INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
7°/5° Ljubljana
6°/5° Maribor 7°/5° Celje 6°/4° Kranj 9°/8° Koper 8°/7° Nova Gorica 5°/3° Postojna 7°/5° Novo Mesto 7°/5° Murska Sobota 6°/3° Slovenj Gradec 8°/6° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
konopljino olje 17 NOV

Konopljino olje je zanimivo za vsako kuhinjo

Hannah Biz ZDRAVJE VIR
V kuhinji redno uporabljamo raznovrstne sestavine, ki nam pomagajo pri pripravi domačih specialitet. Kar nekaj je takšnih sestavin, ki se izkažejo za zelo vsestranske, med temi pa je gotovo tudi olje. Vsekakor moramo imeti olje pri roki vedno, ko se lotevamo kakšnih kulinaričnih podvigov, saj ga zahteva praktično vsaka specialiteta, od enostavnih solat do gurmanskih glavnih jedi in mamljivih specialitet. Ravno zato so različne vrste olja zelo zanimive, še posebej, če gre za konopljino olje. Splača se premisliti o zanimivih alternativah, ki prinašajo prav posebne učinke.

Zakaj je konopljino olje posebno?

Pravzaprav je olje konoplje zanimivo že zato, ker je precej neobičajno in ga nismo vajeni. Pogosteje se odločamo za kakšna bolj dostopna olja, recimo sončnično ali repično, za boljši okus seveda olivno ali celo bučno. Medtem je konopljino olje nekoliko zapostavljeno in ga na prodajnih policah običajnih trgovin redko dobimo. Se ga pa splača spoznati, saj ima prav posebne lastnosti.

Takoj navduši z značilno zelenkasto barvo in atraktivno aromo. Ima tudi poseben okus, s katerimi veliko doda solatam, prelivom, namazom in drugim specialitetam, pri katerih uporabljamo takšno olje. Vedno lahko računamo na to, da bo konopljino olje dodalo poseben okus in aromo gurmanskim specialitetam, ne glede na to, za kakšne jedi ga uporabljamo.

Druga velika prednost pa je v tem, da ima konopljino olje zelo ugodno sestavo. Ima zdrave maščobne kisline, ki prevladujejo nad nasičenimi maščobnimi kislinami, ki jih je več v drugih vrstah olja. Je kot nalašč za zdrav jedilnik, tudi če se v kuhinji ne lotevamo priprave kakšnih posebnih specialitet.

Konopljino olje za kuhanje

Pozorni pa moramo biti na to, da konopljino olje uporabljamo za tiste jedi, za katere je primerno. Ne obnese se namreč najbolje pri visokih temperaturah. Tako ni primerno za peko in kuhanje, bolje je, da ga dodamo ob koncu.