26
OKT
Konopljino olje se uporablja tudi v kuhinji
Med olji imamo kar nekaj izbire, v kuhinji uporabljamo vsestransko olje za peko in kuhanje, ki služi predvsem kot vir maščobe. Boljše olje pa imamo za solate in druge hladne jedi, pri katerih pridejo posebej do izraza odlike olja. Tu se konopljino olje najbolje obnese in lahko prepriča tudi tiste, ki se dobro spoznajo na gurmanska olja.
Konopljino olje ima posebne značilnosti
Že na prvi pogled bomo prepoznali konopljino olje, ki ima značilno zelenkasto barvo. Lahko je nekoliko bolj redko in tekoče, ni pa nujno, da se bo v teh lastnostih bistveno razlikovalo od drugih olj. Prepoznali bomo barvo in hitro zavohali tudi aromo, ki je prav tako značilna. Gotovo pa konopljino olje najbolj navduši s svojim okusom, ki takoj prepriča ljubitelje okusnih solat in drugih hladnih jedi.Težko je opisati okus konopljinega olja, rečemo lahko le to, da dejansko ponuja svojo vsebino, ki pri drugih oljih pogosto manjka. Če želimo solato res dopolniti in nadgraditi, bomo gotovo izbrali takšno olje. Naredi zanimiv učinek, ki se zelo lepo poda k solatam, prelivom, namazom in podobnim specialitetam.