nudimo preventivne vzdrževalne preglede, da v največji meri preprečimo napake na naših napravah, obenem pa za naše produkte nudimo tudi nadzor naprav preko spleta in podaljšano garancijo. Za večje sisteme nudimo tudi pogodbeno vzdrževanje naprav.

POVPRAŠEVANJE