INFORMATION Information Slovenia SLOVENIA

Prijava
1°/-1° Ljubljana
2°/-2° Maribor 2°/-2° Celje 1°/-1° Kranj 6°/1° Koper 6°/0° Nova Gorica 3°/-3° Postojna 5°/-1° Novo Mesto 3°/-2° Murska Sobota 1°/-3° Slovenj Gradec 5°/-1° Krsko
Generic selectors
Natančno ujemanje
Išči po naslovu
Išči po vsebini
Post Type Selectors
Filter po kategorijah
Dom in vrt
Avtomobilizem in Vozila
Družba in Javne Storitve
Elektro storitve
Gostinstvo
Gradbeništvo
Industrija
Izobraževanje
Kmetijske Dejavnosti
Marketing in Oglaševanje
Mediji
Navtika
Nočitve
Oblačila in Obutev
Obrt in Storitve
Osebna Nega
Osebni Stiki
Planinske Postojanke
Posel in Gospodarstvo
Prevozništvo in Transport
Prosti čas in Sprostitev
Računalništvo
Servis in Vzdrževanje
Spletne Trgovine
Steklarstvo
Tehnologija
Trgovina
Turizem
Zdravje
Šport in Rekreacija
Živali
Živila
Ostalo
tekaške nogavice 11 JUL

Tekaške nogavice pri izbiri zahtevajo več pozornosti

Nika SPLETNA TRGOVINA VIR
Za tek ne potrebujemo veliko opreme, a nekateri kosi so povsem nepogrešljivi. Najbolj kritična je dobra tekaška obutev, k tej pa seveda sodijo tudi tekaške nogavice. Le tako lahko dosežemo prijetno izkušnjo pri teku, izognemo se drgnjenju in žuljem, hkrati pa imajo nogavice še mnoge druge naloge.Kakovostne tekaške nogavice lahko pri teku naredijo veliko razliko, zato se vsekakor splača izbiri nameniti dovolj pozornosti. Po potrebi za nakup namenimo tudi nekaj več denarja.

Materiali za tekaške nogavice

Pogosto se tekaške nogavice izdelujejo iz bombaža, kar je priljubljena izbira za vsestranske nogavice za vsakdanjo uporabo. Tudi športne nogavice so lahko izdelane iz bombaža oziroma je to poglavitni material, ki se kombinira še s kakšnimi drugimi. Navsezadnje je bombaž prijeten naravni material, ki dobro diha, ponuja tudi nekaj topline in dodatnega udobja.Alternativa so tekaške nogavice iz poliestra, ki je zelo uporaben sintetični material za športna oblačila. To je raztegljiva in zračna tkanina, ki je kot nalašč za takšne izdelke. Material dobro absorbira znoj in nudi prijetno izkušnjo tudi na kakšnih daljših odpravah v toplem vremenu. Poleg tega se poliester tudi dobro suši, kar je še dodatna prednost.Pogosto se uporablja še elastan, ki je sicer značilen kot dodatek. Skrbi za to, da tekaške nogavice ostanejo na svojem mestu tudi pri dolgotrajnem gibanju. Pazimo le na to, da elastan ne ovira pretoka krvi, če so nogavice pretesne.

Tekašne nogavice s kompresijo

Kompresijske nogavice imajo nekatere dodatne naloge. Skrbijo za boljši pretok krvi, kar je pomembno predvsem pri daljših tekih. Takšne tekaške nogavice so običajno izdelane iz kombinacije različnih materialov, praviloma imajo večjo vsebnost elastana, ki spodbuja optimalno prekrvavitev z ustreznimi pritiski.Ne glede na to, kakšne tekaške nogavice izberemo, moramo imeti v mislih predvsem funkcionalne lastnosti svoje opreme. Nogavice skrbijo za nemoteno uporabo tekaških čevljev ter preprečujejo žulje, nato pa smo pozorni še na vse druge naloge.