Turistično hortikulturno društvo Zdole

Turistično hortikulturno društvo Zdole

Turistično hortikulturno društvo Zdole Plakat-jurjevanje-2018

Turistično hortikulturno društvo Zdole je namenjeno povezovanju vseh ljudi, ki cenijo lepo, urejeno in zdravo bivalno okolje. Cilj društva je pomagati pri urejanju okolic hiš, vrtov in mestnih površin, ter ohranjati njihovo čistočo. V društvu pripravljamo različne prireditve, družabne igre, predavanja, prikaze obrezovanja drevja, izlete na vrtnarske razstave, sadike, semena in spomladanske čebulnice. Naša stalnica so dnevi odprtih vrat, ki v društveno okolje privabljajo nove obiskovalce. Smo v podobni situaciji, kot marsikatera druga društva po Sloveniji, ki temeljijo na prostovoljnem delu. Članstvo se je razredčilo, preostali člani pa so skupaj z društvom nabirali leta, zato smo veseli vsakega obiska in novega člana.

Članice in člani Hortikulturnega društva Zdole z ljubeznijo in s ponosom ohranjamo 50-letno tradicijo ozelenjevanja našega kraja in prirejanja kulturnih dogodkov. Zelena, vinogradniška pokrajina je dediščina, ki so nam jo za prihodne rodove zapustili predhodniki. V Zdolah smo preuredili ali na novo uredili številne ulice, trge, nabrežja in parke, ki jih uporablja vedno več prebivalcev in obiskovalcev našega kraja. Občutek za novo odkrito lepoto podeželja spodbuja številne prebivalce, da bi tudi sami kaj postorili za svoje ulice, bližnje otroško igrišče ali okoliško zelenje.

Naše društvo je prostor povezovanja med vsemi tistimi, ki bi radi negovali kulturo bivanja na podeželju in jo varovali. Na ta način širimo dejaven in odgovoren odnos slehernika za kakovost našega javnega prostora, ki je naša skupna in nenadomestljiva dobrina. S svojim delovanjem si prizadevamo skrbeti za naše okolje in s svojim zgledom vplivati na bolj odgovoren odnos do našega okolja. Prav tako pa si prizadevamo povabiti sosede in znance, da se nam pridružijo in nam pomagajo vzdrževale naše okolje čisto in lepo urejeno. Dobrodošli vsi, ki vam ni vseeno, v kakšnem okolju živimo in v kakšnem bodo živeli naši otroci. Vabljeni da se nam pridružite. Več kot nas je, uspešnejši smo.

 

Turistično hultikulturno društvo Zdole 100

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne šrevilke. Ne spreglejte naše spletne strani in ponudbe!

NAŠA PONUDBA

Prireditve - 1686198626

Prireditve

V društvu pripravljamo  različne prireditve, dužabne igre, predavanja, prikaze obrezovanja drevja, izlete na vrtnarske razstave, sadike, semena in spomladanske čebulnice. ...

Prireditve

Prireditve - 1686198626
V društvu pripravljamo  različne prireditve, dužabne igre, predavanja, prikaze obrezovanja drevja, izlete na vrtnarske razstave, sadike, semena in spomladanske čebulnice. Naša stalnica so dnevi odprtih vrat, ki v društveno okolje privabljajo nove obiskovalce.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne šrevilke.

Izleti in sejmi - 1686198626

Izleti in sejmi

V sklopu našega društva organiziramo različne izlete in sejme, za vse generacije, da se spoznajo z lepotami naše Slovenije in ...

Izleti in sejmi

Izleti in sejmi - 1686198626
V sklopu našega društva organiziramo različne izlete in sejme, za vse generacije, da se spoznajo z lepotami naše Slovenije in izmenjujejo izkušnje in znanje z ostalimi ljudmi izven naše skupnosti.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne šrevilke.

Urejanje okolice - 1686198627

Urejanje okolice

Naš primarni namen je pomagati pri urejanju okolic hiš, vrtov in mestnih površin, ter ohranjati njihovo čistočo. S svojim delovanjem ...

Urejanje okolice

Urejanje okolice - 1686198627
Naš primarni namen je pomagati pri urejanju okolic hiš, vrtov in mestnih površin, ter ohranjati njihovo čistočo. S svojim delovanjem si prizadevamo skrbeti za naše okolje in s svojim zgledom vplivati na bolj odgovoren odnos do našega okolja. Prav tako pa si prizadevamo povabiti sosede in znance, da se nam pridružijo in nam pomagajo vzdrževale naše okolje čisto in lepo urejeno. Dobrodošli vsi, ki vam ni vseeno, v kakšnem okolju živimo in v kakšnem bodo živeli naši otroci. Vabljeni da se nam pridružite. Več kot nas je, uspešnejši smo.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne šrevilke.

Kraj Zdole - 1686198627

Kraj Zdole

Zdole so razloženo naselje na slemenu Zdolskega hriba, v deloma zakraselem zahodnem delu Bizeljskega gričevja. Ovršje in prsojna pobočja pokrivajo ...

Kraj Zdole

Kraj Zdole - 1686198627
Zdole so razloženo naselje na slemenu Zdolskega hriba, v deloma zakraselem zahodnem delu Bizeljskega gričevja. Ovršje in prsojna pobočja pokrivajo vinogradi, na južni strani pa se nahaja zamočvirjen gozd , ki se imenuje Črna mlaka. V jedru samega naselja stoji baročna župnijska cerkev sv. Jurija. Prvotna podružnica videmske prafare je bila zgrajena okli leta 1700. Pred letom 1875, ko je bila posvečena je bila prenovljena v psevdoromanskem stilu.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne šrevilke.

GALERIJA

POVPRAŠEVANJE


    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]