INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
13°/10° Ljubljana
12°/10° Maribor 12°/10° Celje 12°/10° Kranj 22°/14° Koper 21°/14° Nova Gorica 18°/9° Postojna 13°/10° Novo Mesto 11°/11° Murska Sobota 13°/9° Slovenj Gradec 15°/11° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
tekaške-nogavice-shop.momara.si 29 AVG

Tekaške nogavice imajo pri teku ključno vlogo

Momara.si SPLETNA TRGOVINA VIR
Pomembno je, da se za športne in rekreativne aktivnosti dobro opremimo. Le redko pa posvetimo dovolj pozornosti tistim kosom opreme, ki jih ne uporabljamo povsem neposredno. Vedno se priporočajo športna oblačila in ustrezna obutev, pri tem pa morda nekoliko zanemarimo nogavice. Pri teku je to zelo očitno – ure in ure lahko razglabljamo o tekaški obutvi, pa niti pomislimo ne na tekaške nogavice, ki imajo prav tako velik vpliv na to, kako udobni bodo čevlji.

 

Še več, tekaške nogavice lahko tudi na druge načine pripomorejo k dobri izkušnji pri teku. Zelo pomembno je, da izberemo kakovostno opremo, ki nam bo zagotovila prijeten tek.

Tekaške nogavice za rekreativne tekače

Morda bi si mislili, da so rekreativni tekači razmeroma nezahtevni in ne potrebujejo kakšnih posebnih nogavic. A prav rekreativci so pogosto zelo zahtevni, saj potrebujejo nekaj več podpore in blaženja, hitro bodo začeli negodovati nad kakšnimi težavami, zato morajo biti tekaške nogavice zelo dobro pripravljene na svojo nalogo.

 

Verjetno pa bomo zadeli v polno že z izbiro kakšnih priljubljenih nogavic v športni trgovini. Nenazadnje so to vsestranske tekaške nogavice, ki zagotavljajo vse ključne lastnosti takšne opreme. Ni treba posegati po kakšnih zelo dragih parih, izberemo lahko ugodnejše tekaške nogavice – hitro bomo ugotovili, ali nam odgovarjajo, če se podamo na tek.

Tekaške nogavice za daljše razdalje

Večjo vlogo imajo tekaške nogavice pri rednem treningu in predvsem pri večjih razdaljah. Hitro se pokažejo razne manj opazne lastnosti. Predvsem moramo poskrbeti za to, da nas čevlji ne žulijo, pri tem imajo pomembno vlogo prav nogavice. Potrebujemo več blaženja, prav tako hitro opazimo, ali so tekaške nogavice dovolj zračne in učinkovito odvajajo znoj.

 

Posebno kategorijo pri nogavicah za daljše razdalje predstavljajo kompresijske nogavice. Te so lahko dobra izbira, če vemo, v katerih primerih nam lahko koristijo in za kaj se dejansko uporabljajo.