INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
21°/19° Ljubljana
20°/19° Maribor 21°/18° Celje 20°/18° Kranj 22°/21° Koper 22°/20° Nova Gorica 19°/18° Postojna 21°/19° Novo Mesto 21°/18° Murska Sobota 20°/18° Slovenj Gradec 22°/19° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
Odkrijte Sutivan (Stivan), dalmatinski pridih mediterana članki 1721624565 18 NOV

Odkrijte Sutivan (Stivan), dalmatinski pridih mediterana

Dalmatia Holidays TURIZEM VIR
Sutivan je majhno pravljično mestece s približno 900 prebivalci, ki s svojimi čudovitimi prodnatimi plažami in mediteranskim vzdušjem nudi številne možnosti za pohodniške in kolesarske izlete. Mestece z bogato ponudbo kulturnih prireditev, znamenitosti in športnih aktivnosti bo poskrbelo za vaš nepozaben oddih.

Mirno in čarobno mestece idealno za družine

V Sutivanu se čas ustavi. S svojo čarobnostjo, mirnim in tihim življenjem, privablja tako družine kot navdušence kulinarike. S svojo gostoljubnostjo in prijaznostjo svojim gostom ponuja pravo odkrivanje svojih čarov.Jutranji sprehod ob vzhajajočem soncu, kopanje na številnih plažicah vzdolž do 5 km dolge obale in večerno okušanje vrhunskih morskih jedi in vina bo zaokrožilo dan nepozabnega oddiha.

Plaže

Prvo plažo z imenom Bunta ob apartmaju Dalmatia Adventure z majhnimi belimi kamenčki lahko opazujete neposredno iz terase, do nje pa se sprehodite z le 200 m hoje, med pristnimi uličicami obrobju starega dela mesteca. Med oddihom pa lahko obiščete še ostale plažice, dostopne peš ali s kolesom, vzdolž obale, z imeni Stiniva, Livka, Stipanska, Majakovac, Vičja Luka, Bistrica, Grgina, najde pa se tudi plaža za pse. Nekatere manj obiskane plaže pa lahko odkrijete z raziskovanjem razvejane obale otoka, kjer bodo svoj mir našli tudi nudisti.

Sutivan z nekaj več kot 800 prebivalci je eno izmed najmanjših hrvaških občin. Pokriva le dobrih 2.000 hektarjev zemeljske površine, ki v očeh vsakega obiskovalca pričara svoj mir in prijetno doživetje med naravo in mestnim vrvežem. Razvejano je s številnimi zalivi, med katere štejemo Stinivo, Livko, Stipansko, Borak. Vsak turist ali domačin pa si lahko najde svoj mir na eni izmed plaž. Med večje plaže lahko uvrstimo Majakovac, Justitija, Likva, Bunta, Stipanska, Vičja Luka, Bistrica, Grgina, najde pa se tudi plaža za pse.

Kulinarika

Svoje brbončice boste razvajali med sladkimi in slanimi lokalnimi dobrotami. Obiščete lahko:
  • Slaščičarna Gelateria Rosa
  • Pizzeria Bracera
  • MoreiStina
  • Konoba Bokuncin
  • Restavracija Dora in Miki

Zaljubili se boste!