INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
21°/20° Ljubljana
20°/19° Maribor 21°/19° Celje 21°/18° Kranj 23°/20° Koper 23°/20° Nova Gorica 19°/17° Postojna 21°/19° Novo Mesto 21°/18° Murska Sobota 20°/18° Slovenj Gradec 21°/20° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
prenosi dogodkov v živo 23 MAJ

Neposredni prenosi dogodkov v živo – nova era komunikacije

Studio Vrtinec d.o.o. OBRT IN STORITVE VIR
Velika večina današnjih dogodkov, zlasti športnih, se producira in prenaša v živo. Prenosi dogodkov v živo potekajo tako, da se celoten proces od produkcije do prenosa do gledalca izvaja v realnem času in pri tem se ustvarja občutek neposrednega dogajanja. V sodobnem svetu, kjer sta povezanost in dostopnost do informacij ključnega pomena, postajajo prenosi dogodkov v živo nepogrešljiv element komunikacije in deljenja izkušenj.

Celostna izkušnja v živo

Prenosi dogodkov v živo so več kot le prenos slike in zvoka. Predstavljajo celostno izkušnjo, ki gledalcem omogoča, da se počutijo kot dejanski udeleženci dogodka, ne glede na to, kje se nahajajo. S pomočjo najnaprednejše tehnologije za prenos v živo se zagotavlja visoko kakovost slike in zvoka, ključnega pomena za ustvarjanje pristne izkušnje.

Ekipa strokovnjakov ima obsežne izkušnje z organizacijo in izvedbo prenosov dogodkov v živo. Njihovo delo poteka v tesnem sodelovanju z naročniki, od načrtovanja do izvedbe in zagotavljajo, da je končni izdelek popolnoma prilagojen potrebam in željam naročnika, pri tem pa ohranjajo najvišjo raven profesionalnosti in kakovosti.

Brezhibni prenosi dogodkov v živo

Ne glede na to, ali gre za koncerte, športne dogodke, konference ali druge pomembne dogodke, strokovnjaki zagotavljajo, da bodo prenosi dogodkov v živo potekali brezhibno. S tem ne le povečujejo doseg dogodka, temveč omogočajo tudi udeležbo ljudem, ki fizično niso prisotni, kar odpira nove možnosti za organizatorje dogodkov in prinaša dodano vrednost.

Priprave za prenos v živo

Prenosi v živo so zahtevni projekti, ki zahtevajo obsežne tehnične in vsebinske priprave. Pri večjih projektih se priprave začnejo že dolgo pred samim dogodkom. Na terenu za žive produkcije se uporabljajo reportažni avtomobili kot kontrolne sobe, kjer se nadzira in vodi celoten postopek. Za večje produkcije je lahko prisotnih tudi več reportažnih avtomobilov hkrati. Ti avtomobili delujejo kot samostojne enote za produkcijo zvoka in slike, nato pa se kombinirajo v en video in avdio signal, ki se pošlje v reportažni avtomobil z glavno režijo.

Poleg reportažnih avtomobilov na terenu najdemo tudi spremljevalna vozila, med katerimi je tudi tehnično vozilo. To vozilo je namenjeno prevozu kamere, stojal, mikrofonov, kablov, monitorjev, osvetlitve in druge opreme, potrebne za produkcijo. Za zagotavljanje (rezervnega) električnega napajanja produkcije so na voljo agregati. Za prenos v živo se lahko uporablja tudi digitalna mobilna satelitska postaja. Ta omogoča stabilen prenos signala iz terena v centralno lokacijo za nadaljnjo distribucijo.