17
NOV
Konopljino olje je zanimivo za vsako kuhinjo
Zakaj je konopljino olje posebno?
Pravzaprav je olje konoplje zanimivo že zato, ker je precej neobičajno in ga nismo vajeni. Pogosteje se odločamo za kakšna bolj dostopna olja, recimo sončnično ali repično, za boljši okus seveda olivno ali celo bučno. Medtem je konopljino olje nekoliko zapostavljeno in ga na prodajnih policah običajnih trgovin redko dobimo. Se ga pa splača spoznati, saj ima prav posebne lastnosti.Takoj navduši z značilno zelenkasto barvo in atraktivno aromo. Ima tudi poseben okus, s katerimi veliko doda solatam, prelivom, namazom in drugim specialitetam, pri katerih uporabljamo takšno olje. Vedno lahko računamo na to, da bo konopljino olje dodalo poseben okus in aromo gurmanskim specialitetam, ne glede na to, za kakšne jedi ga uporabljamo.
Druga velika prednost pa je v tem, da ima konopljino olje zelo ugodno sestavo. Ima zdrave maščobne kisline, ki prevladujejo nad nasičenimi maščobnimi kislinami, ki jih je več v drugih vrstah olja. Je kot nalašč za zdrav jedilnik, tudi če se v kuhinji ne lotevamo priprave kakšnih posebnih specialitet.