INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
21°/19° Ljubljana
20°/19° Maribor 21°/18° Celje 20°/18° Kranj 22°/21° Koper 22°/20° Nova Gorica 19°/18° Postojna 21°/19° Novo Mesto 21°/18° Murska Sobota 20°/18° Slovenj Gradec 22°/19° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
PZI - projekt za izvedbo 25 JUL

PZI – projekt za izvedbo

Sem Dom OBRT IN STORITVE VIR
Pri gradnji hiše ali drugega večjega objekta imamo veliko dela že v samem izhodišču. Gre namreč za velik projekt, na katerega se je treba dobro pripraviti. Že takoj se srečamo z nekaterimi posebnimi izzivi, najprej recimo s tem, da bo treba pripraviti ustrezno dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja. Med začetnimi opravki veliko pozornosti namenjamo prav gradbenemu dovoljenju, a tudi druga dokumentacija je zelo pomembna, to je PZI projekt za izvedbo, ki pravzaprav sploh omogoča začetek gradnje.

Medtem ko moramo za gradbeno dovoljenje pripraviti le nekaj osnovne dokumentacije in dokazati, da smo pri načrtovanju gradnje upoštevali vse formalne pogoje, vključuje PZI – projekt za izvedbo, veliko bolj podrobno opredelitev vseh gradbenih del, ki so pri projektu predvidena. Šele iz tega načrta je torej razvidno, katera dela se bodo opravljala pri gradnji objekta in kakšna pravzaprav bo končana stavba. S tega vidika je PZI veliko bolj podroben kot PGD, ki se pripravi za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Priprava PZI projekta za izvedbo

Pomembno je torej, da PZI – projekt za izvedbo res natančno opredeljuje vse elemente stavbe, ki jo načrtujemo. Seveda se lahko zanesemo na to, da bodo PZI pripravili izkušeni strokovnjaki, ki nam pri tem pomagajo, sami ne moremo pripraviti vseh dokumentov, ki so tu zahtevani. Moramo pa sodelovati na druge načine, nenazadnje imamo veliko svobode pri tem, kakšen objekt se bo gradil, zato sprejemamo praktično vse pomembne odločitve.

Za pripravo projekta za izvedbo se splača izbrati izkušenega strokovnjaka. Ne le, da je PZI zakonsko zahtevan in je treba ugoditi strogo predpisanim zahtevam, temveč je to tudi ključna dokumentacija pri gradnji in lahko odloča o tem, kako dober bo končni rezultat in kako zadovoljni bomo z objektom na dolgi rok. Vsekakor tu ne smemo iskati kakšnih bližnjic, saj se bo to kasneje maščevalo. PZI – projekt za izvedbo je treba pripraviti pravilno in v celoti, brez kakšnih kompromisov.