INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
21°/19° Ljubljana
20°/19° Maribor 21°/18° Celje 20°/18° Kranj 22°/21° Koper 22°/20° Nova Gorica 19°/18° Postojna 21°/19° Novo Mesto 21°/18° Murska Sobota 20°/18° Slovenj Gradec 22°/19° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
presnemavanje video kaset 23 MAJ

Kako poteka presnemavanje video kaset

Studio Vrtinec d.o.o. OBRT IN STORITVE VIR
Za digitalizacijo analogne video vsebine oziroma presnemavanje video kaset potrebujete več naprav, ki jih povežete, da omogočite pretvorbo. Najprej potrebujete napravo, s katero boste predvajali video kasete. To lahko vključuje kamero, s katero so bili posneti originalni posnetki, videokamero, s katero ste snemali spomine na kasete, snemalnik zvoka za glasbene ali govorne posnetke ali projektor za filmske trakove, s katerim ste projicirali starejše filme na platno. Vsaka od teh naprav verjetno ima izhodni signal, ki ga lahko priključite na zaslon, na primer televizor, za predvajanje posnetkov.

Povezava in snemanje na računalnik

Nato boste za presnemavanje video kaset potrebovali digitalni pretvornik, ki bo zajemal signal iz vaše naprave in ga pretvoril v digitalni format, primeren za shranjevanje na računalnik. Ta pretvornik se poveže med vaš videopredvajalnik in računalnik, kjer bo signal snemal. Pretvornik običajno omogoča povezavo z računalnikom prek USB priključka. Ko je pretvornik pravilno povezan, ga lahko uporabite za snemanje video vsebine na računalnik. V primeru, da ste originalne posnetke ustvarili z digitalno kamero, ki jo je mogoče neposredno povezati z računalnikom, poseben pretvornik ni potreben.

Pretvornik za digitalizacijo

Da lahko preoblikujete analogno video vsebino v digitalni format, potrebujete pretvornik. Pretvornik, ki ga lahko kupite po cenah od 100 do 2000 evrov, se vstavi med vaš videopredvajalnik ali staro videokamero. Pretvornik sprejme analogni signal iz vaše predvajalne naprave in ga pretvori v digitalni signal, ki ga zajame grafična kartica vašega računalnika. Ta digitalni signal je nato shranjen kot digitalna datoteka. Za zajem in urejanje digitalnih posnetkov potrebujete video montažni program na računalniku. Ta programska oprema omogoča sprejem digitalnega signala s pretvornika in njegovo snemanje na računalnik.

Presnemavanje video kaset poteka tako, da ko kasetni predvajalnik predvaja kaseto, pretvornik pretvori analogni signal v digitalni, nato pa računalnik zabeleži ta digitalni signal. Ta proces poteka v realnem času, kar pomeni, da računalnik snema tako hitro, kot se kasetni posnetek predvaja. Na računalniku se ob tem procesu ustvari video datoteka, ki jo lahko predvajate na katerem koli računalniku s programom za predvajanje medijskih datotek. Končno boste lahko to video datoteko prenesli na USB ključek ali trdi disk ter jo predvajali na drugih napravah kot je pametna televizija.