Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ter Bosne in Hercegovine – Borli d.o.o. SL Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ter Bosne in Hercegovine – Borli d.o.o. EN Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ter Bosne in Hercegovine – Borli d.o.o. BS Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ter Bosne in Hercegovine – Borli d.o.o. SR

Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ter Bosne in Hercegovine – Borli d.o.o. Posel in Gospodarstvo, Ostalo

Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ter Bosne in Hercegovine

 

V podjetju Borli d.o.o.  svojim strankam svetujemo in opravljamo storitve pri vstopanju na trg Srbije ali Bosne in Hercegovine. Lahko vam svetujemo in pomagamo v zvezi s širitvijo poslovanja na omenjena trga; vam posredujemo informacije o zaposlovanju delavcev; vas seznanimo z mednarodnimi sporazumi, ki jih imata omenjeni državi in, ki predstavljajo prednost pri širitvi poslovanja na omenjena trga; vam podamo informacije o subvencijah, ki jih za širitev poslovanja nudi določena država; vas seznanimo s tem katera mesta nudijo boljše pogoje za poslovanje; kakšna je kultura poslovanja v določeni državi; kakšna je davčna politika…

Direktorica podjetja Borli d.o.o. je tudi predavateljica v Mednarodnem centru za prenos znanja, kjer predava o poslovnih priložnostih ter izzivih pri poslovanju na trgu Srbije in BiH, prav tako pa je tudi avtorica strokovnih člankov o poslovnem okolju v regiji Balkana na portalu Novi Podjetnik. S svojo bogato mrežo poslovnih in drugih kontaktov je doslej pomagala mnogim podjetjem in posameznikom pri vstopanju na nove trge.

Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ter Bosne in Hercegovine, Borli.si 100

Podjetjem in posameznikom, ki se obrnejo na nas lahko zraven svetovanja in poslovnih storitev pomagamo tudi pri odpiranju podjetja v Srbiji ali Bosni in Hercegovini in sicer s svetovanjem kaj je potrebno za ustanovitev podjetja, na koga se obrniti v določeni državi, kakšni so postopki in okvirni stroški ustanovitve podjetja.

Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ter Bosne in Hercegovine - borli.si 101Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ali Bosne in Hercegovine – Borli d.o.o.

Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi preko spletnega obrazca in naše kontaktne številke. Ne spreglejte naše ponudbe in spletne strani.

Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ter Bosne in Hercegovine – Borli d.o.o.

 

PONUDBA PODJETJA

Ustanovitev, odpiranje podjetja v Srbiji, BiH, Bosni, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem

Pravne storitve

Pravno svetovanje o ustanovitvi gospodarske družbe in začetku poslovanja v Srbiji in Bosni in Hercegovini Ustanavljanje gospodarske družbe v Srbiji ...

Pravne storitve

Ustanovitev, odpiranje podjetja v Srbiji, BiH, Bosni, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem

 • Pravno svetovanje o ustanovitvi gospodarske družbe in začetku poslovanja v Srbiji in Bosni in Hercegovini
 • Ustanavljanje gospodarske družbe v Srbiji
 • Svetovanje povezano z delovnim in davčnim pravom v Srbiji in BiH:
  • Zaposlovanje ustanovitelja gospodarske družbe
  • Tujec kot direktor v gospodarski družbi
  • Zaposlovanje domačih in tujih državljanov
  • Napotitev delavcev na delo v Srbijo ali BiH
  • Usposabljanje delavcev iz Srbije ali BiH v Sloveniji
  • Vrste davkov in davčne stopnje
  • Prispevki za socialno varnost
 • Pisanje in prevajanje pogodb in drugih pravnih aktov, ter usklajevanje z zakoni navedenih držav

Naše storitve se prilagajajo potrebam naših strank in zato jih stalno dopolnjujemo. Če potrebujete pravne ali poslovne storitve, ki niso navedene na naši spletni strani nam pošljite povpraševanje in z veseljem Vam bomo odgovorili in pomagali!

Ustanovitev, odpiranje podjetja v Srbiji, BiH, Bosni, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem

Poslovne storitve

Poslovne priložnosti v regiji: Subvencije za nove gospodarske družbe v Srbiji Svetovanje o prostih in poslovnih conah v Srbiji in ...

Poslovne storitve

Ustanovitev, odpiranje podjetja v Srbiji, BiH, Bosni, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem

 • Poslovne priložnosti v regiji:
  • Subvencije za nove gospodarske družbe v Srbiji
  • Svetovanje o prostih in poslovnih conah v Srbiji in BiH
  • Trenutne priložnosti za investicije v regiji
 • Svetovanje o kulturi poslovanja v Srbiji in BiH
 • Priprava dokumentacije za delovno in bivalno dovoljenje za delavce iz Srbije in BiH
 • Svetovanje v zvezi s knjigovodskimi storitvami in sedežem za novo gospodarsko družbo v Srbiji

Naše storitve se prilagajajo potrebam naših strank in zato jih stalno dopolnjujemo. Če potrebujete pravne ali poslovne storitve, ki niso navedene na naši spletni strani nam pošljite povpraševanje in z veseljem Vam bomo odgovorili in pomagali!

GALERIJA

POVPRAŠEVANJEDOMOV

“Noben tujec ne more poznati neke države, trga in mentalitete tako dobro kot domačin. Noben tujec ne more imeti tako pristnih in številnih kontaktov in poznanstev kot domačin. V Srbiji ter Bosni in Hercegovini smo domačini. Mi smo PRAVI naslov za Vas.”

Borli d.o.o.

 

Želite razširiti svoje poslovanje na trg Srbije ali Bosne in Hercegovine? Vas zanima kakšne so prednosti ter kateri izzivi Vas čakajo pri vstopanju na nove trge?

V kolikor želite poslovati v navedenih državah potem predstavljamo najboljšo možno izbiro za Vas! Pri nas lahko dobite informacije o mednarodnih sporazumih, ki jih imata sklenjene omenjeni državi, o davčni politiki, o prednostih in obveznostih, ki jih prinaša poslovanje na trgu Srbije in BiH. Lahko Vam pomagamo tudi z našo široko mrežo kontaktov, ki jih imamo Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Storitve v podjetju Borli d.o.o. opravlja magistra prava, avtorica strokovnih člankov in predavateljica za trg Srbije ter BiH pri Mednarodnem centru za prenos znanja.

Pri nas boste deležni osebne individualne obravnave, ki bo popolnoma zadovoljila vse Vaše želje! Za vedno pa bomo ostali tudi Vaš zanesljivi poslovni partner, ki Vam bo na voljo za vse kar boste potrebovali!

Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ter Bosne in Hercegovine Borli d.o.o. 102

ZAPOSLENI

Svetovanje in poslovne storitve za trg Srbije ter Bosne in Hercegovine Borli d.o.o. 103

Direktorica: Natalija Tokanović, LL.M.

 • Diploma Pravne fakultete Univerze Union v Beogradu, 2009
 • Praksa v odvetniški pisarni Simić v Beogradu, 2009 – 2011
 • Pravosodni izpit v Srbiji, 2011
 • Magisterij prava na Pravni fakulteti Univerze Union v Beogradu – smer Pravo Evropske Unije, 2013
 • Pro – agencija, zastopanje, svetovanje in druge storitve, s.p., 2012 – 2013
 • Borli d.o.o., 2014 –

Magistrica prava Natalija Tokanović je direktorica podjetja z večletnimi izkušnjami s pravnimi storitvami in delom v odvetniški pisarni. Specializirana je za gospodarsko pravo na področjih Srbije ter Bosne in Hercegovine na katerih ima veliko število poslovnih kontaktov. V Mednarodnem centru za prenos znanja predava o poslovnih priložnostih in izzivih pri poslovanju na trgu Srbije in BiH, na portalu Novi Podjetnik pa je tudi avtorica strokovnih člankov o poslovanju na omenjenih trgih.

Strankam svetuje pri vstopanju na trg Srbije ali Bosne in Hercegovine, pomaga pri vzpostavljanju kontaktov na novih trgih, pripravlja in z zakoni omenjenih držav usklajuje pogodbe, ponudbe, splošne pogoje, pomaga oziroma svetuje pri odpiranju podjetij oziroma podružnic v omenjenih državah, stranke usmerja na partnerske odvetniške pisarne, itd.

Kontakt:

Mobitel: +386 (0)40 830 087   

E – mail: natalija.tokanovic@borli.si

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/natalijatokanovic/


Menedžer: Boris Širaiy, M.Sc.

Menedžer Boris Širaiy je zadolžen za vodenje podjetja, pri delu s strankami pa je zadolžen za stike s partnerji iz Srbije in Bosne in Hercegovine.

Kontakt:

Mobitel: +386 (0)31 616 169 

E – mail: boris.siraiy@borli.si

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/borissiraiy/


Prokurist: Jože Širaj, ing. oec.

Zastopnik Jože Širaj ima bogate in dolgoletne izkušnje s poslovanjem podjetja izven meja Slovenije. V podjetju je zadolžen predvsem za stranke, ki prihajajo iz zahodnoevropskih držav. Zadolžen je za organiziranje sestankov in iskanje novih partnerjev v zahodni Evropi.

POGOSTA VPRAŠANJA

“Zanima me, kako dolgo traja postopek odpiranja podjetja v Srbiji?”

Postopek odpiranja podjetja traja približno 14 dni. Od tega je približno 7 dni potrebnih, da se zbere vsa potrebna dokumentacija in pooblastila, nato pa po predaji dokumentov sam postopek traja še približno 7 dni.


“Ali lahko zame ustanovite podjetje v Srbiji brez mojega odhoda v Beograd?”

Lahko, v tem primeru procedura traja nekaj dni dlje, kajti potrebno je zbrati vsa pooblastila, overjena pri notarju in prevedena pri sodnem tolmaču. V vsakem primeru pa se boste morali enkrat oglasiti v banki v Srbiji, kjer boste deponirali svoj podpis brez katerega ne morete uporabljati bančnih storitev v polnem obsegu.


“Ali lahko ustanovim podjetje d.o.o. v Srbiji, ki bo brez zaposlenih? Ali je lahko Slovenec direktor v srbskem podjetju d.o.o. brez zaposlenih?”

Lahko, v Srbiji je lahko podjetje brez zaposlenih. Direktor v srbskem podjetju brez zaposlenih je lahko Slovenec. V kolikor direktor v takem podjetju dobiva finančno nadomestilo, se mora v podjetju zaposliti.


“Koliko znaša najnižji osnovni kapital za ustanovitev podjetja d.o.o. v Srbiji?”

Najnižji osnovni kapital znaša 100 RSD, kar je približno 1 EUR.


 “Želim odpreti podjetje v BiH. Koliko znaša osnovni kapital in kako dolga je procedura ustanovitve podjetja?”

V BiH je procedura odpiranja podjetja drugačna v vsaki entiteti. V Republiki Srbski je osnovni kapital 1 KM, kar zanaša približno 0,5 EUR, medtem, ko v Federaciji BiH znaša osnovni kapital po novem 1.000 KM, kar je približno 500 EUR. Ker je procedura odpiranja drugačna, so tudi stroški, povezani s tem, drugačni, vendar pa v obeh entitetah procedura odpiranja podjetja traja približno 1 mesec.


“Ali lahko ustanovim podjetje d.o.o. v BiH, ki bo brez zaposlenih in v katerem bom naveden kot direktor?”

Ne. Za celotno BiH velja, da podjetje d.o.o. ne more biti brez zaposlenih, torej mora v podjetju dejansko biti zaposlena vsaj 1 oseba. Direktor v podjetju je lahko tuji državljan, ki mu ni treba biti zaposlen v podjetju. V kolikor bi se tujec želel zaposliti v svojem podjetju v BiH mora za to imeti urejeno najprej bivalno in nato še delovno dovoljenje. Za ureditev bivalnega dovoljenja pa mora oseba dejansko prebivati v BiH.


“Naše podjetje posluje v Srbiji. Zaradi spora s poslovnim partnerjem potrebujemo pravno pomoč. Ali nam lahko pomagate najti primernega odvetnika v Srbiji?”

Seveda. Sodelujemo z več odvetniškimi pisarnami v Srbiji. Sporočite nam svojo težavo in usmerili vas bomo v najprimernejšo pisarno za vas.

 

REFERENCE

Naša največja referenca so naše zadovoljne stranke. Z našim dobrim in uspešnim delom smo pomagali več kot 20 – tim podjetjem in posameznikom iz Slovenije in Evrope, naj omenimo samo nekatere od njih:

 • Amikod Capital Group Ltd
 • Visiodux Ltd
 • CorpoTag Ltd
 • InvoiceTrail Ltd
 • BizOnRate Ltd
 • LiquiditySafe Ltd
 • FactorPort Ltd
 • FindingEdge Ltd
 • Balz Maschinen AG
 • Most d.o.o., Rakek
 • KOMONT, J. Perušek, s.p.
 • Karnion d.o.o.
 • Ključavničarstvo na terenu, M. Rebec, s.p.
 • Termoplasting d.o.o., Beograd
 • Ključavničarstvo,  A. Abidović, s.p.
 • HM, H. Mušanović, s.p.
 • DSM – TIM d.o.o.
 • Ascaldera d.o.o., Beograd
 • AS-CAL d.o.o.
 • SDBW d.o.o.
 • Info house Ltd
 • Ekoprojekt Sistem d.o.o., Beograd
V podjetju Borli d.o.o. smo še posebej ponosni na naše poslovne partnerje s katerimi uspešno sodelujemo in skupaj z njimi realiziramo mnoge projekte:
 • TMG – BMC d.o.o.
 • Portal Novi podjetnik
 • Portal Wotrafocus
 • Mednarodni center za prenos znanja
 • Združenje za razvoj znanja
 • Wotra Universe Ltd
 • Wotra d.o.o.
 • S-Konto, S. Šivec, s.p.
 • Poslovno in računovodsko svetovanje, Š. Vidmar, s.p.

 

 

AKTUALNO

 • 31.5.2018:

Z današnjim dnem smo pričeli aktivno predstavljati Slovenijo v državah v naši regiji, v sodelovanju s Cluster House iz Srbije je izšel naš prvi članek o poslovnih priložnostih na slovenskem trgu:

Most Slovenija – Srbija

 • 07.4.2018:

Izšel je naš novi članek na temo poslovnih priložnostih na trgu Bosne in Hercegovine, ki ga lahko najdete na povezavi:

Balkan investment opportunities – Bosnia and Herzegovina

 • 20.3.2018:

Danes je na portalu Wotrafocus izšel naš članek za tuje trge o priložnostih za investiranje v Srbiji:

Balkan investment opportunities – Serbia

 • 17.3.2018:

Danes je na portalu Wotrafocus izšel naš novi članek o poslovanju in poslovni klimi v Bosni in Hercegovini:

Poslovna klima v BiH

 • 16.3.2018:

Skupaj z računovodkinjo Špelo Vidmar bomo v torek, 24.4.2018, znova organizirali seminar na temo: Prednosti, priložnosti in izzivi pri poslovanju v Srbiji: pravni, davčni in računovodski vidiki. Seminar bo organiziran v sodelovanju z Mednarodnim centrom za prenos znanja v Ljubljani. Več informacij in prijavo najdete na tej povezavi.

 • 15.3.2018:

Z današnjim dnem je naš partner na področju spletnih storitev postalo podjetje Wotra d.o.o.

 • 09.3.2018:

Zaradi velikega zanimanja bomo 11.4.2018 organizirali že tretji seminar na temo: Kako poslovati v Bosni in Hercegovini in na kaj je potrebno biti pozoren. Seminar bo ponovno organiziran v prostorih Mednarodnega centra za prenos znanja v Ljubljani. Več informacij in prijavo za seminar lahko najdete tukaj.

 • 29.01.2018:

V torek, 27.02.2018, bomo v  Mednarodnem centru za prenos znanja organizirali drugi seminar na temo Kako poslovati v Bosni in Hercegovini in na kaj je potrebno biti pozoren. Informacije o seminarju in prijavnica se nahajajo na tej povezavi. Vljudno vabljeni!

 • 25.01.2018:

V sodelovanju z računovodkinjo Špelo Vidmar in Mednarodnim centrom za prenos znanja bomo organizirali razširjen seminar na temo Prednosti, priložnosti in izzivi pri poslovanju na trgu Srbije: pravni, davčni in računovodski vidiki. Seminar bo 06.02.2018, prijavo in več informacij pa lahko najdete na tej povezavi. Vabljeni!

 • 21.11.2017:

V naše sodelovanje z Mednarodnim centrom za prenos znanja in soorganizacijo seminarjev se z današnjim dnem vključuje tudi računovodkinja Špela Vidmar, ki je v preteklosti vodila poslovanje računovodske hiše Unija v Beogradu. Verjamemo, da bomo na ta način vsem udeležencem ponudili še več informacij v zvezi s poslovanjem na trgih Srbije in BiH.

 • 15.11.2017:

Drugi seminar o poslovnih priložnostih in izzivih na trgu Srbije je uspešno končan. Veselimo se že našega prihodnjega srečanja!

 • 28.10.2017:

V sodelovanju z Mednarodnim centrom za prenos znanja bomo v sredo, 15.11.2017, organizirali drugi seminar o priložnostih, prednostih in izzivih pri poslovanju na trgu Srbije. Vljudno vabljeni!

 • 24.10.2017:

Uspešno smo organizirali prvi seminar o poslovnih priložnostih in izzivih na trgu Bosne in Hercegovine. Zahvaljujemo se soorganizatorjem na odlično organiziranem seminarju.

 • 07.10.2017:

V torek, 24.10.2017,  vas vabimo na seminar o poslovnih priložnostih na trgu Bosne in Hercegovine, ki ga bomo organizirali v sodelovanju z Mednarodnim centrom za prenos znanja. Več o seminarju lahko izveste tukaj.

 • 22.8.2017:

Med svoje poslovne partnerje smo dodali podjetje Wotra Universe Ltd, ki nas bo zastopalo na tujih trgih.

 • 20.6.2017:

V sodelovanju z Mednarodnim centrom za prenos znanja smo uspešno organizirali prvi seminar o poslovnih priložnostih na trgu Srbije. Utrinke s seminarja smo objavili v zavihku Galerija.

 • 16.6.2017:

Danes smo v sodelovanju s portalom Novi podjetnik objavili članek o prednostih, priložnostih in izzivih pri poslovanju s Srbijo:

Poslovanje s Srbijo I prednosti, priložnosti in izzivi

 • 01.6.2017:

Vabimo vas na seminar o poslovnih priložnostih na trgu Srbije, ki ga bomo organizirali v sodelovanju z Mednarodnim centrom za prenos znanja:

Vabilo na seminar

 • 21.5.2017:

Z današnjim dnem smo vzpostavili poslovno sodelovanje s spletnim portalom Novi podjetnik.

 • 18.5.2017:

Sklenili smo sodelovanje z Mednarodnim centrom za prenos znanja.

 • 10.4.2017:

Med svojimi poslovnimi partnerji pozdravljamo podjetje ASCALDERA d.o.o., s katerim smo vzpostavili sodelovanje pri zastopanju in realizaciji mednarodnega projekta.

 • 15.02.2015:

S podjetjem TMG – BMC d.o.o. smo vzpostavili dolgoročno sodelovanje pri zastopanju na tujih trgih.

 • 05.01.2015:

Naš novi poslovni partner je postalo podjetje BALZ Maschinen AG iz Švice, ki mu bomo pomagali s svojimi storitvami na področju Balkana.

 • 10.12.2014:

Naš prvi poslovni partner je postalo podjetje Visiodux Ltd iz Londona, ki namerava svoje poslovanje razširiti na trge Bosne in Hercegovine, Srbije in Hrvaške. Pri širitvi jim bomo pomagali s svojimi poslovnimi kontakti in storitvami, ki jih opravljamo za svoje partnerje v regiji.