INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
1°/-2° Ljubljana
-1°/-4° Maribor 1°/-3° Celje 0°/-5° Kranj 3°/2° Koper 3°/1° Nova Gorica 2°/-4° Postojna 1°/-2° Novo Mesto -1°/-3° Murska Sobota -0°/-6° Slovenj Gradec 1°/-2° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
wpc deske 19 FEB

WPC deske v primerjavi s pravim lesom

BAMBUS PARKETI IN TERASE d.o.o. OBRT IN STORITVE VIR
Les je zelo cenjen gradbeni material, saj ima mnoge posebne lastnosti. Ne moremo zanemariti niti čudovitega naravnega izgleda, ki je pravzaprav pogosto glavna odlika, zaradi katere se odločamo za lesene elemente. Še zdaleč pa to ni vse, kar nam les ponuja – to je trden in odporen material, enostavno ga lahko obdelujemo, prav tako je zelo enostavno dostopen in pogosto precej poceni. Zakaj bi torej namesto lesa uporabljali WPC deske?

WPC je kompozit, sestavljen iz lesenih delcev in umetne mase. V primerjavi z naravnim lesom ponuja nekatere posebne prednosti, ima pa tudi nekatere pomanjkljivosti. Včasih se izkaže za odlično izbiro, čeprav ne more vedno nadomestiti pravega lesa.

WPC deske imajo nekatere prednosti

Velika prednost kompozita je ta, da dopušča popoln nadzor nad lastnostmi materiala in lahko odgovori na posebne zahteve pri določenem projektu. V praksi to pomeni, da so WPC deske veliko bolj odporne na škodljive učinke okolja, predvsem na učinke vode oziroma vlage, UV sevanja ter kemikalij, s katerimi je material pogosto v stiku. V zahtevnih razmerah pravi les ne zdrži dolgo ali pa ga moramo stalno vzdrževati z nanosom zaščitnih lakov, medtem ko so WPC deske že v izhodišču odporne in obstojne.

Poleg tega so WPC deske poceni in dostopne, sploh v primerjavi z vrstami tropskega lesa, ki se pogosto uporabljajo za podobne projekte. Terasa, izdelana iz kompozitnih materialov, je bistveno cenejša in bo hitreje narejena, na dolgi rok pa ponuja bržkone še boljšo izkušnjo, saj zahteva veliko manj vzdrževanja. Piko na i postavlja širok nabor WPC desk pri dobaviteljih, ki imajo v ponudbi imitacije raznovrstnega lesa. Tako se WPC s pravim lesom kosa celo v svoji vizualni podobi, torej ne bo treba sklepati kompromisov z estetskega vidika.

Izkaže se, da imajo WPC deske več prepričljivih prednosti in predstavljajo zaželeno alternativo za les. Najpogosteje se uporabljajo za terase in druge elemente, ki bodo na udaru zahtevnih vremenskih razmer.