INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
12°/9° Ljubljana
11°/9° Maribor 12°/9° Celje 11°/9° Kranj 21°/13° Koper 20°/14° Nova Gorica 17°/7° Postojna 11°/8° Novo Mesto 10°/10° Murska Sobota 10°/9° Slovenj Gradec 15°/10° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
Maticni-mlecek cebelarstvo-pislak 22 FEB

Matični mleček je pravi čebelarski zaklad

Čebelarstvo Pislak Bali, Adela Pislak Bali s.p. ŽIVILA VIR
V čebelnjaku seveda najdemo celo vrsto zelo mamljivih pridelkov, ki jih bomo s pridom izkoristili. Najraje se posladkamo z medom, a to je le en izmed čebeljih proizvodov, ki so zelo zanimivi tudi za ljudi. Tako bomo gotovo z zanimanjem spoznali še druge izdelke, ki izhajajo iz čebelnjaka, še posebej če so tako atraktivni kot je matični mleček. Tu namreč naletimo na posebne sestavine, ki imajo izvrstne učinke tudi za človeško telo, zato se pripravljajo koristna prehranska dopolnila.Seveda so čebelji pridelki nasploh blagodejni za človeško telo, priporoča se recimo med kot alternativa običajnemu kristalnemu sladkorju. A prav tako najdemo tu celo vrsto koristnih dodatkov, s katerimi lahko postavimo piko na i zdravemu življenjskemu slogu.

Kaj je matični mleček?

Čebele se hranijo z različnimi živili, med temi ima matični mleček posebno vlogo. Gre namreč za hrano, ki je namenjena predvsem maticam, ki se morajo razviti veliko bolj kot običajne čebele. Čeprav se z matičnim mlečkom v prvih dneh hranijo vse čebele, ima to precej kratkotrajen učinek, medtem ko matica mleček uživa dlje časa in se ob tem stalno razvija. Končni učinek je seveda ta, da je matica edina spolno razvita čebela v panju, ima bistveno večjo velikost in bolje razvit organizem.Na ljudi matični mleček sicer nima takšnega učinka, lahko pa izkoristimo nekatere sestavine, ki so blagodejne tudi za nas. Tako je postal matični mleček priljubljeno prehransko dopolnilo, ki ga danes dobimo v različnih oblikah. Uživa se predvsem kot podpora normalnemu delovanju organizma, za zagotavljanje brezhibnega imunskega sistema in nasploh za boljše zdravje in počutje.

Kje dobimo matični mleček?

Prehranska dopolnila najdemo v specializiranih prodajalnah. Le redko lahko dobimo matični mleček preprosto pri čebelarjih, sploh pri kakšnih ljubiteljskih čebelarjih. Pridobivanje mlečka je namreč dokaj zamudno in zahtevno, dobimo pa ga v manjših količinah.