INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
13°/10° Ljubljana
12°/10° Maribor 12°/10° Celje 12°/10° Kranj 22°/14° Koper 21°/14° Nova Gorica 18°/9° Postojna 13°/10° Novo Mesto 11°/11° Murska Sobota 13°/9° Slovenj Gradec 15°/11° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
CVETLIČNI MED cebelarstvo-pislak 22 FEB

Poskusite raznolik in okusen med

-Čebelarstvo Pislak Bali, Adela Pislak Bali s.p. DOM IN VRT VIR
Med je za marsikoga nepogrešljivo živilo, nekateri ga uživajo prav vsak dan. A tudi če se z njim posladkamo le občasno, se splača posegati po kakovostnih in okusnih živilih. Pri tem imamo na voljo kar dosti izbire, saj se med prideluje na različne načine, kar ima velik vpliv na končni okus, barvo in aromo. Gotovo bomo na tem področju našli celo bogastvo različnih možnosti, če se odločimo za raziskovanje.Že v običajni trgovini z živili bomo našli nekaj izbire, čeprav tam prevladujejo izdelki, ki ustrezajo splošni potrošnji in želijo pokriti le največji krog interesentov. Če iščemo kakšne posebne okuse, bo bolje za med vprašati lokalne čebelarje in druge proizvajalce, ki lahko pripravijo posebno ponudbo.

Kako se med med seboj razlikuje?

Nekatere razlike bomo prepoznali že na prvi pogled, seveda tudi pri prvem okušanju, nekatere razlike pa so nekoliko manj izrazite in bomo morali biti nanje bolj pozorni. A gotovo imamo na izbiro zanimiv med, ki prinaša precej drugačno izkušnjo od tistega, ki smo ga vajeni.Največja razlika je seveda v tem, iz kakšne paše je narejen. Čebele prinašajo v panj nektar z različnih rastlin, kar je možno do neke mere kontrolirati, lahko pa preprosto samo spremljamo, kje se največ pasejo. Tako dobimo različne vrste medu, čeprav gre vedno za nekakšno mešanico. Bomo pa hitro prepoznali prevladujoči med, ki ima svoje posebne značilnosti. Tako bomo opazili že drugačno barvo, predvsem kakšne temnejše odtenke, ki so recimo značilni za kostanjev in nasploh za gozdni med v primerjavi s cvetličnim ali lipovim, ta dva imata svetlejšo barvo.Med ima seveda še druge pomembne lastnosti, predvsem aromo in okus. Vsak med je načeloma zelo aromatičen in ima prijeten vonj, pri okusu pa bomo prepoznali še večje razlike. Ravno tu se splača poskusiti različne variante in najti tiste, ki nam najbolj odgovarjajo.