INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
6°/3° Ljubljana
6°/2° Maribor 7°/5° Celje 5°/3° Kranj 8°/8° Koper 8°/6° Nova Gorica 5°/2° Postojna 7°/6° Novo Mesto 8°/5° Murska Sobota 5°/2° Slovenj Gradec 7°/6° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
Konopljina moka 26 OKT

Konopljina moka je novost, ki navduši v kuhinji

Hannah Biz SPLETNA TRGOVINA VIR
Pogosto v kuhinji prisegamo na kakšne preizkušene rešitve in pripravljamo predvsem tiste specialitete, za katere vemo, da bodo odlično uspele. A prav tako si radi privoščimo tudi nekaj več svobode in se odločimo za kak eksperiment – izvrstno priložnost za to ponuja konopljina moka, ki je novost in zanimivost v domačih kuhinjah.
Ni pa to kakšna posebna eksotika. Gre preprosto za moko, ki se prideluje iz industrijske konoplje. Tudi pri nas se pridelava te koristne rastline pospešuje in vedno več zanimivih izdelkov imamo na voljo.

Kako se prideluje konopljina moka?

Običajno se konopljina moka prideluje hkrati z drugimi konopljinimi izdelki, da proizvajalci dobro izkoristijo celotno rastlino. Ob žetvi se pobere zrnje, ki ima višjo vsebnost maščob, zato se predela v olje. Ostane pa suha rastlina, ki jo je možno zmleti v moko. S tem dobro izkoristimo vse odlike konoplje in njeno izvrstno hranilno sestavo. Pričakujemo, da bomo dobili kvalitetno živilo, ki je v kuhinji tudi zelo vsestransko. Nenazadnje se moka uporablja za vse mogoče namene.

Za kaj se uporablja konopljina moka?

Za praktično vsako specialiteto lahko namesto druge moke isto vlogo prevzame konopljina moka. Po navadi se moke mešajo, da ne pride do prevelikih odstopanj v primerjavi s pričakovanji. Tako konopljino moko v manjšem deležu zamešamo v pšenično in dobimo idealno kombinacijo lastnosti konopljine moke in drugih mok, ki jih bolje poznamo. Zelo zanimivi so takšni učinki pri kruhu in drugih pekovskih izdelkih, tudi pecivih in sladicah. Hitro bomo okusili značilen okus, ki ga daje konopljina moka tem izdelkom. Naučili se bomo uporabljati ustrezna razmerja in dosegati odlične učinke, tako pa hitro najdemo še mnoge druge priložnosti za uporabo takšne moke v kuhinji. Čisto možno je, da bo postala konopljina moka kar nepogrešljivo živilo, ki ga bo treba imeti vedno na zalogi.