INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
21°/20° Ljubljana
20°/19° Maribor 21°/19° Celje 21°/18° Kranj 23°/20° Koper 23°/20° Nova Gorica 19°/17° Postojna 21°/19° Novo Mesto 21°/18° Murska Sobota 20°/18° Slovenj Gradec 21°/20° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
Modri-pinot-pinot-noir-tilia-estate-20180726_091828 24 MAJ

Vabljeni na druženje z modrimi pinoti TILIA estate

TILIA estate ŽIVILA VIR
Slovenija je vinska dežela, ponudbe je veliko in pravi vinoljubi imajo sladki izziv: kam se podati, kateri vinski kleti zaupati? Kadar zahrepenite po najbolj čislanem vinu na svetu, ki mu pravijo kar »kralj med rdečimi vini«, pa je izbor še težji. Modri pinot velja za mistično sorto, ki zahteva kreativnega in izkušenega vinarja, na trgu pa dosega tudi do desetkrat višjo ceno od ostalih sort vina. Če želite raziskati vse čare modrega pinota, potem je vinska klet TILIA estate - Hiša pinotov vaša najboljša izbira.TILIA estate – Hiša pinotov je zasebno posestvo v Vipavski dolini, ki ga vodi Matjaž Lemut, mednarodno uveljavljeni strokovnjak s področja vinogradništva in vinarstva. Je avtor več kot 150 vin, njegova strast pa je modri pinot (pinot noir).TILIA estate se podpiše pod štiri različne modre pinote: Pinot Noir Vipava Valley, Pinot Noir Merljaki, Pinot Noir Estate in premium Pinot Noir White Label. Vse je mogoče poskusiti tudi v različicah 3 do 4 letnikov, karje še posebej privlačno za vodene degustacije, ki so magnet za ljubitelje vrhunskega vina.V Sloveniji, pa tudi v širši regiji, ni veliko kleti, ki bi se tako predano usmerila v pridelavo modrega pinota in v organizacijo dogodkov za ljubitelje te sorte.Modre pinote TILIA estate lahko naročite prek razvejane prodajne mreže v 9 državah, na spletni trgovini Koželj.si, najlepše pa je se je z njimi družiti v kleti, kjer zorijo. TILIA estate zato organizira bogat izbor druženj za svoje oboževalce.
  • Vodene degustacije imenovane Grand PINOT NOIR Tasting. Gostje si ogledajo vinograde te prastare francoske vinske trte, okusijo 13+1 modrih pinotov in se naučijo zanimivih dejstev, ki jih mora poznati vsak vinoljub.
    Sobota, 12. junij 2021, TILIA estate – Hiša pinotov (število mest je omejeno, rezervacije obvezne)
  • Vsako leto ob prehodu pomladi v poletje TILIA estate razvaja svoje pivce z brezplačnim glasbeno – vinskim dogodkom v centru Ljubljane.
    Četrtek, 17. junij 2021, Dvorni bar
  • Mednarodni dan modrih pinotov. Pod taktirko TILIA estate se globalni iniciativi pridružuje tudi Slovenija. Na popoldanskem dogodku se poleg vin TILIA predstavijo tudi izbrani ostali slovenski vinarji, na ogled je tudi razstava klonov modrega pinota.
    Nedelja, 15. avgust 2021, TILIA estate – Hiša pinotov
  • Vrhunec aktivnosti TILIA estate je Modri Les Noirs. Prvi in edini festival modrih pinotov v JV Evropi. Vsako leto se predstavi 100 modrih pinotov iz več kot 15 držav. Lokacija in datum še sledita.
Prijave za vse štiri dogodke že sprejemejo na info@tiliaestate.si ali  031 399 748.Vrata Hiše pinotov, ki se nahaja blizu Vipave, pa so sicer odprta vsak dan od pon-sob, od 10.00-17.00. Svoje goste vabijo, da podoživijo, kje in kako je vino nastalo.Vina TILIA estate so narejena po načelu MyBio - s čim manjšo uporabo enoloških sredstev, pridelana na sonaravni način. Modri-pinot-pinot-noir-tilia-estate-Nova klet 1