INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
21°/20° Ljubljana
20°/19° Maribor 21°/19° Celje 21°/18° Kranj 23°/20° Koper 23°/20° Nova Gorica 19°/17° Postojna 21°/19° Novo Mesto 21°/18° Murska Sobota 20°/18° Slovenj Gradec 21°/20° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
growbox 9 JUN

Growbox je kot nalašč za urbano vrtnarjenje

BUDSEASON, Rok Budiselić s.p. SPLETNA TRGOVINA VIR
Že zelenica okoli hiše je dandanes pravi luksuz, kaj šele, da bi imeli zaplato zemlje, kjer bi lahko v miru vrtnarili. Zato se vse bolj razvijajo alternative, specifično urbano vrtnarjenje, ki ga omogoča sodobna tehnologija. Pravzaprav je lahko vrtnarjenje na ta način celo enostavnejše, če imamo growbox z vso potrebno opremo – kar v domačem stanovanju lahko uspešno gojimo raznovrstne rastline.

Čeprav se na prvi pogled zdi, da so rastline zelo zahtevne in je težko zagotoviti primerne pogoje za njihovo rast, če nimamo idealnih pogojev, v resnici lahko uspešno rekreiramo najboljše razmere tudi doma. Imamo namreč popolno kontrolo nad sestavo substrata, nad jakostjo in trajanjem osvetlitve, nad temperaturo, ventilacijo … Vse to nam omogoča growbox, ki v kompletu vključuje vse, kar potrebujemo za uspešno vrtnarjenje.

Kaj vse prinaša growbox?

Oprema za urbano vrtnarjenje je zelo raznovrstna, med seboj se precej razlikujejo tudi sami growboxi. Doma lahko vrtnarimo tudi v loncih, koritih ali visokih gredah, morda na balkonu ali terasi. V zaprtih prostorih pa to nalogo prevzame growbox s primerno osvetlitvijo in po potrebi še dodatno opremo.

V osnovi ponuja growbox vsaj prostor za substrat in vodo, kar rastline nujno potrebujejo za preživetje. Ima dobro izolacijo in preprečuje uhajanje materiala, kot tudi ščiti pred vdorom tujkov iz okolja. Growbox se lahko povsem zapre, da so rastline na varnem in lahko vzdržujemo idealne pogoje, lahko pa je odprt za enostaven dostop in dobro zračenje.

Po navadi ima growbox lastno osvetlitev, za ta namen uporabljamo LED luči za rastline s svetlobo primernih valovnih dolžin. Za enostavno regulacijo osvetlitve uporabljamo časovno stikalo, ki samodejno vklaplja in izklaplja luči ob pravem času. Lahko pa imamo tudi razno dodatno opremo, odvisno od tega, kako zahtevne so naše rastline. Dobimo lahko ventilacijo za zračenje, namakalne sisteme za avtomatsko zalivanje, grelne luči in grelnike za vzdrževanje višje temperature …