INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
19°/18° Ljubljana
21°/19° Maribor 21°/19° Celje 21°/17° Kranj 21°/19° Koper 20°/18° Nova Gorica 17°/11° Postojna 21°/19° Novo Mesto 21°/20° Murska Sobota 20°/18° Slovenj Gradec 21°/19° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
izdelava spletnih strani 28 DEC

Izdelava spletnih strani ni tako preprosta, kot se morda zdi

Webtim OBRT IN STORITVE VIR
Prav vsako podjetje mora imeti spletno stran, na kateri predstavlja svojo ponudbo. Tudi njihove potencialne stranke namreč informacije pred nakupom izdelkov oziroma naročilom storitev iščejo prav na internetu, tudi če ne gre za ponudbo, ki se opravlja preko spleta. Zato je veliko povpraševanja po storitvah izdelave spletnih strani, včasih iščemo tudi kakšne precej enostavne rešitve ali ciljamo predvsem na ugodno ceno. A izkaže se, da izdelava spletnih strani ni tako enostavna, kot bi si morda mislili. Ogromno dela bo tudi z detajli, ki pri končni spletni predstavitvi sploh ne pridejo do izraza.

Poseben izziv je izdelava spletnih strani za podjetja, ki še nimajo spletne prisotnosti. Pogosto je treba opraviti še veliko drugega dela, pripravljamo recimo celovito grafično podobo podjetja, ki ima morda le logotip. Prav tako je zahtevna priprava spletišča za podjetja, ki nameravajo poslovati tudi preko spleta, v tem primeru je treba načrtovati nekaj naprednejših rešitev za spletno stran. Seveda pa je zelo zahtevna izdelava spletnih strani v primeru, da pripravljamo spletno trgovino.

Izdelava spletnih strani je projekt, ki vključuje več korakov

Ne gre le za oblikovanje in programiranje spletišča. Pravzaprav se izdelava spletnih strani prične že z načrtovanjem in iskanjem pravih rešitev glede na to, kakšna so pričakovanja naročnika. Pripravijo se prilagojene rešitve za vsakogar, tako grafične kot funkcionalne. Že pri načrtovanju se dobro razdela vsebina spletne strani, uredi se ponudba in predstavitev, pogosto je treba pripraviti še dodatne materiale, kot so besedila in fotografije.

Tudi po tem, ko je spletišče že objavljeno, se izdelava spletnih strani še ne zaključi. Spletno stran je treba vzdrževati, v poštev pride tudi spletna optimizacija in oglaševanje, da dejansko dobimo obiskovalce in nove stranke. Vse to so opravila, na katera moramo biti pozorni že ob naročilu storitev pri spletnih mojstrih.